Ripple’dan Bir Ada Ülkesi ile Birlikte Yeni Stablecoin Projesi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Rippledan Bir Ada Ulkesi ile Birlikte Yeni Stablecoin Projesi
9 ay önce
9 ay önce

Ripple’dan Bir Ada Ülkesi ile Birlikte Yeni Stablecoin Projesi

Pasifik ada ülkesi Palau ve Ripple (XRP), ortaklaşa çıkarılacak abd abd dolarıı destekli stablecoin pilot projesi için yeni bir anlaşma uyguladı.

Palau Cumhuriyeti Başkanı Surangel S. Whipps’in geçtiğimiz yıl en yeniunda ulusal bir stablecoin geliştirmek için ülkenin bilgi teknolojileri ekibi ile Ripple‘ın ortaklaşa çalışacaklarını duyurmasının ardından şimdi de ikili arasında yeni anlaşma geldi.

Palau hükümeti 26 Temmuz günü ilk pilot stablecoin projesini hayata geçirdi. Yapılan anlaşma doğrultusunda, Kluk isimli abd abd dolarıı destekli bu proje Ripple’ın Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Platformu’na bağlı XRP Ledger teknolojisi kullanılarak piyasaya sürülecek. Yetkililer tarafından yapılan duyuruda stablecoinlerin ilk olarak hükümet çalışanlarına dağıtılacağı belirtildi.

Stablecoin’e atfedilen kuş logosu sebebiyle “Kluk” olarak adlandırılan ve resmi kaynaklarda Palau Stablecoin (PSC) olarak da geçen bu pilot proje, ülkedeki belirli test olarak kullanıma start verndı. Projenin uzun vadede halkın kullanımına açılması ve benimsenmenin sağlanması amaçlanıyor.

PSC ya da Kluk, mzamanıs zamanında piyasaya sürülen Ripple CBDC Platformu üzerinde entegre edilen en en yeni proje ünvanını ulaştı. Ripple o dönemde 20’den fazla hükümetle CBDC ihracı meselesunda görüşmelerde bulunduğunu iddia etmişti. Ancak Palau ile yapılan anlaşma yeni Ripple ürününden önceye dayanıyor. Ripple’ın Palau ile ortaklığı 2021’de duyurulmuş ve o zamanlarda yapılan duyuruda hedef lansman güni 2022 olarak belirlenmişti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.