Kriz Kâhini’nden Çöküş Uyarısı: Altın ve Bunlara Sığının! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kriz Kahininden Cokus Uyarisi Altin ve Bunlara Siginin.webp
2 yıl önce
2 yıl önce

Kriz Kâhini’nden Çöküş Uyarısı: Altın ve Bunlara Sığının!

Önümüzdeki on yıl için daha önce hiç görmediğimiz bir stagflasyonist borç krizi göreceğimizi olabilite eden Nouriel Roubini, sadece altın gibi varlıkların kurtaracağını söylüyor.

“Şimdiye görecek şekilde görmediğimiz bir krize doğru gidiyoruz”

Roubini Macro Associate CEO’su ve NYU Stern School of Business’ta profesör olan Nouriel Roubini, dünyanın daha önce hiç olmadığı görecek şekilde on yıllık bir stagflasyonist borç kriziyle karşı karşıya olduğu meselesunda dikkatyor. Roubini, Time’daki en yeni makalesinde, beklentilerini 1970’ler ve 2008’den örneklerle detaylandırdı. Büyük kamu borçlarına karışan stagflasyon yönü sebebiyle bir devamındaki krizin öncekiler gibi olmayacağını açıkladı:

1970’lerde stagflasyon yaşadık ama büyük borç krizleri olmadı çünkü borç seviyeleri düşüktü. 2008’den devamında bir borç krizi yaşadık, ardından düşük enflasyon veya deflasyon, çünkü kredi sıkışıklığı negatif bir talep şoku yarattı. Bugün, çok daha en çok borç seviyeleri bağlamında arz şoklarıyla karşı karşıygüniz, bu da 1970’ler tarzı stagflasyon ve 2008 tarzı borç krizlerinin bir kombinasyonuna doğru gittiğimizi ima ediyor – yani stagflasyonist bir borç krizi.

Stagflasyon, en çok enflasyon ve daha yavaş büyüme ile tanımlanan bir ortamdır

Fed bu yıl, enflasyonla mücadele etmek için faizleri 300 baz puan artışa geçtirdı. Bu nedenle, Fed tarafından bir “yumuşak iniş” olasılığının zorlu olacağı artık yaygın olarak kabul edilmektedir. Ancak bu ekonomik yavaşlamanın ne görecek şekilde şiddetli ve kalıcı olacağı hala çok tartışma meselesu. Roubini, bu meseleda makalesinde şunlar yazıyor:

ABD, bu yılın ilk yarısında ard arde iki çeyrek negatif ekonomik büyüme yaşadı, yine de istihdam yaratma güçlüydü, bu nedenle henüz resmi bir durgunluk içinde değildik. Ancak şimdi işgücü piyasası yumuşamaktadır ve bu nedenle ABD’de ve diğer gelişmiş ekonomilerde yıl en yeniuna görecek şekilde bir durgunluk yaşanması muhtemeldir.

Kriz Kahininden Cokus Uyarisi Altin ve Bunlara Siginin

Ancak, şiddetli stagflasyonist borç krizinin bir devamındaki durgunluğu belirleyeceğini olabilite etmek için yeterli işaret var. Roubini bunu şöyle açıklıyor:

Küresel GSYİH’nın bir pgüni olarak, özel ve kamu borç seviyeleri, 1999’da %200’den bugün %350’ye yükselerek bugün geçmişe göre çok daha en çoktir. Bu koşullar altında, para politikasının hızlı normalleşmesi ve artan faiz oranları, en çok ktopladıraçlı hane halklarını, şirketleri, finansal kurumları ve hükümetleri iflasa ve temerrüde düşmeye itecektir.

Yatırımcıların altın gibi varlıklara ihtiyacı var

Roubini, 2022’de on yıllardır ilk kez büyük şüphelar yaşayan 60/40 hisse senedi ve tahvil portföyüyle geleneksel bir varlık portföyünün bu makro ortamda çalışmayacağını belirtti. Bunun ışığında, yatırımcıların enflasyona, siyasi ve jeopolitik risklere koruma sağlayan varlıklar araması gerekiyor. Roubini’ye göre buna altın dahil olabilir:

Bunlar arasında kısa vadeli devlet tahvilleri ve enflasyona endeksli tahviller, altın ve diğer değerli metaller ve çevresel hasara dayanıklı gayrimenkuller konum alıyor.

Kriptokoin.com olarak, Londra Altın Piyasası Birliği’nin güncel araştırmalerini bu makalede aktardık.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.