Tahminleri Çıkabilen 2 İsim: Gram Altın Bu Seviyelere Gidiyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Tahminleri Cikabilen 2 Isim Gram Altin Bu Seviyelere Gidiyor.webp
2 yıl önce
2 yıl önce

Tahminleri Çıkabilen 2 İsim: Gram Altın Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın fiyatları yatay seyrederken yatırımcılar değerli metalin sıradaki hamlesini merak ediyor. Bu yazımızda, iki bilirkişi ismin gram altın için olabilitelerini aktaracağız. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ve Ekonomi Uzmanı Tunç Şatıroğlu, değerli metalde yükseliş öngörüyor. Yazıya işe koyulmadan önce, gram altının şu anda 1.000 liranın altında, 989 lirada olduğunu belirtmekte fayda var. İşte detaylar…

İslam Memiş gram altın, abd parası için sıradakileri açıkladı

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi geçtiğimiz dönemlerde altına dair doğru olabiliteleriyle öne çıkan Altın ve  Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni beklentilerini aktardı. İslam Memiş, öncelikle rakamsal değerlere bakarak gram altını, abd parasıı, borszamanı, euro’yu değerlendirdi. Borsanın 3553 puanda, beklentisinin üzerinde olduğunu aktardı. Dolar/TL’nin ise pozitif bir anlık sergilediğine dikkat koydu. Bu varlığa yönelik önemli verinin, geçtiğimiz 7 gün açıklanan ABD enflasyon verileri olduğunu aktardı.  Ayrıca ABD’de resesyon riskinin ciddi anlamda yükseldiğine dikkat koydu. FED’in 75 baz puanlık artırıma devam edeceğini vurguladı.

Uzmana göre bu rakamsal değerler, bize, küresel piyasalardaki çıkmazı göstermekte. Gümüşün ons fiyatı ve kripto paralardaki düşüş ile birlikte baskının büyüdüğünü ve altının ons fiyatının da sert çekildiğini belirtiyor. Ons altının 1.666 abd parasıa gelerek “tuzak fiyatlamaları” geçersiz kıldığını belirtti. İslam Memiş buna ek altının “baskılanacağına” dikkat koydu. 

Altının ons fiyatı hakkında ettiğı duyurularda ABD Doları Endeksi’ndeki (DXY) değişimlere işaret etti. Endeksteki düşüşler, değerli metallerde yükselişe neden oldu. Gram altında serbest piyasada 1.008-1.014 lirzamanı takip ettiğini belirtiyor. Aşağı yönde 1.005, yukarı yönde 1.055 liranın olduğu bant aralığını takip ettiğini söylüyor. Son olarak İslam Memiş, TCMB’nin altın alımını önemsediğini aktardı. “Türkiye’nin de bu meseleda hamle yapmasını önemsiyorum. Rezervlerin altın olarak birikmesi 2023 yılında oldukça işlere yarayacak bir stok,” diye ekledi.

Altın İçin Hesaplar Değişti: 2 Analist Bu Dipleri Bekliyor!

Tunç Şatıroğlu, altın olabiliteini paylaştı

Diğer yandan, ekonomi bilirkişiı Tunç Şatıroğlu, değerli metale dair beklentilerini aktardı. Uzman isim, değerli metal olabiliteinin yanı sıra piyasada nasıl hareket edilmesi gerektiğini de aktardı. Şatıroğlu, en en yeni paylaşımında altın için olabiliteini paylaştı. Sosyal medya hesabından ettiğı paylaşım ile altın yatırımcılarının kazanacağını düşündüğünü belirtti.

Şatıroğlu, gram altın öngörüsünün 1.132 lira seviyesinde olduğunu aktardı. Bunun dışında borsalara dair verilerini paylaşan Şatıroğlu, bir dikkatda bulundu. “Birkaç günlük al satlar ile para kazanmaya çalışmak risk yönetimi yapılsa bile en çok riskli bir iştir. Genellikle temel verii bilmeyen, öğrenmek de istemeyen kişiler tarafından tercih edilir” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.