SocGen: Altın 2023, 2024 ve 2025’te Bu Şaşırtan Seviyelerde Olacak! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1669464011 SocGen Altin 2023 2024 ve 2025te Bu Sasirtan Seviyelerde Olacak
1 yıl önce
1 yıl önce

SocGen: Altın 2023, 2024 ve 2025’te Bu Şaşırtan Seviyelerde Olacak!

Société Générale’deki piyasa çalışanlerine göre, 2023’te ABD’de yaşanacak hafif bir durgunluk, Federal Reserve’i gelecek yılın ikinci çeyreğinde dönmeye zorlayacak. State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley’e göre, eşi görülmemişin altın için fayda sağlaması mümkün.

SocGen, bir Fed pivotu bekliyor

Fransız bankası Perşembe günü uyguladığı konuşmada, yeni yıl öncesinde çok varlıklı portföyünde bazı önemli değişiklikler uyguladığını ve hisse senetleri ve emtialara kıyasla ağırlıklı olarak ülke borcuna ağırlık verdiğini söyledi. Banka öte yandan nakit pozisyonunu sıfıra indirdiğini açıkladı. Banka çalışanleri şu değerlendirmeyi yapıyor:

Genel olarak, olabilecek getiri, özellikle Hazine, Gelişmekte Olan Ülkeler ve Krediye odaklanılarak 2022’dekinden daha olumlu olacak. ABD teknolojisi risk altında. Ayrıca, Çin varlıkları ilham vermiyor. Yakında bir Fed pivotuna ilişkin açık olasılığın, ucuz kaliteli krediyi artırma ve stratejimizi korunmamış konumel para birimi tahvillerinden (çoğunlukla) Çin dışı Asya hisse senetlerine görecek şekilde ucuz G.M. varlıklarına doğru güçlü bir şekilde yeniden düzenleme fırsatı sağladığını düşünüyoruz.

Fed Fonu faizinin ne görecek şekilde yükseğe çıkacağı meselesunda ekonomistler, piyasanın %5’e yakın bir nihai faiz oranı beklentisinin uygun olacağını söylüyorlar. Bunun reel faiz oranlarını %1,5’ten %2’ye çıkaracağını ekliyorlar. Ayrıca çalışanler, “Reel Fed fon faizinin kesin olarak pozitif bölgeden önce dönmesinin bir politika hatası olacağına ve çok daha güçlü oynaklığı tetikleyeceğine inanıyoruz” diyor.

“Altın, risklere karşı bir önlem olarak duruyor”

SocGen, devlet ve kurumsal borç riskini artırırken, emtia varlıklarını da Eylül zamanındaki %10’dan %9’a düşürüyor. Altın, hala emtia pozisyonunun en büyük bölümünü oluşturuyor. Ancak Banka, Eylül zamanındaki %7’den %6’ya düşürdü. Analistler, şu açıklamzamanı yapıyor:

Sistemik riskler, bu tür bir dizi politika sıkılaştırmasından devamında ortak bir özelliktir. Bizim görüşümüze göre, altın ve CHF’yi tutmak, muhtemelen portföy volatilitesini dengelemeye yardımcı olur.

Altın

SocGen’in 2023, 2024 ve 2025 altın fiyatı olabiliteleri

Banka, altında sağlam bir pozisyon korumaya devam ediyor. Bununla birlikte, gelecek yıl fiyat meselesunda oldukça düşüş eğilimi gösteriyor. Fransız bankası, gelecek yılın üçüncü çeyreğine görecek şekilde altın fiyatlarının hemen hemen 1.500 abd ABD parasııa düşeceğini öngörüyor. Ancak fiyatların toparlanmasını ve dördüncü çeyrekte hemen hemen 1.650 abd ABD parasıı civarında olmasını bekliyor.

SocGen, 2024 yılına görecek şekilde altının gelişiminin devam edeceğini olabilite ediyor. Bu doğrultuda, altın için yıllık hemen hemen 1.800 abd ABD parasıı civarında bir fiyat öngörüyor. Ayrıca çalışanler, fiyatların 2025 yılına görecek şekilde 1.900 abd ABD parasııa çıkacağını olabilite ediyor.

“Altın, muhtemelen özüne gelecek”

State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley, ABD Doları Endeksi’nin (DXY), yatırımcıların bu ‘benzeri görülmemiş belirsizlik‘ döneminde güvenli sığınak olarak abd ABD parasııa dönmesiyle yıl içinde %10 yükseldiğını söylüyor. Buradan hareketle şu açıklamzamanı yapıyor:

Dolar, en yeni yüz yıldır muhtemelen en güvenilir tek güvenli liman oldu. Altının muhtemelen özüne geleceğini düşünüyorum. Ayrıca, 2023 boyunca yatırımcılara bir miktar güvenli liman koruması sağlayarak abd ABD parasııa katılacağını olabilite ediyorum.

Altın

Milling-Stanley, güvenli liman talebine ek olarak, ABD abd ABD parasııının gücünün diğer ülkelerdeki en çok Federal Reserve faiz oranları ve güvercin para politikasından kaynaklandığını iddia ediyor. Bu bağlamda ise şunları kaydediyor:

ABD abd ABD parasııının gücünün en bariz nedeni, Fed’in bu yıl birkaç kez ve 2022 boyunca önemli miktarlarda faiz oranlarını artırması. Birkaç başka neden daha var. Bunlardan biri, dünyadaki diğer ülkelerin kasten para birimlerini zzamanıflatmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları.

“Altının performansı artan yatırımcı talebiyle daha da desteklenecek”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatı yıl boyunca %4 düştü. Buna rağmen, Milling-Stanley altının diğer varlıklara kıyasla iyi performans gösterdiğini söylüyor. Bu görüşünü ise şu şekilde izah ediyor:

Altın fiyatı bu yıl bugüne görecek şekilde biraz düştü. Ancak, hem konumel hem de küresel hisse senetleri de öyle. Hem ABD hem de küresel tahviller de öyle. Genel emtia kompleksi bile o görecek şekilde iyi iş çıkaramadı.

1669464009 606 SocGen Altin 2023 2024 ve 2025te Bu Sasirtan Seviyelerde Olacak

Milling-Stanley, altının performansının artan yatırımcı talebiyle daha da destekleneceğini iddia ediyor. Bunun için şunları söylüyor:

Bence yatırım talebi çok iyi gidiyor. Tüm dünyada altın külçelere ve madeni paralara olan talep en yeni derece iyi durumda.

Merkez Bankası altını: Gizemli alıcılar mı?

Dünya Altın Konseyi, 1 Kasım’da merkez bankası altın alımlarının üçüncü çeyrekte hepsini kapsayan zamanların en en çok seviyesine ulaştığını bildirdi. Milling-Stanley, merkez bankalarının ‘toplam küresel altın talebinin %10 ile 15’ini’ oluşturmasına dikkat çekiyor. Son satın almaların büyük bir kısmını gizli alıcılar gerçekleştirdi. Bazıları Çin ve Rusya’nın bu alıcılar olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, Milling-Stanley bilmediğini ve verilerin açıklanmasının biraz zaman alacağını belirtiyor. Analist, öte yandan şunlardan bahsediyor:

Altın alımlarını zamanında bildirme meselesunda herkes gayretli değil. Bazı ülkeler altın rezervlerinin bir kısmını resmi rezervlerinde değil, hazinelerinde tutmzamanı tercih ediyor. Bu da, IMF’ye rapor etmeleri gerekmediği anlamına geliyor. Japonya’nın zaman zaman bunu uyguladığını gördük. Çin bunu uyguladı. Suudi Arabistan bunu uyguladı.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım