Dünya Altın Konseyi, Öngörülerini Paylaştı: Bu Rakamlarda Olmalı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665039609 Dunya Altin Konseyi Ongorulerini Paylasti Bu Rakamlarda Olmali
2 yıl önce
2 yıl önce

Dünya Altın Konseyi, Öngörülerini Paylaştı: Bu Rakamlarda Olmalı!

Merkez bankaları altın piyasası için gerekli desteği sağlamaya devam ediyor. Ancak, Dünya Altın Konseyi (WGC)’nin verileri, Ağustos zamanında alımların ılımlı bir şekilde yavaşladığını gösteriyor.

Türkiye, Özbekistan ve Kazakistan, altın rezervlerini artırdı

WGC, en yeni yorumlarında, merkez bankalarının Ağustos zamanında 20 ton külçe ettiğını söyledi. Alımlar, Temmuz zamanında satın ettikları 37 tondan hafif düşüş kaydetti. WGC’de Avrupa, Orta Doğu ve Asya kıdemli çalışani Krishan Gopaul, Ağustos’un merkez bankası net külçe alımlarının art arda beşinci zamanı olduğunu kaydetti.

Rapor, Türkiye, Özbekistan ve Kazakistan’ın altın rezervlerini artıran üç merkez bankası olduğunu belirtiyor. Bu yıl şimdiye görecek şekildeki en büyük külçe alıcısı olan Türkiye, Ağustos zamanında 9 ton külçe satın alarak toplam rezervlerini 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana en en çok seviye olan 478 tona çıkardı.

Özbekistan merkez bankası ard arde üçüncü ay 8,7 ton külçe satın etti. Ülke, yılın başında 25 ton sattıktan devamında aktif olarak külçe alıyor. Özbekistan’ın altın rezervleri bu yıl şimdiye görecek şekilde 19 ton artarak 381 tona ulaştı. Son olarak, Kazakistan merkez bankası Temmuz zamanında 11 ton sattıktan devamında Ağustos zamanında 2 ton külçe etti. Kazakistan’ın sarı metal rezervleri şu anda yaklaşık 375 ton. Krishan Gopaul, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Özbekistan ve Kazakistan gibi konumli üretimden alım yapan bankaların alım ve satım arasında geçiş yapması alışılmadık bir durum değil.

Altın

“Altın fiyatlarının %20 daha düşük olması gerekiyor”

WGC, Katar’ın potansiyel olarak Ağustos zamanında külçe satın ettiğını kaydetti. Ancak WGC, bunun resmi verilerin bir parçası olmadığını belirtiyor. Krishan Gopaul, “Tam tonaj artışı IMF IFS veri tabanında henüz rapor edilmedi. Bu yüzden, verilerimizden çıkarma en yeniuçı ettik. Teyit edilirse, Katar’ın resmi altın rezervleri art arda beşinci ay artacak,” diyor.

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere veriler, merkez bankası talebine işaret ediyor. Bununla birlikte, birçok çalışan verilerin göstermediği şeylere odaklanıyor. WisdomTree’deki emtia araştırması başkanı Nitish Shah, Rusya’nın konumli külçe satın ettiğından ve varlıklarını bildirmediğinden şüpheleniyor. Shah, fiziksel pazardaki tanımlanamayan güçlerin talebi engellediğini kaydediyor. Ayrıca, merkezi bankası alımlarının rakamların önerdiğinden daha önemli olabileceğini de konuşmalarine ekliyor. Bu bağlamda, şu açıklamzamanı yapıyor:

Modellerimize göre, ABD abd parasıının nerede olduğu ve tahvil getirilerinin ne görecek şekilde hızlı değerlendiğı göz önüne edildiğında, altının %20 daha düşük olması gerekiyor.

Altın

“Açıklanmayan merkez bankası talebi var”

Nitish Shah, fiziksel altın piyasası ile kağıt vadeli işlemleri arasında önemli bir kopukluk olduğuna dikkat çekiyor. Açıklanmayan merkez bankası talebinin, fiziksel piyasanın neden bu görecek şekilde sıkı olduğunu açıklayabileceğini de kaydediyor.

Shah öte yandan, Rusya ile birlikte Çin merkez bankasının havadis vermeden altın rezervlerini artırdığından şüphelendiğini söylüyor. Çin külçe primlerinin, ülkenin altın ithalatı değerlendikça bile artmaya devam ettiğini kaydediyor. Bu arada, İsviçre Federal Gümrük İdaresi’nden alınan ticaret verileri, Çin’in Ağustos zamanında İsviçre’den 5,7 ton külçe ithal ettiğini gösteriyor. Bu, Nisan 2020’den bu yana en büyük külçe sevkiyatı. Shah, şu açıklamzamanı yapıyor:

Çin’e çok fazla altın aktığını görüyoruz. Ancak primler oldukça en çok. Altının nereye gittiğine dair fazla bir bilgimiz yok.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.