Bu Gelişmeler Eşliğinde Altın Fiyatı İçin Bu Seviyeleri Bekleyin! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bu Gelismeler Esliginde Altin Fiyati Icin Bu Seviyeleri Bekleyin
10 ay önce
10 ay önce

Bu Gelişmeler Eşliğinde Altın Fiyatı İçin Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın fiyatı, geçtiğimiz 7 günya düşüşle start verdı. Önce, üç 7 günlık işlem aralığının altına indi. Bunun ardından düşüşünü 1.910 birimla en yeni ayların en düşük seviyesine görecek şekilde genişletti. Küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin korkular artıyor. Ayrıca, büyük merkez bankalarının şahin anlıkü devam ediyor. Piyasa danışmanıi Eren Şengezer’e göre, bunlar birleştiğinde, altını yakın vadede en yeniuçlı bir yükseliş hareketi start vertması zor.

Altın fiyatı için yakın vadede yeni bir boğa eğilimi zor!

Altın fiyatının 1.620 birimdan 2.080 birima yükseldiği etkileyici Kasım-Mgünis yükseliş trendi, güçlü Çin büyümesine ilişkin artan iyimserlik ve büyük merkez bankalarının yumuşayan enflasyon işaretleri üzerine agresif politika sıkılaştırmasından uzaklaşması ile beslendi. Bu dönemde ABD’deki bankacılık krizi altın fiyatlarına ekstra bir destek sağladı. Piyasalar, enflasyonun büyük ekonomilerde yapışkan kalmaya devam ettiğini ve Fed’in hızlı hareket etmesinin finansal istikrara yönelik tehditler içerdiğini fark etmeye start verdığında, altın yönünü tersine çevirdi. Bu arada, yatırımcılar büyük ekonomilerin sönük performansının altının talep anlıkündeki potansiyel etkisine dikkat etmeye start verdı.

Gelecek 7 günki makroekonomik olayların piyasaların büyük resmi nasıl gördüğünü etkilemesi pek olası değil. Bu nedenle, altın fiyatının yakın vadede yeni bir yükseliş hareketi start vertmakta zorlanması mümkün. Ayrıca, toparlanma girişimlerinin konumini teknik ayarlamalere bırakması muhtemel.

Salı ve Çarşamba günü altını fiyatını etkileyecek veriler var

Salı günü, Mgünis güni Dayanıklı Mal Siparişleri ve Conference Board’un Haziran güni Tüketici Güven Endeksi ABD’nin ekonomik gündeminde konum alacak. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Çarşamba günü ise Fed, Banka Stres Testi en yeniuçlarını açıklayacak. Analist, verilerin etkisini şu şekilde açıklıyor:

Verilerin, bankacılık sektörü için kasvetli bir tablo çizmesi halinde, piyasa katılımcıları Fed’in faiz anlıkünü yeniden değerlendirmeye start veryarak USD’nin güç kaybetmesine ve altının en yeni dönemdeki şüphelarının bir kısmını silmesine neden olabilir. Diğer taraftan, orta ve küçük ölçekli bankaların Mart günindaki finansal krizin ardından sağlıklı bir meselemda olduklarının teyit edilmesi durumunda, ABD birimı yükselen ABD getirileriyle birlikte güç kazanabilir ve altını düşüş baskısı altına girmeye zorlayabilir.

ABD Çekirdek PCE’nin altın üzerindeki etkisi nasıl olacak?

ABD Ekonomik Analiz Bürosu (BEA) Perşembe günü, ilk çeyrek yıllıklandırılmış GSYH büyüme oranı olabiliteini açıklayacak. Beklentiler, bir önceki olabilite olan %1,3 ile eşleşeceği yönünde. Cuma günü BEA, Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Mgünis güni Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi verilerini ygüninlayacak. Beklentiler, aylık bazda Çekirdek PCE’nin Nisan günindaki artışa paralel olarak %0,4 artması yönünde. Analist, verilerin altın fiyatı üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Altının, PCE enflasyon verilerine tepkisi basit olacaktır. Aylık %0,4 veya daha en çok bir çekirdek veri muhtemelen altın fiyatı üzerinde baskı oluştururken, %0,2 veya daha düşük bir veri kısa vadede yükseliş hareketini tetikleyebilir.

Altın fiyatı

Altın fiyatı teknik anlıkü

Piyasa danışmanıi Eren Şengezer, altının teknik anlıküne de bakıyor. Altın, üç 7 günlık konsolidasyon aşamasında bu seviyenin üzerinde kalmgüni başardı. Ancak, daha zaman en yenira en yeni üç günü 100 günlük Basit Hareketli Ortalamanın (SMA) altında en yenilantı. Ayrıca, günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 40’a düştü. Böylece, kısa vadeli anlıkdeki düşüş eğilimini yansıttı.

Aşağı yönde, 1.910 birim (Perşembe günü belirlenen en yeni ayların en düşük seviyesi), 1.900 birim (en yeni yükseliş trendinin Fibonacci %38,2 geri çekilmesi, psikolojik seviye) öncesinde ara destek olarak duruyor. Altın fiyatının 1.900 birimın altına düşmesi ve bu seviyeyi direnç olarak kullanmaya start verması durumunda, bir zaman en yeniraki düşüş hedefi 1.860 birim (200 günlük SMA) olarak belirlenebilir.

Altının, azalan trend çizgisinin 100 günlük SMA ile buluştuğu 1.940 birimda sert bir dirençle karşılaşması muhtemel. Bu seviyenin üzerinde bir günlük kapanış alıcıları çekmesi mümkün. Ayrıca, 1.960 birim (Fibonacci %23,6 ayarlama, 20 günlük SMA) ve 1.980 birima (50 günlük SMA) doğru genişletilmiş bir toparlanma için kapıyı açabilir.

Altın fiyatı

Altın olabilite anketi

FXStreet Tahmin Anketi’ne göre bilirkişilar yakın vadede yükseliş beklemiyor. Anket bilirkişiların, altında ya mütevazı bir toparlanma ya da yatay bir hareket beklediğini gösteriyor. Bir aylık anlık nispeten yükseliş eğilimini koruyor. Ancak yaklaşık hedef bir önceki 7 günki 1.998 birimdan şimdi 1.981 birima geriledi.

1687658404 1 Bu Gelismeler Esliginde Altin Fiyati Icin Bu Seviyeleri Bekleyin.webp

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.