Görülmemiş Altın Tahminleri: Bu Dipler Bekleniyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666720808 Gorulmemis Altin Tahminleri Bu Dipler Bekleniyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Görülmemiş Altın Tahminleri: Bu Dipler Bekleniyor!

Altın, geçen 7 gün Cuma günü, Federal Reserve’in yavaşlayacağına dair söylentiler eşliğinde bir ralli uyguladı. Bununla birlikte, Pazartesi günü abd parasıın güçlenmesiyle altın fiyatları düştü. Yatırımcılar, Fed’in parasal sıkılaştırmaya ara verip vermeyeceğine yönelik ipuçları arıyor. Bu belirsizlik ortamında çalışanlerin altın olabiliteleri, daha fazla düşüşe işaret ediyor.

“Altının henüz kontrolden belirlendiğını düşünmüyorum”

Spot altın, yazı itibarıyla %0,4 düşüşle 1.650,77 abd parasıa geriledi. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,1 düşüşle 1.653,80 abd parasıdan işlem gördü. Bu ararlar, bazı Fed yetkililerinin faiz artırımlarının hızlı temposunda bir duraklamzamani tartıştıklarına ilişkin beklentiler var. Bu nedenle, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, Cuma günü %1,8 sıçradı. Bu hamleyle, seansın başında 14 Ekim’den bu yana en zirve seviyesine ulaştı. Böylece, 3 Ekim’den bu yana en büyük günlük artışını kaydetti.

Bu arada, abd parası endeksi (DXY), 7 günya %0,4 yükselişle işe koyuldı. Böylece, abd parasıla fiyatlandırılmış altının off-shore alıcılar için cazibesini azalttı. City Index çalışani Matt Simpen yeni, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altının henüz kontrolden belirlendiğını düşünmüyorum. Altının hareketi, Fed’in bir zaman en yeniraki toplantısından gelen verilere ve faiz oranlarını duraklatmaya yakın mı yoksa sıkılaştırmaya devam mı edeceğine ilişkin ipuçlarına bağlı olacak.

“Muhtemelen 1.500-1.600 abd parası aralığına bakacağız”

Piyasalar, Fed’in Kasım zamani toplantısında gecelik gösterge faiz oranını 75 bps artırmasını bekliyor. Keskin ABD faiz artışları, getirisi olamayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Bu ortamda altın fiyatları, yıl içinde şimdiye görecek şekilde %9’dan fazla düştü. Matt Simpen yeni, altın olabiliteleri için şu seviyelere dikkat çekiyor:

Fed pivotu yoksa ve enflasyon yükselmeye devam ederse, gelecek yıla girerken muhtemelen 1.500-1.600 abd parası aralığına bakacağız.

Altın olabiliteleri için önemli seviyeler

Piyasa çalışani Anil Panchal, altın olabiliteleri için Technic Confluence Detector’u (TCD) kullanıyor. TCD, bir 7 günnın en zirve seviyesinden en yeni gerilemeye rağmen altının 1.644 abd parasılık kilit desteğin üzerinde kettiğını gösteriyor. Belirtilen seviye, bir günlük %38,2 Fibonacci, bir aylık 5-DMA ve %23,6 Fibonacci’den oluşuyor.

Altın tahminleri

Ayrıca, dört saatlik oyunda 50-HMA ve Bollinger’in alt bandının yanı sıra, 7 günlık Fibonacci %61,8’in yaklaşık 1.636 abd parasıa yakınsaması da küçük bir destek görevi görüyor. Altın fiyatlarının 1.636 abd parasıı aştığı bir durumda, 1.617 abd parası civarındaki en en yeni dip seviye ve yıllık en düşük seviyesi 1.614 abd parasıa doğru bir düşüşe tanık olma ihtimali göz ardı edilemez.

Alternatif olarak, toparlanma hamlelerinin işe koyulngıçta aylık %38,2 Fibonacci’yi kapsayan 1.662 abd parası seviyesinin etrafında top sürmesi mümkün. Bunu takiben, 4 saatlik ve saatlik Bollinger’in ard bandında 1.672 abd parasıa yakın bir günlük pivot noktası R1, SMA 100, kırılması altın boğalarını hızla 1.700 abd parasıa yönlendireceğinden dolzamani taze dürtüleri izlemek için önemli bir eşik olacak.

Gorulmemis Altin Tahminleri Bu Dipler Bekleniyor
Technic Confluence Detector

Altın olabiliteleri: Ekstra geri tepme mümkün

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için en yeni verileri geldi. Veriler, trader’ların Cuma günü art arda üç günlük artışın ardından açık faiz pozisyonlarını yaklaşık 2,7 bin kontrat görecek şekilde azalttıklarını gösterdi. Bunun konumine hacim, yükseliş trendine devam etti. Böylece, yaklaşık 111,7 bin kontrat yükseldi.

1666720806 733 Gorulmemis Altin Tahminleri Bu Dipler Bekleniyor

Piyasa çalışani Pablo Piovano’ya göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki güçlü artış, azalan açık faizin arkasındaydı. Bu da sürdürülebilir bir sıçramanın çok yakın vadede gözden kaçma ihtimalini ima etti. Analist, 55 günlük SMA ile çakışan bir alan olan 1.700 abd parasılık işarete dikkat çekiyor. Bu alanın, şu an için yukarı yönü sınırlamaya devam ettiğini kaydediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.