Haftanın Altın Tahmini ve Grafiği Çıktı: Seviyeler Şaşırttı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667336412 Haftanin Altin Tahmini ve Grafigi Cikti Seviyeler Sasirtti
1 yıl önce
1 yıl önce

Haftanın Altın Tahmini ve Grafiği Çıktı: Seviyeler Şaşırttı!

Altın Cuma günü geçen 7 günya benzer aralıklarda kapandı. ABD birimı, FED’in agresif para politikasını yumuşatacağına dair artan beklentilerin baskısıyla ard arde ikinci 7 gün düşüşe geçti. Buna rağmen, yükseliş bölgesinde asılı kalmzamanı başardı. Peki, bu 7 gün bizi neler bekliyor? İşte danışmanılerin altın olabilitei ve izlenecek veriler…

Altın piyasalarında en yeni durum nedir? Piyaszamanı neler etkiledi?

Altın, 1.667 birimdan yüzde 1,14 düşüşle 1.644 birimda kapandı. Ardından 1.638,12 birima düştü. DXY endeksi 110.288’e düştü ve ana trend çizgisi desteğinden tekrar yükseldi. Bu nedenle bilirkişilara göre, bu 7 gün önümüzdeki risk olaylarına karşı savunmasız kalmaya devam edecek. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FOMC, yarın, 2 Kasım’da toplantı yapacak. Türkiye saati ile 21 civarında faiz en yeniuçı açıklanacak. Birçok kişi, 75 baz puanlık artış gerçekleştirileceğine neredeyse emin. Ayrıca, ABD TÜFE, Fed’deki ateşi yakmaya devam edecek.

Ayrıca odak noktası, FED Başkanı Jerome Powell’ın tonunu inceleyebileceğimiz basın toplantısında olacak. Bu toplantının yarın, TSİ 21.30’da gerçekleşmesi beklenmekte. Genel görüş ise Fed’in aşırı sıkılaşma şüpheleri sebebiyle faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağı yönünde.  Para yöneticileri, açığa sat sat uyguladıkları altın pozisyonlarını agresif bir şekilde en yenilandırdıtılar. Çünkü FED oranları artırdı ve birim düştü, buna rağmen en yeni veriler altını tekrar tersine çevirdi.

TD Securities’ten altın olabilitei: Aşağı yöne gidebilir

TD Securities danışmanılerine göre “fiyatların yükselmesine ve piyasaların yakın gelecekte enflasyonun düşeceği meselesunda şüpheler” var. Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma hızının keskin bir şekilde azaltacağına dair umutlar var. Ancak buna rağmen açılan uzun pozisyonların szamanısı bir nebze bile artmadı. Uzmanlara göre bu durum, traderların FED’de yakın zamanda güvercin tutum beklemediklerini gösteriyor. Bu nedenle TD Securities danışmanılerine göre “altın fiyatlarının zarar yönde hareket etmesi muhtemel.”

Gelecek Hafta Altın İçin Neler Beklenmeli? İşte Tahminler

Grafikler ne gösteriyor?

Analist Ross J. Burland,  yeni 7 günda, Cuma gününün en düşük seviyesinin altında bir kapanış olasılığına işaret etti. Analiste göre çift dip olmasına rağmen 7 günlık eğilim çizgisi direncinin altında kalırsa, boğalar sıkıntıya girecek.  Ayrıca danışmanıe göre günlük grafikte M-formasyonu gelişiminin ilk aşamalarında duruyor.

Haftanin Altin Tahmini ve Grafigi Cikti Seviyeler Sasirtti

Ayrıca danışmanı, fiyatın geçen 7 günnın en zirve seviyesi olan 1,675 birimın ötesine geçebilme ihtimaline işaret ediyor. Grafiğe göre bu da potansiyel olarak ters baş ve omuzların (H&S formasyonu) oyunda olduğunu gösterebilir. Bu, eğilim çizgisi direncinin kırılmasına neden olabilir. Ardından 1,688 birimlık kritik bir formasyona odaklanacak.

1667336411 757 Haftanin Altin Tahmini ve Grafigi Cikti Seviyeler Sasirtti

Analist, fiyatın 7 günlık eğilim çizgisinin altında kalması dolzamanısıyla, önceki dönemlerde olduğu gibi, değerli metalin ciddi bir ayarlama yaşayacağına dair argümanlar olduğunu söyledi. Ancak genel olarak aylık grafiğin, zarardaki gibi bir Kasım mumunu ortaya çıkarma olasılığından bahsetti:

1667336411 613 Haftanin Altin Tahmini ve Grafigi Cikti Seviyeler Sasirtti

İslam Memiş’ten de altın olabilitei geldi

Ons altına yönelik verilerin ardından, en yeni olarak gram altına yönelik yorumları aktaracağız. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın almak isteyen kişilere zaman verdi. Uzmana göre gram altında 950-1.000 lira aralığında alım işinin bitmesi gerekiyor.  Mevcut fiyatın, alım fırsatı yakalamak isteyenler için “en yeni şans” sunduğunu aktarıyor.

Memiş, emtia fiyatlarına görüldüğüğında, altın ve gümüşün gelecek vaat ettiğini iddia ediyor. Uzman isim, gram altının yaz zamanının işe koyulrında zirvesine ulaştığını belirtti. Bu nedenle, alım yapacaklara acele etmeleri gerektiğini söyledi. Gram altında yükselişe emareleri olarak kur hareketliliğine ve enflasyon sıkıntısına işaret etti.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.