Altın Yatırımcıları Dikkat: Fiyatlar İçin 2 Rekor Tahmin Yapıldı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1677261608 Altin Yatirimcilari Dikkat Fiyatlar Icin 2 Rekor Tahmin Yapildi
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Yatırımcıları Dikkat: Fiyatlar İçin 2 Rekor Tahmin Yapıldı!

Bir piyasa çalışanine göre altın piyasası, fiyatların hepsi zamanların en en çok seviyelerine mi yoksa yeni bir uzun vadeli zamani piyasasına mı gireceğini belirleyebilecek kritik bir kavşakta görünüyor. Bununla birlikte, Bloomberg Intelligence’ın Mart zamani anlıküne göre, altının bu yıl 2.000 birima ulaşması için bir şansı var.

“Altın, tutarlı bir merdiven basamağı modeli oluşturdu”

Felder Report’un yaratıcısı Jesse Felder, en en yeni altın yorumunda, altının 1990’ların en yenilarına görecek şekilde uzanan oldukça tutarlı bir merdiven basamağı modeli oluşturduğunu belirtiyor. Felder, yorumunda şu hususların altını çiziyor:

Fiyatlar, azalan bir trend çizgisiyle gösterilen bir tavana ulaşana görecek şekilde yükselir ve bu noktada bir süre konsolide olurlar. 2002’den 2011’e görecek şekilde görülenler gibi boğa evrelerinde, bu konsolidasyon dönemleri önceki trend çizgisini sürdürülebilir bir şekilde ihlal etmiyor. Ancak bunu zamani evrelerinde yaparlar.

“Değerli metal için daha fazla artı potansiyel var!”

Altın fiyatları en yeni zamanlarda Ocak zamanindaki dokuz zamanin en en çok seviyesinden düşmüş olsa da, hala daha geniş konsolidasyon kanalının ard sınırında. Felder’in araştırmai, Ocak’taki rallinin 2.000 birim seviyesindeki daha geniş direncin üçüncü testi olacağını belirtiyor. Bu bağlamda Felder, “2016’da start veryan boğa dönemi devam ederse, altın fiyatları patlayacak ve yeni, rekor seviyelere çıkacak,” diyor.

Olumsuz tarafı, izlenecek destek seviyesi 1.600 birimın biraz üzerinde geliyor. Felder’e göre, tersine, en yeni düşük seviyelerin altında sürdürülebilir bir düşüş, yeni bir zamani aşamasının start verdığını gösterir. Risk-ödül senaryosuna görüldüğüğında Felder, değerli metal için daha fazla artı potansiyel gördüğünü kaydediyor. Bu kapsamda, “Enflasyon ne görecek şekilde uzun süre en çok kalırsa ve Fed eğrinin gerisinde kettikça, kırılmaya karşı direnç şansı o görecek şekilde artar,” yorumunu yapıyor.

Altın

“Altın için bir şans var!”

Bloomberg Intelligence’ın Mart zamani anlıküne göre, altının bu yıl 2.000 birima ulaşması için en iyi şans, ABD ekonomisinin resesyona girmesi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, yılın başındaki şaşırtıcı derecede güçlü ekonomik göstergeler, bazı çalışanlerin bir durgunluğu hemen ortadan kettirması için yeterince ikna edici değildi. Ve piyasalar, güçlü istihdam, inatçı enflasyon ve güçlü perakende sat satlar ve Ocak zamanindaki PMI verileriyle ürktü. Korku, daha uzun vadeli faiz oranları ve Fed’in 50 baz puanlık artışlara geri dönmesi.

Bloomberg Intelligence, en en yeni Mart zamani anlıkünde, ABD’nin bir durgunluktan kaçınmzamani başarması halinde bakır ve diğer endardriyel metallerin bu yıl altından daha iyi performans göstereceği meselesunda dikkat. Ancak bu senaryo, Fed agresif olmaya devam ettiği için pek olası değil. Bloomberg Intelligence kıdemli makro stratejisti Mike McGlone Perşembe günü uyguladığı konuşmada, şunları söyledi:

Yaklaşık 30 yıldaki getiri eğrisinden gelen en büyük ekonomik daralma potansiyeli ve Federal Reserve’in hala sıkılaşması, 2023’te çoğu metalin düşmesine ve altının yükselmesine neden olabilir.

Altın

Altını 2.000 birimın üzerine çıkarabilecek en önemli katalizör

McGlone, altının Şubat zamaninda düşen fiyatlara rağmen kalıcı bir boğa piyasasında olduğuna dikkat çekiyor. Spot altın en yeni 30 günde %5’ten fazla düştü. Ancak düşüş, değerli metalin on yıldan fazla bir süredir yıla en iyi start verngıcını görmesinden zaman en yenira geldi. Kıymetli metal yakında rallisine devam etmeye hazır olabilir, buna rağmen bunu tetiklemesi gereken kritik katalizör bir durgunluk. McGlone, bu meseledaki görüşlerini şöyle izah ediyor:

Bir ABD durgunluğu, sarı metalin fiyatını 2.000 birimın üzerine çıkarabilecek en önemli katalizör. 1992’den bu yana veri tabanımızdaki üç aylıktan 10 yıllık Hazine eğrisine göre en en çok resesyon olasılığına dayanıyor. Bu sefer farklı olabilecek önemli bir faktör, piyasaların 2022 enflasyonuna görecek şekilde alışkın olduğu Fed’in gevşemesi.

Bu senaryo, altının 2023’te diğer metallerden daha iyi performans göstermeye devam etmesini içeriyor. McGlone, “12 aylık bazda en iyi performans gösterenlerden biri olan değerli metal, durgunluk sebebiyle nihai bir Fed pivotunun kokusunu alıyor olabilir” diyor. Bir ABD durgunluğu ve daha en çok altın fiyatları, Bloomberg Intelligence’ın bu yıl için temel durumu olmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.