Bursa'da fabrikalar yanıyor! İlçelerden destek istendi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1690909206 Bursa039da fabrikalar yaniyor Ilcelerden destek istendi
9 ay önce
9 ay önce

Bursa'da fabrikalar yanıyor! İlçelerden destek istendi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişiğindeki tesislere yzamanılan yangına müdahale ediliyor. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tesiste henüz belirlenemeyen nedenle yangın belirlendi.

RÜZGAR YANGINI DİĞER FABRİKALARA DA SIÇRATTI

Rüzgarın da etkisiyle yzamanılan yangın, bitişik meselemdaki iplik ile orman ürünleri fabrikalarını sardı. Durumun bildirilmesi üzerine olay konumine İnegöl ve çevre ilçelerden çok szamanıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, karadan ve havadan müdahaleyle, tek çatı altındaki 6 fabrikada etkili olan yangını kontrol altına almak için çalışmasını sürdürüyor.

5ddee25a-02a5-4180-9250-cdc3c7a85cb3

Fabrikalardan yükselen dumanın, ilçenin birçok noktasından görüldüğü bölgede, ekiplerin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar yaşanıyor. Civardaki fabrikalar da tedbiren tahliye edildi.

2025cc51-57d7-4b30-baf3-8b2a8a21a830

VALİ OLAY YERİNE GİTTİ

Olay konumine gelerek yetkililerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere, yangının saat 15.30 sularında işe koyuldığını söyledi.

Yangının devam ettiğini belirten Canbolat, şu bilgileri verdi:

“Maalesef ki 110 dönüm üzerine kurulu, değişik fabrikalardan oluşan bir bölge burası ve yangın hızla büyüyor. İlk 6 dakika içerisinde itfaiye gerekli müdahaleye başlıyor. Bölgeye, Büyükşehir Belediyemizin imkanları dahilinde, Ormanın imkanları ve diğer orman teşkilatımızın imkanlarını seferber ettik. Şu an bölgede 50’ye yakın Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla müdahale ediyoruz. Ayrıca Ormanın arazözleri var ve ikisi Orman Genel Müdürlüğüne ait, biri de Jandarma Genel Komutanlığına ait 3 helikopterle bölgeye müdahale ediyoruz.

abdc0683-6089-47f3-9f04-27eba774b12a

“BİZİ SEVİNDİREN DURUM…”

Bizi sevindiren durum, içeride çalışan insanların tamamının tahliye edilmiş olması ve içeride bir can kaybının olmaması. Sadece ilk müdahalede dumandan etkilenen iki arkadaşımız var. Onları da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumları da gayet iyi.”

d33141a9-f4df-4b54-8447-723805a9ec86

Vali Canbolat, yangını kontrol altına almak için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Her türlü müdahalenin olduğını vurgulayan Canbolat, “Çevre illerden buna ek ‘kule’ dedikleri köpüklü müdahale yapılabilecek ekipmanı da AFAD Başkanlığı üzerinden Büyükşehir Belediyelerinden istedik. Onlar da yola çıkıyor.” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Hatay’da feci kaza! Askeri araç tıra çarptı: 10 yaralıHatay’da feci kaza! Askeri araç tıra çarptı: 10 yaralı
İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı! 1 Türk vatandaşı ağır yaralandıİzmir’de İsveç Konsolosluğu’na silahlı stopladırı! 1 Türk vatandaşı ağır yaralandı
Konya'da 5 büyüklüğünde deprem: Dakikalar sonra İzmir de sallandıKonya’da 5 büyüklüğünde deprem: Dakikalar zaman en yenira İzmir de sallandı

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.