Ünlü Altın Fiyatı Tahmincileri Konuştu: O Tarihe Dikkat! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Unlu Altin Fiyati Tahmincileri Konustu O Tarihe Dikkat
1 yıl önce
1 yıl önce

Ünlü Altın Fiyatı Tahmincileri Konuştu: O Tarihe Dikkat!

Altın fiyatı, birimın iftira kaybetmesi üzerine 1.700 birimın üzerine çıkmgüni başardı. Bazı danışmanılere göre, artan durgunluk korkuları, riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu ortamda altın piyasası da güvenli liman talebinden yararlanıyor.

“Altın fiyatı 1.680 üzerinde yeni bir ivme yakaladı”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatı, 1.700 birimın üzerine çıkarak neredeyse beş 7 günnın en zirve seviyesine ulaştı. Aralık altın vadeli işlemleri en en yeni 1.712 birimdan işlem gördü. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altının 1.680 birimın üzerine çıkmasının altın için yeni bir ivme yarattığına dikkat çekiyor. Ayrıca kripto piyasalarındaki bir çöküşün altının güvenli liman cazibesine katkıda bulunduğunu kaydediyor.

Bazı danışmanıler, Salı günkü hareketi, Commodity Futures Trading Commission’dan gelen ticaret verilerinin en yeni dört yılın en zirve seviyelerine yakın dip yönlü spekülatif meselemlandırma göstermesiyle Cuma günkü kısa vadeli rallinin devamı olarak görüyor. Ancak diğer danışmanıler, rallinin küresel yavaşlama tehdidi artışa geçtikça piyasa beklentilerindeki bir değişimi yansıtabileceğini belirtiyor.

“Bu durum altın fiyatı için yardımcı oluyor”

Bu arada, tersine çevrilmiş 2 yıllık/10 yıllık getiri eğrisi, birçok ekonomist ve piyasa danışmanıi için önemli bir durgunluk göstergesi olmaya devam ediyor. RJO Vadeli İşlemleri ard düzey emtia broker’ı Daniel Pavilonis, artan durgunluk korkularından bahsediyor. Bu doğrultuda Wall Street’teki bazı fısıltıların Perşembe günü olabilecekden daha zgünif enflasyona işaret ettiğini söylüyor. Şu anda piyasalar, ABD TÜFE’nin yıllık %7,9 artış göstermesini bekliyor. Bu da altın fiyatı için pozitif bir veri demek.

Daha yumuşak enflasyon rakamlarına ilişkin beklentiler, Fed’in Aralık güni para politikası en yeniuçına ilişkin şekilü de değiştiriyor. CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar önümüzdeki ay 50 bps’lik hareket için yaklaşık %57 şans görüyor. Daniel Pavilonis, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasalar Fed’in gelecek yıl için faiz artırım hızını yavaşlatacağını öngörüyor. Bu yüzden tahvil getirileri düşmek istiyor gibi duruyor. Bu, ABD birimı üzerinde baskı oluşturuyor ve altın fiyatlarına yardımcı oluyor.

Altın fiyatı

“O zaman geldiğinde, altın ve tahviller piyasalardaki en iyi yatırım olacak”

ABD birimı endeksi 110 puanın altına düşerek yedi 7 günnın en düşük seviyesinin yakınında işlem görüyor. Altın piyasası geçen 7 günnın iki yılın en düşük seviyesinden bazı önemli kazanımlar gördü. Bununla birlikte, birçok danışmanı fiyatların tarafsız bölgeye girdiğini belirtiyor. Pek çok danışmanı, sürdürülebilir yükseliş ivmesi kazanmadan önce altının 1.735 birimın üzerine çıkması gerektiğini söylüyor.

Bazı danışmanıler, Fed agresif para politikası duruşunu sürdürdüğü için yatırımcıları piyasgüni takip etmemeleri meselesunda dikkatyorlar. Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Philip Streible, şu açıklamgüni yapıyor:

Fed faiz oranlarını yükseltmeyi bitirdiğinde, altın ve tahviller piyasalardaki en iyi yatırım olacak. Fakat Fed’in ne zaman biteceğini bilmiyoruz.

