Hesapları Kapatın! 7 Analist, Altın İçin Bu Seviyeleri Bekliyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Hesaplari Kapatin 7 Analist Altin Icin Bu Seviyeleri Bekliyor
1 yıl önce
1 yıl önce

Hesapları Kapatın! 7 Analist, Altın İçin Bu Seviyeleri Bekliyor!

Cuma günü gelen veriler, temel enflasyon verilerinin en çok kettiğını gösterdi. Böylece, gelecek 7 gün Fed’in bir başka en çok faiz artırımına ilişkin beklentileri güçlendirdi. Bunun ardından abd abd dolarıı ve tahvil getirilerinin artmasıyla, altın %1’den fazla düştü. Analistler piyaszamani yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Altın, bu 7 gün biraz hayal kırıklığı yarattı”

Spot altın, Cuma günü %1,09 düşüşle 1.644,99 abd abd dolarııa geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise en en yeni %1,3 düşüşle 1,644,8 abd abd dolarııdan işlem gördü. Ticaret Bakanlığı, ABD ekonomik faaliyetinin üçte ikisinden fazlasını oluşturan tüketici harcamalarının geçen ay %0,6 uçtuğını söyledi. New York Heraeus Precious Metals kıdemli traderı  Tai Wong, şu yorumu yapıyor:

Aylık %0,5 veya yıllık bazda %6 olan çekirdek PCE’nin Fed’i nispeten daha agresif tutacağı ve artırımlardaki yavaşlamanın daha erken değil daha geç geleceği şüphesi var. Altın, büyük tahvil rallisi ve abd abd dolarııın zarar yönlü hareketi göz önüne yapıldığında bu 7 gün biraz hayal kırıklığı yarattı. Ketti ki fiyatların 1.700 abd abd dolarııa doğru yöneldiğini görmesi gerekirdi.

“Bu olursa, altın fiyatına bir miktar arka rüzgar ödünç verebilir”

Dolar, ABD ekonomik verilerinin ardından rakipleri karşısında %0,3 değer ulaştı. Böylece, altını diğer para sahipleri için daha pahalı hale getirdi. Bu arada, gösterge ABD Hazine faizleri de yükseldi. Piyasalar, Fed’in 1-2 Kasım’daki politika toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırması bekliyor. Aralık zamani için traderlar büyük ölçüde 50 bps’lik bir artış bekliyorlar. Commerzbank çalışanleri bir notta, şu hususların altını çiziyor:

ABD enflasyonunun Eylül zamaninda inatla en çok kalmasının ardından, piyasalarda genel olarak 75 bps’lik bir başka belirgin faiz artışı beklentisi var. Bununla birlikte, merkez bankacıları kilit faiz oranlarını gelecekte daha az agresif bir hızda artıracaklarını ima ederlerse, örneğin ekonominin soğumasına yanıt olarak, altın fiyatına bir miktar arka rüzgar ödünç vermeleri mümkün.

Altın

“Durgunluk korkusu, altına çok ihtiyaç duyduğu desteği verecek”

SMC Global Securities emtia araştırması başkan yardımcısı Vandana Bharti, 75 bps’lik bir artış yapması olabilen Fed toplantısı sebebiyle abd abd dolarııdaki yukarı yönlü harekete dikkat çekiyor. Bu yüzden, muhtemelen altının bir miktar ayarlama göreceğini kaydediyor. Analist, ek olarak şunları söylüyor:

Ancak, zaman geçtikçe durgunluk korkusu güçleniyor. Bu da muhtemelen altına çok ihtiyaç duyduğu desteği verecek. Ayrıca, olumsuz tarafı sınırlayacak.

“Sarı metal, Fed’den bir en yeniuç gelene görecek şekilde bu aralıkta kalacak”

Mumbai merkezli Reliance Securities’in kıdemli çalışani Jigar Trivedi, altın yatırım talebinin hala zzamanif olduğunu söylüyor. Ayrıca, bireysel talebin de agresif olmamasıyla altın anlıkünün hala düşüş eğiliminde olduğunu kaydediyor. BU bağlamda çalışan, şu açıklamzamani yapıyor:

Sarı metal, Fed’den bir en yeniuç gelene görecek şekilde, muhtemelen 1.640-1.660 abd abd dolarıı aralığında işlem görecek.

Altin Icin Kiyamet Tahmini Bu Dipler Gorulebilir

“Altın, 2023’te daha iyi bir yıl bekliyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed’in önümüzdeki 7 gün 75 bps’lik bir artış daha duyurması muhtemel. Bununla birlikte, trader’lar Aralık zamaninda yarım puanlık bir artış bekliyor. Daha güvercin bir Fed beklentileri, ABD’nin üçüncü çeyrek tüketici harcamalarının %1,4’e düştüğünü gösteren ve ekonominin soğumaya işe koyuldığına dair yeni kanıtlar sunan verilerden destek etti.

Fed’in Mart zamanindan bu yana uyguladığı sert oran artışları, bu yıl altını %9 zarar koydu. Çünkü bu, sıfır getirili külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırırken, abd abd dolarııı da yükseltti. City Index çalışani Matt Simpen yeni, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, 2023’te daha iyi bir yıl bekliyor. Çünkü Fed pivotunun bir noktaya gelmesi gerekecek . Ayrıca, ekonomiler en çok faiz ortamında bocalarken tavuklar yuvaya dönebilir. Yani, altının güvenli liman talebinin desteğiyle toparlanması mümkün.

Altın

“Altının, 1.650 abd abd dolarıı seviyesinde konsolide olması daha muhtemel”

Sevens Report Research’teki çalışanler, reel faizlerin daha kolay bir para politikası duruşu ile gerilemesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, Fed’in şahinliğin zirvesine ulaştığı noktanın, altın için iyi bir satın alma fırsatı olduğunu kaydediyorlar. Kinesis Money piyasa çalışani Rupert Rowling ise günlük piyasa yorumlarında, şu hususlara dikkat çekiyor:

Perşembe günü ECB gösterge oranını iki katına çıen yeniuçak, yatırımcılara faiz oranı eğrisinin gidişatı yavaşlamış olsa da birkaç ay daha tırmanmaya devam edeceğini hatırlattı. Bu nedenle, Fed’in ve dünya çapındaki diğer merkez bankalarının agresif faiz artışlarını işe koyulngıçta korkulandan daha önce azaltabilmeleri altına hafif bir rahatlama sağlasa da, bu durum oranların hala yükseldiği bir ortam olmaya devam ediyor. Bu nedenle, temettü eksikliği ile altının önemli kazanımlar elde etmeye devam etmesi pek olası değil. Altının, şu anki 1.650 abd abd dolarıı seviyesinde konsolide olması daha muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.