Yeni Düşükler mi Geliyor? 6 Analistten Altın Tahminleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665781216 Yeni Dusukler mi Geliyor 6 Analistten Altin Tahminleri
2 yıl önce
2 yıl önce

Yeni Düşükler mi Geliyor? 6 Analistten Altın Tahminleri!

Daha güçlü bir ABD abd abd dolarııı ve Federal Rezerv’den daha zirve oranlı faiz artış beklentileri, getirisi olmayan külçeye olan talebi azalttı. Böylece, altın fiyatları, Cuma günü, günlük ve 7 günlık bazda düşüş yolunda ilerliyor. Analistler, piyaszamanı yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

Altın fiyatlarında bir toparlanma için ne gerekiyor?

Spot altın, yazı sırasında %0,47 düşüşle 1.658,41 abd abd dolarııdan işlem görüyordu. Ayrıca, sarı metal fiyatı, bu 7 gün şimdiye görecek şekilde %1’den fazla düştü. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,83 düşüşle 1.663 abd abd dolarııa geriledi. Bu arada, ABD abd abd dolarııı rakiplerine karşı %0,3 değer erişti. Bu da külçeyi off-shore alıcılar için daha pahalı hale getirdi. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasaya kesinlikle ağırlık veren şey, dün olabilecekden daha zirve gelen ABD TÜFE verisi oldu. Bu da start verngıçta hem hisse senetlerinde hem de abd abd dolarııda oldukça şaşırtıcı derecede güçlü bir karşı tepkiyi tetikledi. Yakın vadede, özellikle getirilerde bir geri dönüş görmemiz gerekiyor. Bunun, da altın fiyatlarında bir toparlanma görmek için potansiyel olarak abd abd dolarııda bir dönüşe neden olması mümkün.

“Altının düşüşe geçmesi, verilerle daha uyumlu”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Perşembe günü yzamanınlanan veriler, ABD tüketici fiyatlarının Eylül zamanında olabilecekden fazla uçtuğını gösterdi. Bu da Fed’e bir başka büyük faiz artırımı yapması için mühimmat sağladı. OANDA kıdemli piyasa çalışani Craig Erlam, şu açıklamzamanı yapıyor:

Enflasyon raporundan zaman en yenira bu büyüklükte bir toparlanma, en hafif tabirle garipti. Altının bugün tekrar düşüşe geçmesi, verilerden öğrendiklerimizle daha uyumlu. Ancak, o zaman bile piyasaların ayaklarını bulması birkaç gün sürebilir.

Altın

“Altının daha düşükten daha yükseğe çıkma şansı var”

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, piyasadaki en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Altın, yakın zamanda bir pivot görüp görmemek arasında sıkışmış durumda. Ancak burada Fed’in durabileceği anlamında tünelin en yeniunda bir ışık var. Orta vadede altının daha düşükten daha yükseğe çıkma şansı var. Küresel ekonomilerde olumsuz en yeniuçlar göreceğiz. Bunun da ölçekleri faiz indirimleri lehine çevirmesi mümkün.

“Altın fiyatı, yıl en yeniuna görecek şekilde 1.600 abd abd dolarııa gerileyecek”

Beklentilerin üzerindeki ABD TÜFE verisi, Fed’in 1-2 Kasım toplantısında ard arde dördüncü 75 bps’lik faiz artırımı için gerekçe oluşturdu. Dolzamanısıyla bu da seans için altını dip etti.  Sarı metal, geleneksel olarak enflasyona ve ekonomik çalkantılara karşı bir önlem olarak kabul görür. Ancak, yükselen fiyatları kontrol etmek için yapılan faiz artışları, faiz getirmediği için külçenin cazibesini azalttı.

1665781213 827 Yeni Dusukler mi Geliyor 6 Analistten Altin Tahminleri

ANZ çalışanleri, para politikasının agresif bir şekilde sıkılaştırılması ve abd abd dolarııın güçlenmesi sebebiyle altın fiyatlarının yıl en yeniuna görecek şekilde 1.600 abd abd dolarııa gerileyeceğini olabilite ediyor.

“Sıcak enflasyon verileri, altına zarar vermeye devam ediyor”

GoldSeek başkanı Peter Spina, ABD TÜFE verisi zaman en yenirasında şu yorumu yapıyor:

FOMC’un Kasım zamanında yapacağı bir zaman en yeniraki toplantıda faiz oranlarını tam puan artırma ihtimalini ortaya koyan hava koşulları tüketici enflasyon verilerinin ardından altın fiyatı düştü. Sıcak enflasyon verileri sebebiyle verimler uçtukça, altına zarar vermeye devam ediyor.

Altın

Fed, şahinliğine ne zamana görecek şekilde devam edebilir?

Bununla birlikte, Spina’ya göre, altın, geri çekilmelerde iyi bir şekilde desteklenmeye devam ediyor. Spina, 10 yıllık getirilerin %4’ün üzerindeki zirve seviyelere ulaşmasına rağmen, altının, 1.600 abd abd dolarıı civarındaki önceki düşük seviyelerinin üzerinde kalmaya devam ettiğini belirtiyor. GoldSeek başkanı, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi olası. Ancak, Fed’in borç yığınları arasında tehlikeli bir sorun yaratmadan çok uzun süre agresif bir şekilde oranları yükseltmeyi göze alamayacağını hepimiz biliyoruz. Sistem, deflasyonist bir durumu tetiklemeden, önemli ölçüde daha zirve faizleri kettiramaz. Bu, Fed ve merkez bankaları için zor bir durum. Dönmek zorunda kalacaklar. Ancak soru ne zaman. Yakın değil. Altının yükselmeye start veryacağı bu noktaya gelmeden önce en fazla iki ile üç toplantı daha bekliyorum.

1665781214 72 Yeni Dusukler mi Geliyor 6 Analistten Altin Tahminleri

Spina, şimdilik, trader’ların altının önümüzdeki zamanlarda nasıl tepki vereceğini görmek için izleyeceklerini söylüyor. Ayrıca, satıcıların tükenmesi devam ettikçe alıcıların devreye gireceğini kaydediyor. Spina, short’layan spekülatörlerin fiyatı yeni düşük seviyelere indiremeyeceğine inanıyor.

“Son altın fiyat hareketleri bunlarla ilgili”

US Bank Wealth Management küresel yatırım stratejisti Tom Hainlin, ise şu görüşlerini paylaşıyor:

Son altın fiyat hareketleri mevcut enflasyon seviyeleriyle değil, enflasyon beklentileriyle zirve oranda ilişkili olmaya devam ediyor. Negatif yatırımcı rüzgarları, aynı zamanda merkez bankalarının net altın alımlarını ve herhangi bir jeopolitik risk primini dengelemekten daha fazlasını yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.