Tahminleri Çıkabilen Altın Tahmincisi: 2-3 Hafta Sonra… - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667602805 Tahminleri Cikabilen Altin Tahmincisi 2 3 Hafta Sonra…
1 yıl önce
1 yıl önce

Tahminleri Çıkabilen Altın Tahmincisi: 2-3 Hafta Sonra…

Haftanın en yeni işlem gününde hem ons hem gram altın fiyatı hafif bir artış yaşıyor. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı yüzde 1 artışla ons başına 1.635,71 abd parasıdan işlem gördü. Sarı metal bu 7 gün şimdiye görecek şekilde yüzde 0.4 kaybetti. Gram altın ise yüzde 1.2’lik bir yükseliş ile 987 liradan el değiştiriyor. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş piyasaya dair en en yeni yorumlarını açıkladı.

İslam Memiş, altın için beklentilerini paylaştı

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 2021’in en yeni 7 günlarında yaşanan volatiliteyi ve gram altının düşüş yaşayacağını doğru olabilite etmesiyle bilinen İslam Memiş, değerli metal için yeni duyurular uyguladı. Memiş, değerlendirmelerinde, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına işaret etti. Memiş, FED’in 75 baz puanlık faiz artışının beklendiğini belirtti. Ancak faiz oranının açıklanmasının ardından FED Başkanı Jerome Powell meseleşma uyguladı. Memiş’e göre Powell’ın duyuruları “piyaszamanı ters köşe uyguladı”.

Powell’ın meseleşmasının ardından piyasalarda ters düşüşler olduğunu söyleyen Memiş, abd parasıın yeniden değer ulaştığına işaret etti. Ancak altın ve gümüş gibi kıymetli metallerde sert düşüşler olduğunun altını çizdi. Aksine, Powell’ın meseleşmasından önce, yani FED’in faiz en yeniuçını duyurusından zaman en yenira altın ve gümüşte fiyat artışı vardı. Birçok bilirkişi faiz artışının artık en yenilanacağını düşünüyordu. Ancak Powell’ın faiz artırımına devam edeceğini söylemesi, beklenmedikti.

İslam Memiş, bu şekilde abd parasıın uluslararası piyasada tekrar değer ulaştığına işaret etti. Örneğin ons altının 1.670 abd parasıdan 1.600 abd parasıa gerilediğine dikkat koydu. Ons altındaki düşüş, gram altını da etkiledi. FED en yeniuçının ardından 1.008 liraya çıkan gram altın, Powell duyuruları en yeniucu 984 liraya düştü.

Altının değeri yükselecek mi?

İslam Memiş abd parasıdan uzak durulması gerektiğinin altını çizerken şu anki düşük fiyatların altın alımı için uygun bir zamana işaret ettiğini söylüyor. Ancak kısa vadeli belirsizliklerin hala mevcut olması sebebiyle, kısa vadeli bir beklenti içine girilmemesi gerektiğini aktarıyor. Bunun konumine, 2023 hazırlığı yapmak gerektiğini aktarıyor. Şu anda altın alan bir yatırımcının, 2-3 7 gün zaman en yenira büyük ihtimalle gram altının 1.000 liranın üzerine çıkışına tanık olacağını söylüyor.

Rakamlar Şaşırttı: Bu 5 Altın Fiyatı Tahminine Dikkat!

Bu nedenle yatırımcıların bugünleri fırsata çevirme olasılığına işaret ediyor. Son olarak bilirkişi abd parasıı bir yatırım aracı olarak görmediğinden bahsederek, yatırım açısından abd parasıa bakılmaması gerektiğini ima etti. Doların ödeme aracı olduğunun altını çizdi. Ayrıca hem uluslararası piyasalarda, hem de yurtiçi piyasada belirli bir limiti tamamladığını söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.