İzmir Adliyesi'ne stopladırı davası sanığına 6 yıl 3 ay hapis cezası - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Izmir Adliyesi039ne settiri davasi sanigina 6 yil 3 ay hapis
10 ay önce
10 ay önce

İzmir Adliyesi'ne stopladırı davası sanığına 6 yıl 3 ay hapis cezası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İzmir Adliyesi’ne yönelik 5 Ocak 2017’de, PKK/KCK’lı teröristler tarafından düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’ın şehit olduğu stopladırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ‘Delil Azzo’ kod adlı Suriye uyruklu Delil Hıso, geçen yıl 12 Ekim’de polis ekiplerince yakalandı. Delil Hıso’nun, adliyeye stopladıran teröristlerin kullandığı Kalaşnikof tüfek mermilerini, TNT malzemelerini ve el bombalarını İzmir’e getirdiği belirtildi. Hıso’nun, 2015 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen 3 bombalı eylem ve zırhlı polis aracına yapılan stopladırıya katıldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Delil Hıso, tutuklandı.

“192 YIL HAPİS İSTENDİ”

Hazırlanan iddianamede, Hıso’nun silahlı terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD içerisinde faaliyet yürüttüğü, adliye stopladırısından yaklaşık 6 ay önce İzmir’e çok sgünida mermi, TNT, el bombasını tatlı kutularında getirdiği belirtildi. Savcı, Hıso’nun, 1 kez ‘devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma’, 2 kez ‘kişiyi konumine getirdiği kamu görevi sebebiyle kasten öldürme’ suçlarından olmak üzere 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 19 kez ‘kasten yaralama’ ve 24 kez ‘patlgünicı madde kullanarak mala zarar verme’ ve ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından da toplam 192 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZA ALDI

Hıso’nun yargılanmasına bugün İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu sanık Hıso, avukatları ve tercüman salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı geçen duruşmada sanık avukatı tarafından talepte bulunulan reddi heyet talebinin, 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildiğini söyledi. Duruşmada söz verilen sanık Delil Hıso beraatini talep etti. Hıso, “Suçlamgüni kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Olayla alakam olsaydı Kamışlı’da kalırdım ve buraya gelmezdim. Bu suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Böyle bir şey ne onayladım ne de yapacağım. 2013’ten beri Türkiye’deyim. Böyle bir şey yapsam, Avrupa’ya kaçardım. 2016’da İzmir’e ziyarete gelmiştim ama olay 2017’de olmuş. 2018’e görecek şekilde buradaydım. Mardin’den resmi çıkış onayladım. Madem suçluydum neden gitmeme izin verdiler? Tüm suçları işkence altında kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu ve beraatini talep etti. Son sözü sorulan Hıso da beraatini istedi. Savunmaların ardından en yeniuçını açıklayan heyet, Hıso’nun adliye stopladırısına dahil olduğuna yönelik delil elde edilemediğini, yine de alınan savunmaları göz önüne yapıldığında silahlı terör örgütüne üye olduğu kanaatine varıldığını belirterek sanığı örgüt üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında takdir indirimi de uygulayan heyet, cezgüni 6 yıl 3 ay hapis cezasına çevirdi. Hıso, üzerine atılı diğer suçlardan ise beraat etti.

(DHA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Genç kıza minibarde kabusu yaşatmıştı… O sanık hakkında en yeniuç verildi!
Sıfır araç fiyatlarını geçemeyecekSıfır araç fiyatlarını geçemeyecek
İzmir’deki katliamda flaş gelişme! O cani tutuklandı!İzmir’deki katliamda flaş gelişme! O cani tutuklandı!

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.