Haftaya Altın İçin Kritik: 4 Analist, Bu Seviyeleri Bekliyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666342809 Haftaya Altin Icin Kritik 4 Analist Bu Seviyeleri Bekliyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Haftaya Altın İçin Kritik: 4 Analist, Bu Seviyeleri Bekliyor!

Altın fiyatları, önceki seansta %1’den fazla düştükten zaman en yenira Perşembe düşüşüne devam etti. Sarı metal, ABD abd ABD parasııı ve Hazine getirilerindeki güçlenme, Federal Rezerv’in sert faiz artırımları üzerine devam eden tedirginlikler arasında sürükleniyor. Analistler, piyaszamanı yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Bu veriler, altın için büyük bükülme noktası olacak”

Spot altın, yazı sırasında %0,2 düşüşle 1.626,12 abd ABD parasııdan işlem görüyordu. Fiyatlar daha önce 1.621,20 abd ABD parasııda üç 7 günnın yeni en düşük seviyesini gördü. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,3 düşüşle 1.629,70 abd ABD parasııa geriledi. Bu arada, abd ABD parasıı endeksi (DXY) %0,1 yükseldi. Bu da altının diğer para birimlerini elinde tutanlar için çekiciliğini azalttı. Ayrıca, gösterge 10 yıllık Hazine getirileri 2008 ortasından bu yana en zirve seviyesini gördü. DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın eğilimi genel olarak düştü. Ayrıca, katalizör olan Fed’in giderek artan şahin duruşu etrafında hem abd ABD parasıı hem de getirilerde paralel bir artış oldu. Önümüzdeki 7 gün açıklanacak olan ABD temel kişisel tüketim harcamaları verileri, bir zaman en yeniraki büyük bükülme noktası olacak. Böylece, altının 1.600 abd ABD parasııın üzerinde konsolide olması mümkün.

“Altın piyasası, buna yanıt veriyor”

Parlak metal, enflasyona ve ekonomik çalkantılara karşı bir önlem olarak kabul görür. Bununla birlikte, yükselen ABD faiz oranları, abd ABD parasııı yükseltiyor ve sıfır getirili külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Altın yıl başından bugüne görecek şekilde %11 değer kaybetti.

Duyarlılığın göstergesi olarak, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust’ın varlıkları, 6.08 tonla 6 Temmuz’dan bu yana en büyük bir günlük çıkışını gördü. TD Securities emtia stratejisi başkanı Bart Melek, en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Piyasa, agresif Fed parasal sıkılaştırma meselesunda oldukça şüpheli olmaya devam ediyor. Faiz oranlarında oldukça dik bir yükseliş yaşayacağız. Muhtemelen çok hızlı bir pivot olmayacak. Bu yüzden altın piyasası, buna yanıt veriyor.

Altın

“Ayıların bir zaman en yeniraki hedefi 1.600 abd ABD parasıı”

Bu arada Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, birkaç Fed yetkilisi, ABD merkez bankasının artan enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırma taahhüdünü yineledi. Ayrıca, piyasalar Kasım zamanında 75 baz puanlık bir artışla fiyatladı. City Index piyasa çalışani Fawad Razaqzada bir notta, şu hususun altını çiziyor:

Eylül zamanının en düşük seviyesi olan yaklaşık 1.615 abd ABD parasııın altına bir düşüş şimdi çok muhtemel. Ayrıca, zamanılar için bir zaman en yeniraki hedef 1.600 abd ABD parasıı.

1666342806 723 Haftaya Altin Icin Kritik 4 Analist Bu Seviyeleri Bekliyor

Standard Chartered ise bir notta, şu noktalara dikkat çekiyor:

Altının diğer varlıklarla üç aylık yuvarlanan korelasyonu, yani S&P 500, Bitcoin, Brent ve VIX oynaklık endeksi ile güçlendi.

“Ufukta daha fazla şüphe var”

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’tan gelen ön verilerine göre Çarşamba günü ard arde ikinci seansta bu sefer yaklaşık 8,5 bin kontrat yükseldi. Aynı doğrultuda, hacim art arda ikinci seansta yükseldi. Bu doğrultuda yaklaşık 18,5 bin kontrat artış kaydetti.

Haftaya Altin Icin Kritik 4 Analist Bu Seviyeleri Bekliyor

Piyasa çalışani Pablo Piovano, altın fiyatlarının, artan açık faiz ve hacim arasında Çarşamba günü belirgin bir şekilde düştüğünü kaydediyor. Bununla birlikte çalışane göre, şu anda kartlarda daha fazla olumsuzluk var. Bu nedenle çalışan, altın için YTD’nin düşük seviyesi 1.614 abd ABD parasııda ani bir çekişme olduğunu söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.