Rakamlar Şaşırttı: Bu 5 Altın Fiyatı Tahminine Dikkat! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667487609 Rakamlar Sasirtti Bu 5 Altin Fiyati Tahminine Dikkat
1 yıl önce
1 yıl önce

Rakamlar Şaşırttı: Bu 5 Altın Fiyatı Tahminine Dikkat!

Fed beklentiler doğrultusunda politika faizini 75 bps artırdı. Altın, ilk önce buna olumlu tepki verdi. Ancak, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yavaşlamzamanı tartışmak için erken olduğunu söylemesinin ardından yönü güneye çevirdi. Perşembe günü ise düşüşüne devam etti. Analistler en yeni gelişmeleri yorumluyor ve altın fiyatı olabilitelerini paylaşıyor.

“İstihdam rakamları, altın fiyatı için önemli olacak”

Spot altın, Çarşamba günü %0,8 düştükten zaman en yenira Perşembe de düşüşüne devam etti. Yazı sırasında altın, %0,46 düşüşle 1.627,6 abd parasıdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,30 düşüşle 1.628,7 abd parasıa geriledi.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed, beklendiği gibi Çarşamba günü faiz oranlarını 75 bps artırdı. Ardından enflasyonla mücadelenin borçlanma maliyetlerinin daha da artmasını gerektireceğini söyledi. Ancak bir bükülme noktasına yaklaşabileceğinin sinyallerini de verdi. DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, Fed’den gelen oldukça çelişkili sinyallerin ardından burada altında bir tür konsolidasyon duraklaması olduğunu söylüyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

İstihdam rakamları Powell’dan duyduğumuz bu hırçın söylemi güçlendirirse, altının menzil tabanını (1.615 abd parasıdan) çıkarması mümkün. Ayrıca, daha anlamlı bir şekilde zarar doğru genişlemeye çalışması olası.

“Powell’ın meseleşmasının oldukça şahin olduğunu düşünmek için erken”

Spot altın, iki günlük toplantının en yeniunda politika duyurusının yzamanınlanmasının ardından %1,3 görecek şekilde yükseldi. Ancak, daha zaman en yenira Powell’ın duyurularından elde ettiği kazanımlardan vazgeçti. New York’taki Heraeus Kıymetli Metaller’de kıdemli bir trader olan Tai Wong, Fed Başkanı Powell’ın hızı vurgulamadığını söylüyor. Ancak, bir duraklama söylentisi için oldukça şahin bir ton oluşturduğunu düşünmek için erken olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda danışmanı, şunları kaydediyor:

Powell, Fed’e faiz oranlarının ne görecek şekilde en çok olacağını ve orada ne görecek şekilde kalacaklarını vurgularken, faiz artırımlarının hızından uzaklaşarak çılgın bir piyasa rallisini önleme seçeneği sunuyor.

Reuters anketine göre altın fiyatları gelecek yıl yaklaşık 1.712,50 abd parası olacak ve mevcut seviyelerden yükselecek.

Altın fiyatı

“Altın yatırımcıları, faiz artırımlarında bir duraklamaya ihtiyaç duyacaklar”

ABD Bankası Varlık Yönetimi ard düzey yatırım stratejisti Rob Haworth, Fed’in beklendiği gibi 75 baz puan artırdığını, yine de “dildeki değişikliğin piyasalara faiz artışlarının hızının yavaşlayacağını veya duracağını işaret ediyor gibi göründüğünü” söylüyor. Buradan hareketle danışmanı, şu açıklamzamanı yapıyor:

Fed’in duyurusındaki anahtar dil, muhtemelen faiz oranı artışlarının hızının ekonomide hala işe yaradığını anladığının sinyalini verdi. Bu yılki güçlü ABD abd parasıı ve yükselen reel faiz oranları, 2022’de altın fiyatlarını baskı altında tuttu. Fed’in faiz artırımlarındaki yavaşlamanın bu eğilimi değiştirmesi pek mümkün değil. Altın yatırımcıları, altının destek oluşturmaya start verdığını görmek için muhtemelen faiz artırımlarında bir duraklamaya ihtiyaç duyacaklar.

Altın fiyatı

“Artan getiriler ve abd parasıın gücü, altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor”

Duyuruyu izleyen basın toplantısında Powell, Fed’in “fazla sıkılaştığına” inanmadığını söyledi. Ayrıca, faiz oranlarını yükseltmek için “kapsaması gereken bazı zeminler” olduğunu kaydetti. TheGoldForecast editörü Gary Wagner’e göre, borsanın tepkisine rağmen, Fed oranları artırmzamanı ve sıkılaştırmzamanı bitirmedi. Wagner, “Faiz oranlarını minimum yüzde 5’e taşımak istiyorlar. Bu, ekonomik refah için gerçekten zararlı olacak,” diyor. Fed, Eylül zamanında yüzde 8,2 olan en çok enflasyona tepki olarak sıkılaşıyor. Wagner, Fed’in 2021’de oranları artırmaya start verması durumunda ekonomik “acıdan” kaçınılabileceğini iddia ediyor.

Şu anda ons başına 1.630 abd parası civarında işlem gören altın fiyatı, yıl boyunca %10 düştü. Wagner, belirsizlik sebebiyle yatırımcıların güvenli liman varlığı olarak görülen ABD abd parasıına kaçtığını söylüyor. Bu, artan getirilerle birleşince altın fiyatı üzerinde zarar yönlü baskı oluşturuyor. Wagner, şu açıklamzamanı yapıyor:

Çürük elma sepetine bakmak ve en az çürük elmzamanı seçmek gibi bir şey ve bu abd parası. Para park etmek isteyen uluslararası bir yatırımcıysanız, diğer ülkelerin borçlanma araçlarına değil bizim borçlanma araçlarımıza gideceksiniz. Bu gerçek bize ABD abd parasıı gücü veriyor. İkame yatırımlar olarak görüldüğü için abd parası ve altın arasında negatif bir korelasyon var. Dolar yirmi yılın en en çok seviyesinde oturuyor. İnsanları altına değer kazanacak bir güvenli liman varlığı olarak bakmamaya zorlayan bu aşırı abd parası gücü.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.