Haftaya Altın Fiyatını Belirleyecek Olaylar ve Tarihler! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Haftaya Altin Fiyatini Belirleyecek Olaylar ve Tarihler
1 yıl önce
1 yıl önce

Haftaya Altın Fiyatını Belirleyecek Olaylar ve Tarihler!

Altın, 7 günya pozitif start vermasına rağmen şüphela en yenilantı. Piyasa çalışani Eren Şengezer, güvercin bir Fed sürprizinin ABD getirileri üzerinde baskı oluşturabileceğini ve altının çekiş kazanmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor. Analiste göre, kısa vadeli teknik anlık, alıcı ilgisinin eksikliğini ortaya koyuyor.

Altın 7 günya pozitif start verdı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Wall Street Journal, Fed’in Aralık zamanında daha küçük bir faiz artırımı planlarının sinyallerini verip vermeme meselesunda bir tartışma yapmzamanı planladığını iddia etti. Bunun ardından, abd ABD parasıı Pazartesi günü talep bulmakta zorlandı. Ek olarak, S&P Global’in Pazartesi günü geç saatlerde yzamanımladığı veriler, özel sektördeki ticari faaliyetin Ekim zamanı başında artan bir hızla daralmaya devam ettiğini gösterdi. Veriler, Bileşik PMI’nin Eylül’deki 49,5’ten 47,3’e düştüğünü ortaya koydu. Buna karşılık, altın zemini korumzamanı başardı.

ABD Federal Konut Finansmanı Ajansı Salı günü, meselet fiyatlarının Ağustos zamanında olabilenden daha güçlü bir oranda düştüğünü açıkladı. Bu da abd ABD parasııın yeniden ivme kazanmasına izin vermedi. Ayrıca, altının dengesini korumasına yardımcı oldu. Ayrıca, Konferans Kurulu’nun Tüketici Güven Endeksi Eylül’deki 107,8’den Ekim’de 102,5’e düşerek 105,9’luk piyasa beklentisini kaçırdı. Çarşamba günü düşen ABD Hazine bonosu getirilerinin ortasında abd ABD parasıı sat satları hızlandı. Sarı metal yükseldi ve iki 7 günnın en en çok seviyesi olan 1.675 abd ABD parasııa belirlendi. Bu arada, Kanada Bankası’nın güvercin 50 bps’lik faiz artırımı, küresel getirilerin düşmesine neden oldu.

Haftanın ikinci yarısında gelen veriler altını dip itti

Perşembe günü, ECB kilit faiz oranlarını beklendiği gibi 75 bps artırdı. Basın toplantısında, ECB Başkanı Christine Lagarde Aralık zamanında fazladan bir faiz artırımı daha yapmaktan kaçındı. Ayrıca, olası bir niceliksel sıkılaştırma (QT) hareketi hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Bu da euro’nun ağır sat sat baskısı altına girmesine neden oldu. Dolar, eurodan çıkışların bir kısmını yakaladı. Bu da altının yükseliş momentumunu korumasını zorlaştırdı.

Ek olarak, ABD Ekonomik Analiz Bürosu’nun (BEA) ilk olabilitei, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte %2,4’lük piyasa konsensüsüne kıyasla yıllık %2,6 oranında büyüdüğünü ortaya koydu. Gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi, iyimser Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) verileriyle %4’ün üzerine belirlendi. Böylece, altın yeniden düşüş baskısı altına girdi ve 1.650 abd ABD parasııın altında haftzamanı kırmızıda en yenilantı.

BEA Cuma günü ettiğı konuşmada, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi ile ölçülen ABD’deki enflasyonun Eylül zamanında yıllık bazda %6,2’de değişmeden ktopladığını duyurdu. Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Çekirdek PCE Fiyat Endeksi, Ağustos’taki %4,9’dan %5,1’e yükseldi. Böylece, çalışanlerin %5,2’lik olabiliteinden daha en çok geldi. Nispeten yumuşak enflasyon verilerine rağmen, ABD T-tahvil getirileri yükseldi. Bu da değerli metali düşüş baskısı altında kalmaya zorladı.

Altın

Haftanın olay: Fed politika faiz en yeniuçı

ISM Salı günü Ekim İmalat PMI raporunu yzamanımlayacak. S&P Global’in PMI anketlerine verilen piyasa tepkisi, hayal kırıklığı yaratan bir verinin abd ABD parasıı üzerinde baskı yaratmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte çalışane göre, Fed’in Çarşamba günkü politika duyurularından önce, muhtemelen bu raporun abd ABD parasııın üzerindeki etkisi kısa ömürlü olacak.

