Altın Fiyatları Kritik Bölgede: 5 Analistten Çarpıcı Yorumlar! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Fiyatlari Kritik Bolgede 5 Analistten Carpici Yorumlar
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Fiyatları Kritik Bölgede: 5 Analistten Çarpıcı Yorumlar!

Altın fiyatları, Çarşamba günü, bir önceki oturumda eriştiğı bir aylık zirvenin etrafında işlem gördü. Ancak altın, bu 7 günnın en yenilarındaki ABD enflasyon verilerinin öncesinde meselemlandırıldığından nispeten sıkı bir aralıkta ketti. Analistler piyasgüni yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Ralliden devamında bir miktar kar alma var”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, birim ve tahvil getirilerindeki düşüşün yanı sıra bazı teknik alımların ardından külçe fiyatları Salı günü % 2’den fazla yükseldi. Spot altın, Çarşamba günü yazı sırasında 1.712 birimdan işlem görüyordu. Böylece sarı metal günü yatay olarak en yenilandırdıma yolunda ilerliyordu. ABD Altın Vadeli İşlemleri ise benzer şekilde en en yeni 1.717 birimdan işlem gördü. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Faktörlerin bir kombinasyonu sebebiyle altın fiyatları biraz daha düşük. Dolar biraz sağlam, verimler artıyor ve dünkü ralliden devamında bir miktar kar alma var.

Altın fiyatları için ABD TÜFE verisine göre iki senaryo

Yatırımcıların odak noktası Perşembe günü ABD Tüketici Fiyat Endeksi raporunda kalıyor. Verilerin Fed’in faiz artışı duruşuyla ilgili ipuçları sağlaması muhtemel. Bir Reuters anketine göre, Wall Street ekonomistleri hem aylık hem de yıllık çekirdek TÜFE’de sırasıyla% 0,5 ve % 6,5’le yavaşlama bekliyor. Stephen Innes, şu açıklamgüni yapıyor:

Fiyatlar TÜFE’nin önünde birleştiriliyor gibi görünüyor. ABD TÜFE verisi olabilecekden daha hava koşullarısa, altının 1.690 birimın altına hareket etmesi mümkün. Eğer değilse sarı metalin 1.725 birim seviyesini kırması muhtemel.

Altin Icin Kiyamet Tahmini Bu Dipler Gorulebilir

“Altının bu teknik seviyeleri kırması, ek bir destek sağlıyor”

Traderlar artık temelde 50 bps’lik bir artış bekliyor. Bununla birlikte Fed’in Aralık toplantısında 75 bps yürüyüşüne %33 oranında şans veriyorlar. Altın, artan oranların düşürmeyi amaçladığı enflasyona karşı bir korunma olarak kabul görür. Bu yüzden faiz artışları parlak metalin çekiciliğini azaltır.

Günün erken saatlerinde altın, 6 Ekim’den bu yana en en çok seviye olan 1.716,82 birima ulaştı. Böylece altın fiyatları, geçen 7 gün gördüğü 1.615,59 birimdan bu yana 100 birimın üzerinde yükseldi. New York Heraeus Precious Metals’de kıdemli bir trader olan Tai Wong, şu görüşünü paylaşıyor:

Altın ve gümüşte taze alım var gibi görünüyor. Bence birim, Aralık güninda 50 bps’ye yavaşlamak isteyen Fed ile geri çekiliyor.

Oanda danışmanıi Craig Erlam, altının 1.680 birim ve daha devamında 1.700 birimı kırmasına dikkat çekiyor. Bu bağlamda, bu teknik seviyeleri kırmasının ek bir destek sağladığını söylüyor.

Altın fiyatları

Altın fiyatları artışının arka planında ne var?

High Ridge Futures Metals Ticaret Direktörü David Meger, en yeni gelişmelere ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyonun yavaş yavaş düşmeye devam ettiğini görürsek, bu, genel olarak piyasalar için ileriye doğru daha az beslenen faiz artışları beklentileriyle iyi olacak.

Yeni Delhi’deki Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, altın fiyatlarındaki artışı birimdaki zgüniflığa ve altın 50 günlük hareketli yaklaşıknın üzerinde işlem yapmgüni başardığı için ‘teknik alıma’ bağlıyor. FactSet verilerine göre Aralık altının 50 günlük hareketli yaklaşıksı 1.680,99 birimda duruyor.

Ayrıca Karnani, fiyatların 1.700 birimı aşması sebebiyle altının da short kapama gördüğünü söylüyor. Analist, Aralık altınının, 100 günlük hareketli yaklaşıkda artık ‘dirençle karşı karşıya olduğunu kaydediyor. FactSet, 100 günlük hareketli ortalamgüni 1.731,16 birim olarak sabitledi.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.