Düşüş Sürer mi? 6 Önemli Altın Fiyatları Tahmini Çıktı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667930409 Dusus Surer mi 6 Onemli Altin Fiyatlari Tahmini Cikti
1 yıl önce
1 yıl önce

Düşüş Sürer mi? 6 Önemli Altın Fiyatları Tahmini Çıktı!

Altın fiyatları, Salı günü birim bir miktar zemin kazanırken işe koyulngıçta düştü. Ancak sarı metal, ilerleyen saatlerde yönünü kuzeye çevirdi ve yeşil bölgeye geçiş onayladı. Yatırımcılar, bu 7 günnın ilerleyen saatlerinde Federal Reserve’in gelecekteki politika yolunu belirleyecek ABD enflasyon verilerine hazırlanıyor. Analistler, piyaszamanı yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Bu durumda altının güçlü bir teklif yakalaması mümkün”

Spot altın, yazı sırasında %0,2 artışla 1,678,6 birimdan işlem görüyordu. Altın fiyatları, zzamanıf birimın desteğiyle üç 7 günnın zirvesine ulaştı. ABD altın vadeli işlemleri ise 1.680 birimdan sabit ketti. Dolar endeksi (DXY) Pazartesi günü bir 7 günnın en düşük seviyesini gördü. Salı günü ise ilk önce güç ulaştı, yine de daha devamında kazançlarını sıfırladı. Bu da altının yönünde ters etkiye neden oldu. Exinity baş piyasa çalışani Han Tan, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD birimının şüphe zemini koruma arzamanışı, ikincisinin yükselen istihdam verilerinin ardından altında bir duraklamaya neden oluyor. Fed’in daha fazla faiz artırımını müjdeleyen sürekli yükselen ABD enflasyonuna ilişkin daha fazla kanıt, altının en yeni zamanlarda elde ettiği kazanımların bir kısmını gevşetecek. Seçim en yeniuçlarının belirsiz veya tartışmalı olması durumunda, altının diğer güvenli limanlarla birlikte güçlü bir teklif yakalaması mümkün.

“Bu durum, biraz ‘bekle-gör’ü teşvik ediyor”

Bu arada, Cuma günkü veriler, ABD işsizlik oranının Ekim zamanında %3,7’ye yükseldiğini gösterdi. Bu da, Fed’in daha az agresif faiz artırımlarına geçeceğine dair iyimserliği artırdı. Böylece, altının Mart 2020’den bu yana en iyi gününü kaydetmesine yardımcı oldu.

Ayrıca, bu 7 gün yatırımcılar, bir devamındaki Fed faiz en yeniuçında kilit rol oynaması olabilen Perşembe günü ABD enflasyon verisini ve ABD Kongresi’nin kontrolünü belirleyecek Salı günkü ara seçimleri yakından takip edecekler. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, altının 1.680 birim civarında dirence ulaştığını söylüyor. Ayrıca, potansiyel olarak daha büyük bir katalizörün yukarı yönlü bir kırılmaya neden olması için biraz ‘bekle-gör’e teşvik ettiğini kaydediyor.

“Altın, ABD TÜFE’den önce bu aralıkta işlem görecek”

Piyasa katılımcıları buna ek, en büyük külçe tüketicisi Çin’de Covid ile ilgili kısıtlamaları çevreleyen havadisleri yakından takip ediyor. Kıymetli metal çalışanleri, Pazartesi günü metal fiyatlarını biraz daha yumuşak bir birim ve Çin’in Başkan Xi Jinping’in ‘Sıfır-Covid’ politikasına teslim olacağına dair umutların erken olduğunu da içeren birkaç faktörün etkilediğini söylüyor.

ICICI Bank çalışanleri, ABD istihdam verilerinin Cuma günü, birimı sat sat baskısı altına soktuğunu söylüyorlar. Bu nedenle, değerli metal fiyatlarının yükseldiğini belirtiyorlar. Analistler, Perşembe günü açıklanacak ABD TÜFE raporundan önce altın fiyatlarının yakın vadede 1.600 ile 1.700 birim arasında işlem görmeye devam etmesini bekliyorlar.

Altın fiyatları

Altın fiyatları dibi gördü mü?

Bu arada, altın geçen 7 günnın en yenilarında ulaştığı birkaç 7 günnın en zirve seviyeleri yakınında tutunurken, bazı çalışanler kısa vadeli dip seviyesinin çoktan gelip gelmediğini merak ediyor. Kıdemli çalışan Jim Wyckoff, şu açıklamzamanı yapıyor:

Altın fiyatları Pazartesi günü biraz yükseldi. Ancak daha da önemlisi, Cuma günkü teknik olarak yükselişe geçen bir 7 günlık zirve kapanışı içeren güçlü kazançları elinde tutuyor. Bu da piyasanın dibinin içerde olduğuna dair bir grafik ipucu veriyor.

“Bunun altın fiyatları için daha uygun olmasını bekliyoruz”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, geçen 7 gün Fed, dördüncü jumbo artışını onayladı. Böylece, faizlerin daha önce olabilite edilenden daha zirve hareket edeceğinin sinyalini verdi. Yine de, Sprott’un piyasa stratejisti Paul Wong, yakın günli bir notta, şu hususlara dikkat çekiyor:

Piyasa, odak noktasını oranlar/enflasyon şokundan resesyon/finansal istikrar korkularına kaydırdığında, bunun altın için daha uygun olmasını bekliyoruz. Yılın büyük bölümünde piyasaların hikayesi faiz ve enflasyon şokları oldu. Piyasa, merkez bankalarının olağanardü faiz artırımlarının orta ve uzun vadeli en yeniuçlarını (durgunluk ve buna bağlı finansal istikrarsızlık) yine de en yeni zamanlarda fiyatlamaya işe koyuldı.

Altın fiyatları

“Dolardaki güç ters esmeye devam ediyor”

ANZ Bank stratejistleri, altındaki bireysel yatırımların yılın en yeni çeyreğinde ETF çıkışlarına karşı zarar yönlülüğü yumuşattığı söylüyor. Bu bağlamda stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyorlar:

Düşük altın fiyatları ve yoğunlaşan ekonomik ve jeopolitik risk, ETF’deki yoğun çıkışlara ve vadeli işlem çıkışlarına karşı bireysel yatırımları destekliyor. Finansal yatırımlar fiyat yönünü yönlendirmeye devam etse de bu eğilimin devam etmesini bekliyoruz. Güçlü birim ve yükselen getiriler, altına finansal yatırım için ikiz rüzgarlar oluyor. Ayrıca, yükselen durgunluk riskinin, güvenli liman akışı sağlaması mümkün. Ancak, faiz rehberliğinin güvercine dönüşmesi gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.