Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Amreyev: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyasını birleştirmeyi başardı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Turk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Amreyev Cumhurbaskani Erdogan Turk dunyasini
1 yıl önce
1 yıl önce

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Amreyev: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyasını birleştirmeyi başardı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, “Son 20 yılda Türkiye’yi dünyaya tanıtan, sadece bölgesinde değil dünyada söz sahibi ülkelerden biri haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergilediği liderlikle Türk dünyasını da birleştirmeyi başarmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Cumhurbaşkanımız Türk dünyasının liderlik rolünü devam ettirecektir.” dedi.

Amreyev, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultzamani’ndaki meseleşmasında hepsi insanlığa katkı sağlayacak etkinliğin düzenlenmesinden dolzamani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

TDT’nin etkinliğini ve oluşturduğu uyumu anlatan Amreyev, “Türk devletleri, bir ‘entite’ olarak hareket etmektedir. Bu bir retorik değil artık bir hakikattir. Dünya da bunu bilmektedir. Bu paradigmayla Türk devletleri bütünleşmiş ve Türk birliğinin altyapısı kurulmuştur. Teşkilatımız somut en yeniuçlar elde etmiştir. Siyasetten güvenliğe, ekonomiden savunma sanayisine, ulaştırmadan gümrüklere görecek şekilde her alanı kapsayan uluslararası bir örgüt olmuştur. İş birliği meselelarında hiçbir alan açıkta kalmamıştır. İstanbul’da işe koyulyan bu süreç, önümüzdeki 11 Kasım’da Semerkand’da düzenlenecek Liderler Zirvesi’yle yeni boyuta taşınacaktır. Bu kazanımlar, özü özüne oluşmadı. Bunun arkasında halkların iradeleri ve cumhurbaşkanlarının en yeniuçlı duruşları yatmaktadır.” diye meseleştu.

Amreyev, Türkiye’nin dünyada yükselen etkisini dile getirerek, “Son 20 yılda Türkiye’yi dünyaya tanıtan, sadece bölgesinde değil dünyada söz sahibi ülkelerden biri haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergilediği liderlikle Türk dünyasını da birleştirmeyi başarmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Cumhurbaşkanımız Türk dünyasının liderlik rolünü devam ettirecektir.” ifadelerini kullandı.

Sağlığın da TDT’nin önemli meseleları arasında konum topladığını belirten Amreyev, koronavirüsle mücadelede Türk dünyasının iyi bir sınav verdiğini kaydetti.

Amreyev, kurultayda gelecekteki faaliyetler için önemli birçok en yeniuç topladıklarını vurgulayarak, bakanların, 2 günlük çalışmanın en yeniuçlarını yansıtan ortak deklarasyonu kabul ettiğini bildirdi.

Ülkelerin doğal afetler, savaşlar ve salgınlar gibi durumlarda birbirilerine tıbbi yardım sağlama meselesunda mutabık ktopladığına değinen Amreyev, “TDT’nin küresel sağlıktaki rolünü güçlendirmek, küresel ve bölgesel platformlarda beraber hareket etme noktasında anlaştılar.” şeklinde meseleştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan havadisler, özetlenerek yzamanimlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.