Altın fiyatı

“Altın fiyatı için en büyük dikkat ücret artışı”

Pavilonis, piyasa beklentilerinin değişmesine rağmen, enflasyonun olabilecekden daha hava koşulları olması durumunda kolaylıkla geri döneceğini de konuşmalarine ekliyor. Bu bağlamda şu yorumu yapıyor:

Altın piyasası için en büyük dikkat ücret artışı olmaya devam ediyor. Çünkü bu enflasyonun ne görecek şekilde yapışkan olacağını belirleyecek. Enflasyon oldukça yapışkan olacaksa, Fed’in agresif duruşunu olabilecekden daha uzun süre sürdürmesi gerekecek.

“Altın, hemen hemen hepsi diğer yatırımlara göre çok ucuz”

Altın piyasası, geçen 7 gün gördüğü iki yılın en düşük seviyesinden yaklaşık 100 birim sıçradı. University of Akron Endowment Committee başkanı ve Gartman Letter’ın eski ygünincısı Dennis Gartman’a göre, yatırımcılar değerli metalin değerini anlamaya başlıyor olabilir. Gartman, altının en yeni zamanlarda 1.618 birima düşmesinin yatırımcılar için sağlam bir değer oyunu yaratan önemli bir hareket olduğunu söylüyor. Buradan hareketle şu açıklamgüni yapıyor:

Altının bu noktada hisse senedi fiyatlarına göre çok ucuz olduğunu düşünüyorum. Altın, hemen hemen hepsi diğer yatırımlara göre çok ucuz. Bu seviyelerden daha yükseğe çıkmak istiyor.

1667199611 710 Gelecek Hafta Altin Icin Neler Beklenmeli Iste Tahminler

“Sarı metalin uzun vadeli potansiyeline dikkat ediyorum!”

Hedge fonları ve diğer büyük yatırımcılar, fiyatların yaz boyunca düşmesi sebebiyle altından uzak duruyor. Gartman, bireysel yatırımcıların daha düşük fiyatlardan yararlanan bir grup olduğunu kaydediyor. Ayrıca Gartman, “Merkez bankalarının düşüş yolunda agresif altın alıcıları olması, piyasadaki değerin nerede olduğunu gösteriyor” diyor.

Gartman, 2022’nin büyük bölümünde altın meselesunda oldukça iyimser. Altının en en yeni rallisinin yeni bir yükseliş trendinin start verngıcı mı yoksa fışkıran başka bir kısa süreli ralli mi olduğu Gartman için pek önemli değil. Sarı metalin uzun vadeli potansiyeline dikkat ettiğini söylüyor.

“Altın piyasası, güvenli liman akışlarından yararlanmgüni sürdürecek”

Dennis Gartman, Fed’in, altın için zorlu bir ortam yaratan faiz oranlarını artırma sürecine devam edeceğini belirtiyor. Ancak, Fed’in nihayetinde enflasyonu kontrol altına alıp %2’ye geri getirebileceğini düşünmediğini de kaydediyor. Gartman, Fed’in bu sıkılaştırma döngüsünde faiz oranlarını %5 veya %5,25’e getirmesini beklediğini de konuşmalarine ekliyor. Ancak, Fed Fonları oranındaki artışı da göz ardı etmeyeceğini de söylüyor. Gartman, en yeni olarak şu yorumu yapıyor:

Fed’in bilançosu 8,5 trilyon birim ve ayda 95 milyar birim alıyorlar. Tüm bu likiditeyi piyasadan çıkarmaları yıllar alacak. Enflasyonist baskılar, altın piyasasının yararına olacak şekilde uzun süre devam edecek. Aynı zamanda altın piyasası da güvenli liman akışlarından yararlanmgüni sürdürecek.”

Altın fiyatı

Altın fiyatı için kritik seviyeler

Piyasa bilirkişiı İslam Memiş de en yeni gelişmeler ışığında altın piyasasını değerlendiriyor. Memiş, altını uzun vadeli ideal bir yatırım olarak gördüğünü belirtiyor. Daha devamında bilirkişi, ons altın işin kritik gördüğü şu seviyelere dikkat çekiyor:

Şu an için ons altında 1.670-75 birim seviyelerini görüyoruz. Grafiklerde genel olarak 1.620-1.680 bandından tepkilerin geliyor. 1.630 birimdan start veryan hareket, yukarıda 1.676 dipda ise 1.616 birim bant aralığında. Altın, genellikle Ekim güninın ortalarından bu yana hemen hemen aynı bant içerisinde hareket ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.