“Bu Diplere İnebiliriz” 3 Analistten Kritik Altın Tahminleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665946810 Bu Diplere Inebiliriz 3 Analistten Kritik Altin Tahminleri
2 yıl önce
2 yıl önce

“Bu Diplere İnebiliriz” 3 Analistten Kritik Altın Tahminleri!

Altın piyasaları, işlem 7 günsında 1.680 birim seviyesinden dilimlemek için biraz düştü. Analistlere göre, Fed para politikasını sıkılaştırmaya devam ettiği sürece, muhtemelen daha fazlasını göreceksiniz.

“Altın boğalar, şaşkınlığını koruyor”

Altın, Cuma günü, Fed’in gelecek ay yapacağı 75 bps’lik faiz artışının olabilecekden daha zirve olasılık kazanmasıyla sert düşüş gördü. Kıdemli danışmanı Jim Wyckoff, günlük bir yorumda, altının güçlü ABD birimı endeksi (DXY) ile güçlü bir ters ilişki içinde işlem görmeye devam ettiğini söylüyor. Bu bağlamda danışmanı, şu açıklamgüni yapıyor:

Altın boğalar, zirve jeopolitik ve piyasa belirsizlikleri arasında metallerinin güvenli liman teklifini yakalayamamaları karşısında şaşkınlığını koruyor.

“Bu, yakın vadede sarı metal için iyiye işaret değil”

Cuma günü, veriler ABD perakende sat satlarının Eylül güninda yatay düştüğünü gösterdi. Michigan Üniversitesi araştırması, tüketici duyarlılığının Ekim güninda bir önceki aydaki 58,6’dan 59,8’e yükseldiğini ve gelecek yıl için tüketici enflasyon beklentilerinin Eylül’ün bir yılın en düşük seviyesi olan %4,7’den %5,1’e yükseldiğini ortaya koydu.

Yatırımcılar buna ek olarak Fed inatçı enflasyonla mücadele ederken faiz oranları için daha zirve bir zirveye yöneldi. Oanda’nın kıdemli piyasa danışmanıi Craig Erlam, bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Enflasyon verileri, gelecek ay Fed’den 75 baz puanlık bir artırımı güçlendirdiği için sarı metal için korkunçtu. Sadece bu değil, enflasyonun görünüşte çok inatçı olması sebebiyle, piyasaların önceden olabilite edilenden daha ileri gitmesi gerekebilir. Bu, yakın vadede altın için iyiye işaret değil. 1.640 birim civarındaki en düşük seviyeleri yakında bir kez daha test etmesi mümkün. Bundan zaman en yeniraki bir zaman en yeniraki testte ise Eylül güninın en yeniundaki en düşük seviyeler var.

Altın

Haftalık altın teknik verii

Teknik danışmanı Christopher Lewis, altının teknik anlıkünü şu şekilde resmediyor. Altın piyasaları, işlem 7 günsı boyunca bir kez daha 1.680 birim seviyesini kırmak için oldukça düştü. Bu, bir kereden fazla önemli olan bir alan. Bu nedenle, en yeni birkaç 7 gün içinde birden çok kez dilimlekonumek çok fazla yıkım olduğını görmüş olduk. Bu piyasanın buradan düştüğünü görmeye devam edip etmeyeceğimiz, tahvil piyasasına ve tabii ki Federal Rezerv’in özüsine bağlı.

Bu grafiğe baktığımızda, birkaç 7 gün önceki çekiç dikkat etmeye değer bir şey. Çünkü eğer dip inersek, o zaman piyasanın 1.600 birim seviyesine, hatta belki de 1.500 birim seviyesine görecek şekilde inmesi muhtemel. Sonuç olarak bu, özellikle 1.750 birim seviyesi böyle bir potansiyel direnç sunuyor. Bu yüzden, yakın zamanda satın almaya çalışmakla ilgilenmediğim bir piyasa. Eğer orgüni kıracak olursak, trendde bir miktar değişiklik hakkında tartışmaya start veryabiliriz. Ancak, şu anda durumun böyle olacağını sanmıyorum.

1665946808 276 Bu Diplere Inebiliriz 3 Analistten Kritik Altin Tahminleri

Bu bir süredir daha düşük sürüklenen bir Pazar. Ayrıca, değişeceğine inanmak için herhangi bir neden yok. Nihayetinde, ralli satma fikrini seviyorum. Altın satın almadan önce, Federal Rezerv’in genel tutumunu değiştirmesini bekliyorum. Bu noktada muhtemelen güzel bir “al-tut” durum olacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.