Ünlü Tahminciden Bitcoin, Altın ve Ekonomi Öngörüleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665345610 Unlu Tahminciden Bitcoin Altin ve Ekonomi Ongoruleri
2 yıl önce
2 yıl önce

Ünlü Tahminciden Bitcoin, Altın ve Ekonomi Öngörüleri!

BitMex’in kurucu ortağı, dünya çapındaki merkez bankalarının muhtemelen hızla dönmeye zorlanacağı bir süreci öngörüyor. Bu perspektifte küresel ekonominin gidişatını ele alıyor. Ayrıca, gelişmelerin, altın ve Bitcoin (BTC) fiyatlarını nasıl etkileyeceğine ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

“Merkez bankaları para basmak zorunda kalacak”

BitMex’in kurucu ortağı Arthur Hayes, küresel ekonomik şekile ilişkin bir blog yazısı kaleme topladı. Hayes, yazısında merkez bankalarının çeşitli ekonomik baskılar sebebiyle “para basımına” zorlanacağını ileri sürüyor. Ayrıca, para basmanın kripto ve altın gibi alternatiflerin fiyatlarıyla birlikte enflasyonu artıracağını kaydediyor. Arthur Hayes, ‘Bulaşma’ başlıklı yazısında, büyük merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırma en yeniuçının ardından küresel ekonominin acil zorluklarını vurguluyor. Bu bağlamda Hayes, şu yorumu yapıyor:

Kzamanıtlı insanlık ve finans zamaninde, en kötü etkilenen piyasalar, bir tahvil piyasası bozgunuyla devlet borç piyasaları oldu.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, niceliksel sıkılaştırmanın (QT) yürürlüğe girmesiyle, bazı piyasalarda tahvil getirileri sürdürülemez bir düzeye yükseldi. Geçen ay BoE, hızla artan tahvil faizlerini bastırmak için QE’ye geri dönmek zorunda ktopladı. Bu da İngiltere’deki birden fazla emeklilik fonunun iflas etmesine neden oldu.

Hayes, diğer merkez bankalarının eninde en yeniunda benzer sorunları çözmek için benzer önlemlere “yenileceklerini” iddia ediyor. Örneğin ECB, bazı zzamanıf üye ülkeleri için şimdiden tahvil satın alıyor. Özellikle AB, Almanya’nın mevcut enerji politikası sebebiyle enerji sıkıntısı çekiyor. Hayes’e göre bunun, Almanya’nın ekonomik belirlendisına ve ihracatçı meselemuna zarar vermesi mümkün. Bu nedenle, ticaret uyguladığı ülkelerin, zaten birim karşısında zzamanıflayan avro ile ürünlerini satın almzamanı bırakmasına neden olması muhtemel. Hayes, bu meseleyu şu şekilde izah ediyor:

Almanya, ucuz enerji olmadan, sorunlarından kurtulmanın yollarını aramak zorunda kalacak. Dolzamanısıyla, diğer her ülke gibi, mali transferleri karşılamak için daha fazla tahvil ihraç edecek. Almanya daha fazla tahvil ihraç ettikçe, İngiltere’de olduğu gibi getirilerinin fırlayacak. Böylece AB, QE politikasını Almanya’ya ve birlik içindeki diğer hepsi tahvil piyasalarına genişletecek.

1665345608 827 Unlu Tahminciden Bitcoin Altin ve Ekonomi Ongoruleri

Bitcoin ve altın fiyatları nasıl etkilenecek?

Hayes, çoğu büyük merkez bankasının getiri eğrisi kontrolüne doğru ‘yolda’ olduğu tezini dikkate alıyor. Buradan hareketle, altın ve Bitcoin gibi ‘küresel risk varlıklarının’ fayda sağlayacağını söylüyor. Bu görüşlerini ise şu şekilde ifade ediyor:

Altın ve kripto piyasaları, basılacak olan trilyonlarca itibari paradan çok daha küçük. Bu durum göz önüne yapıldığında, birim dışı para birimi cinsinden bu varlıklar değer kazanacaktır.

Bitcoin

Bununla birlikte, Federal Rezerv şahin duruşunu meselesunda oldukça inatçı. Ancak Hayes, Şahin Fed karşısında bile, Bitcoin (BTC)’nin diğer merkez bankalarının ortak çabalarından dolzamanı yükseleceğini iddia ediyor. Bunun nedeni, hem Bitcoin hem de altın için döviz piyasalarında ortaya çıkacak ve en yeniuçta her birinin birim değerini artıracak bir arbitraj fırsatı. Bunun için ise Hayes, şu açıklamzamanı yapıyor:

Bu süreç hemen olmayacak. Politikacılar seçmenlerini memnun etmek için gerekli politikaları harekete geçirirlerse, tahvil piyasalarında bunların hiçbiri olmayacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.