Piyasalar, Fed’in Kasım zamanı politika toplantısının ardından faizi 75 bps artırarak %3,75-4 aralığına yükseltmesi bekliyor. FOMC politika yapıcıları, politika en yeniuçlarını gelen verilere dayandıracaklarını ve ileriye dönük herhangi bir rehberlik sağlamayacaklarını defalarca söylediler. Bununla birlikte, yatırımcılar, Aralık zamanında daha küçük bir artırım için ipuçları arayacaklar.

Altın

Şu anda, CME Group’un FedWatch Tool’e göre, piyasalar, Fed’in politika faizini 2022 en yeniuna görecek şekilde toplam 125 baz puan artırmasının %51,5 olasılıkla fiyatlıyor. Piyasa pozisyonları, yatırımcıların Fed’in Aralık zamanında 50 bps’lik bir artışa en yeniuç vereceğine ikna olması durumunda abd ABD parasııın dip yönde daha fazla pzamanı olduğunu gösteriyor. Analiste göre, bu senaryoda, altının düşen ABD getirilerinin yanı sıra yükseliş ivmesi kazanması muhtemel. Ayrıca çalışan, piyasaların Fed’in şahinliğinin zirvesinde fiyatlanmaya start vermasıyla bir risk rallisi tetikleyebileceğini söylüyor. Bu doğrultuda, bunun da abd ABD parasııa ek ağırlık vermesinin olası olduğunu kaydediyor. Alternatif olarak çalışan, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Öte yandan, Fed’in herhangi bir politika değişikliği niyeti göstermemesi ve abd ABD parasııa sığınması durumunda risk trader’larının hayal kırıklığına uğraması muhtemel. Bu da muhtemelen altın için önemli bir düşüş eğilimi olacak. Böylece, uzun süreli bir düşüşün kapısını aralayacak.

Cuma günü ABD NFP verisi gelecek

Perşembe günü, ISM Hizmetleri PMI, ABD ekonomik listesinde konum alacak. Ancak, piyasa katılımcılarının, Fed’in politika en yeniuçlarının ardından çok az veya hiç dikkat etmemesi mümkün. Son olarak, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, Ekim zamanı istihdam raporunu Cuma günü yzamanımlayacak. Yatırımcılar, Eylül zamanında 263.000’lik olabilenden daha iyi bir artışın ardından Tarım Dışı İstihdam (NFP) 200.000 artacağını olabilite ediyor. Piyasanın en yeni birkaç NFP verisine tepkisi, abd ABD parasııın rakiplerinden daha iyi performans göstermesine yardımcı olan güçlü verilerle açık. Bunun tersi de geçerli. Analiste göre, benzer bir tepki 7 gün en yeniu öncesinde de muhtemel.

Haftaya Altin Fiyatini Belirleyecek Olaylar ve Tarihler

Altın teknik anlıkü ve altın duygu anketi

Piyasa çalışani Eren Şengezer, altının teknik anlıkü şu şekilde araştırma ediyor. Altın, bu seviyeyi 7 günnın start verrında iki kez test etti. Buna rağmen 20 günlük SMA’nın üzerinde günlük bir kapanış yapamadı. Ek olarak, günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi güneye döndü. Daha devamında 50 civarında dirençle karşılaştı ve 40’a geriledi. Bu da satıcıların altının hareketinin kontrolünü elinde tutmak istediğini gösteriyor.

1667142005 613 Haftaya Altin Fiyatini Belirleyecek Olaylar ve Tarihler

Aşağı yönde, 1.620 abd ABD parasıı (altı aylık düşüş trendinin en yeni noktası) kritik destek olarak duruyor. Bu seviyenin altına bir düşüşün, teknik bir düşüşü tetiklemesi mümkün. Bunun da altının 1.600 abd ABD parasıı ve 1.575 abd ABD parasııa düşmesine neden olması olası. Sarı metal günlük 1.670 abd ABD parasııın (20 günlük SMA) üzerinde bir kapanış yapar ve istikrar kazanmzamanı başarırsa, 1.680 abd ABD parasıı (50 günlük SMA), 1.700 abd ABD parasıı (psikolojik seviye) ve 1.720 abd ABD parasıı (100-dönem SMA, Fibonacci %23,6 geri çekilme) hedefleyebilir.

FXStreet Altın Tahmin Anketi’nde yaklaşık bir 7 günlık hedef 1.660 abd ABD parasııda oturuyor. Böylece, yakın vadede yükseliş anlıküne işaret ediyor. Bir aylık anlık, ankete katılan bilirkişiların yarısının %40 düşüşe karşı yükseliş görüşünü benimsediğini gösteriyor. Dolzamanısıyla karışık bir tablo çiziyor.

1667142005 651 Haftaya Altin Fiyatini Belirleyecek Olaylar ve Tarihler

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.