İşte Altın ve Gümüş İçin İzlemeniz Gereken Tek Grafik! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Iste Altin ve Gumus Icin Izlemeniz Gereken Tek Grafik
2 yıl önce
2 yıl önce

İşte Altın ve Gümüş İçin İzlemeniz Gereken Tek Grafik!

Altın, geçen 7 gün mücadele etti ve 1.700 abd abd dolarııın üzerinde en yenilandırdımgüni başardı. Bununla birlikle Fed’in faiz en yeniuçı yaklaşıyor. Bu da değerli metaller üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu ortamda Blue Line Futures’ta baş piyasa stratejisti ve bilirkişiı Phillip Streible, izlemeniz gereken o grafiği paylaşıyor.

İzlemeniz gereken grafik: Altın / gümüş oranı

Geçen 7 gün, trade masasından gelen sipariş akışı, traderların ekonomik ortamı nasıl algıladıklarına dair bana içeriden bir fikir verdi. Enerji veya Tarım piyasaları gibi emtialar düştüğünde, enflasyon beklentileri düşer. Bu doğrultuda, faiz artışı beklentileri azalır. ABD Doları daha zaman en yenira düşer. Böylece, altın, gümüş ve ABD Hisse Senetlerinin yükseliş hissi ile birlikte yükselmesine yol açar. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, üç ABD Doları günü yaşadık. Bundan zaman en yenira piyasalarda riskin yeniden start vermasıyla, bu partinin ne görecek şekilde süreceğini merak ediyorum?

Aylık altın / gümüş oranı

Traderların sermayelerini nasıl yeniden dağıtacaklarına ilişkin noktaları birleştirerek, düşük değerli emtiaları tespit etmeye çalışmak avantajlı hale gelir. Günlük Tactical Insights raporumuzda ygüninladığımız oranlardan biri Altın/Gümüş oranıdır. Oran, bir ons altın almak için gereken gümüş miktarını ölçer. 1980’den bu yana yukarıdaki Altın/Gümüş oranına görüldüğüğında, uç noktaların ve benzerliklerin hızlı bir şekilde tespiti mümkün.

Söz meselesu oran ygüninlandığından beri sadece üç kez 95:1’in üzerine oldu. Tarih, bir yatırımcının gümüşü her satın topladığında ve onu altı aydan daha uzun süre elinde tuttuğunda, gümüş fiyatlarının altın üzerinde bir avantaj kazanmasıyla en yeniuçlandığını gösterdi.

Gümüş opsiyon stratejisi

Geçmişte, teknik bir tabanı tam olarak sağlamlaştırmamış aşırı satımlı piyasalarda hesaplanmış bir risk stratejisi kullanmanın en iyisi olduğunu gördüm. Bir opsiyon boğa call spread’i, zirve oynaklık zamanlarında veya karşı trend alım satımları için belirli bir piyasa veya varlığın fiyatındaki artıştan yararlanmgüni amaçlayan bir trade stratejisidir.

Opsiyon stratejisi, bir alt strike point ve bir ard strike point belirleyen bir aralık oluşturan iki call opsiyonundan oluşur. Boğa call spread stratejisi, bir varlığın fiyatı düşerse maksimum kaybınızı en yenilandırdımanıza yardımcı olur. Ancak strateji, fiyat artışı durumunda potansiyel kazanımları da sınırlar. Boğa yatırımcıları, vadeli işlemlerde hesaplanmış bir risk borç marjı olarak işlem yaparken genellikle bunu kullanır.

<img data-attachment-id="99003" data-permalink="https://kriptokoin.com/reddit-ordusu-gumuste-basarisiz-olurken-altin-fiyati-nasil-etkilendi/new-golver-card-backed-by-gold-silver-bullion/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/02/new-golver-card-backed-by-gold-silver-bullion.jpg?fit=1247%2C642&ssl=1" data-orig-size="1247,642" data-comments-opened="1" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="Reddit Ordusu Gümüş’te Başarısız Olurken Altın Fiyatı Nasıl Etkilendi?" data-image-description="

Reddit Ordusu Gümüş’te Başarısız Olurken Altın Fiyatı Nasıl Etkilendi?

” data-image-caption=”

Reddit Ordusu Gümüş’te Başarısız Olurken Altın Fiyatı Nasıl Etkilendi?

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/02/new-golver-card-backed-by-gold-silver-bullion.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/02/new-golver-card-backed-by-gold-silver-bullion.jpg?fit=1024%2C527&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”527″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/02/new-golver-card-backed-by-gold-silver-bullion.jpg?resize=1024%2C527&ssl=1″ alt=”Altın” class=”wp-image-99003″ data-recalc-dims=”1″>

Bu boğa call spread örneğinde Aralık gümüş vadeli işlem sözleşmesini kullanıyoruz. 1 Aralık Gümüş 18,50 abd abd dolarıılık call’ü 75 kuruştan long call olarak alıyoruz. Daha zaman en yenira aynı anda 1 Aralık gümüş 19,00 abd abd dolarıılık call’ü 60 sentten short olarak satıyoruz. Bu işlem, 15 olan primimizi oluşturuyor. Daha zaman en yenira, gümüşün çarpanını hesaba katarız. Bunun için 750 abd abd dolarııı veya ödenen toplam primimizi hesaplamak için bunu 50 abd abd dolarıı ile çarparız.

Ödenen primimizi bilerek, bu durumda 50 sent olan strike fiyatlarımızdaki (19,00 – 18,50 abd abd dolarıı) farkı alırız. Böylece, potansiyel maksimum kârımızı hesaplarız. Sonra bu bir vadeli işlem sözleşmesi olduğu için 50 ile 50 abd abd dolarııı çarparız. Bu bize maksimum brüt karımız olarak toplam 2500 abd abd dolarıı, eksi 750 abd abd dolarıı primimizi verir. Bize maksimum net 1.750 abd abd dolarıı kâr bırakır.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.