Altın Fiyatı İçin Haftaya Bu Gelişmelere ve Tarihlere Dikkat! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1658054494 Altin Fiyati Icin Haftaya Bu Gelismelere ve Tarihlere Dikkat
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın Fiyatı İçin Haftaya Bu Gelişmelere ve Tarihlere Dikkat!

Altın, ard arde beşinci 7 günsında ağır zararlar yaşadı. Sarı metal, yaklaşık bir yıl içinde ilk kez 1.700 abd parasıın altını gördü. ABD abd parasıı gücü ve artan durgunluk korkuları arasında sarı metal için talep anlıkü zzamaniflıyor. Bu da altın fiyatı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu arada Fed, 16 Temmuz’da en yeniuçtma dönemine girdi. Piyasalarda ne oldu ve beklentiler ne? Piyasa çalışani Eren Sengezer’in yorum ve verileriyle okuyucularımız için hazırladık.

Altın fiyatı Çarşamba günü çılgınca dalgalandı

Güvenli liman akımları 7 günnın başında finans piyasalarına hakim oldu. Çin, Omicron alt varyantının yzamanilmasını kontrol altına almak için karantina uygulamasına devam ediyor. Bu nedenle yenilenen şüpheler, yatırımcıları sığınmaya zorladı. Avrupa’da, Kuzey Akım 1 Gaz Boru Hattı’nın yıllık bakımı işe koyuldı. Öte yandan, Rusya’nın Avrupa’ya gaz arzını daha da azaltmak için yeniden açılmasını kasten geciktirdiği yönündeki korkuları canlandırdı. Dolar Pazartesi gününde gücünü korudu ve altın negatif bölgede kapandı.

Salı günkü dalgalı piyasa hareketini takiben, altın fiyatı Çarşamba günü çılgınca hareket etti. ABD TÜFE Mzamanis zamanindaki %8,6’dan Haziran’da yıllık bazda %9,1 yükseldi. Böylece enflasyon kırk yılın en zirve seviyesine sıçradı. Ayrıca bu veri, %8,8 olan piyasa beklentisini aştı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın ilk tepkiyle 1.700 abd parasıa düştü. Ancak, Amerika seansının en yenilarında bir toparlanma kaydetmeyi başardı ve küçük günlük kazançlar kaydetti.

Atın fiyatı, Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyesini gördü

Bununla birlikte, yatırımcılar Fed’in normalden fazla sıcak enflasyon raporuna ilişkin faiz anlıkünü yeniden değerlendirdi. Bu nedenle ABD abd parasıı rallisi Perşembe günü hız ulaştı. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’e, FOMC’nin en en yeni TÜFE rakamlarından devamında tam bir yüzde puanlık faiz artırımı düşünüp düşünmeyeceği soruldu. Bostic, ‘her şey yolunda’ yanıtını verdi.

CME Group’un FedWatch Aracı, Temmuz zamaninda 100 baz puanlık bir faiz artışı olasılığının sadece bir 7 gün önce %10’dan %80’in üzerine olduğını gösterdi. Buna karşılık, ABD Dolar Endeksi (DXY) 109,00 seviyesinin üzerinde yaklaşık 20 yılın en zirve seviyesine ulaştı. Atın fiyatı ise, 1.697 abd parası ile Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Fed’in 100 baz puanlık bir artış yapma olasılığı geriledi

En en yeni piyasa gelişmeleri hakkında yorum yapan Federal Rezerv Başkanı Christopher Waller, Temmuz zamaninda 100 baz puan (bps) faiz artırımı fiyatlayarak piyasaların özülerini aşmış olabileceğini savundu. Waller, Temmuz zamaninda 75 baz puanlık bir artıştan yana olduğunu söyledi. Ancak perakende sat satlar ve meselet verilerinin olabilecekden daha güçlü gelmesi durumunda daha büyük bir faiz artışına yönelebileceğini de konuşmalarine ekledi. Bu yorumların ardından, Temmuz zamaninda 100 baz puanlık bir artış olasılığı %50’ye geriledi. Ardında USD konsolidasyon aşamasına geçerek altının 1.700 abd parasıın biraz üzerinde ayakta kalmasını sağladı.

Cuma günü ABD Perakende Satışları geldi. Satışlar, Haziran zamaninda aylık bazda %1 artarak 680,6 milyar abd parasıa yükseldi. Bu veri, %0,8’lik piyasa olabiliteini aştı. Bununla birlikte, ABD abd parasıı irtifa kaybetmeye devam etti. Sadece bir gün önce 100 baz puanlık bir artışa işaret eden Bostic, Cuma günü tonunu değiştirdi. Bostic, çok dramatik bir hareketin ekonominin olumlu yönlerini zzamaniflatabileceğini ve belirsizliği artırabileceğini söyledi. DXY, Temmuz zamani için 100 baz puanlık faiz artışı olasılığının %30’a düşmesiyle dip yönlü ayarlamasini genişletti.

Altın fiyatı

Gelecek 7 günnın veri gündemi ve altın üzerindeki etkileri

ABD ekonomik raporu, 7 günnın başında zirve etkili veri yzamaninlarını içermeyecek. Analiste göre, Pazartesi günü, piyasa katılımcılarının Temmuz zamani NAHB Konut Piyasası Endeksi verilerine tepki vermesi olası. Endeksin, Haziran zamaninda 67’den 68’e yükselmesi bekleniyor. Politika yapıcılar meselet piyasası koşullarına çok dikkat ediyor. Analist, zzamanif bir verinin ABD abd parasıının zzamaniflamasına neden olacağını söylüyor. Doğal olarak bunun tersi de geçerli. Aynı notta yatırımcılar, Salı günkü Konut Başlangıçları verilerini yeni bir ivme için inceleyecek.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika en yeniuçlarını açıklayacak. Bankanın Eylül zamani için faiz oranlarını 25 baz puan artırması ve 50 baz puanlık bir artış sinyali vermesi bekleniyor. ECB, sıkılaştırma eğrisinin oldukça gerisinde kalmaya devam ediyor. Analiste göre, eğer banka piyasaları politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya hazır olduğuna ikna edemezse, ABD abd parasıının eurodan çıkışlardan faydalanması mümkün.

Altın fiyatı

Cuma günü, S&P Global Temmuz zamani İmalat ve Hizmet PMI ön raporlarını yzamanimlayacak. Yatırımcılar, özel sektördeki ticari faaliyetin mütevazı bir hızla genişlemeye devam etmesini bekliyor. Bu PMI’lardan herhangi birinin 50’nin altına düşmesi ve bir daralmaya işaret etmesi durumunda, USD’nin 7 gün en yeniu öncesinde geri planda kalması muhtemel. Analist, özetle şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yatırımcılar Fed’in Temmuz zamanindaki faiz artırımının boyutunu değerlendirirken hesaba katacakları yalnızca birkaç orta seviye veri yzamaninına sahip olacaklar. Bu nedenle, altın her iki yönde de belirleyici bir hamle yapmakta zorlanabilir.

xau

Altın fiyatı teknik anlıkü ve altın duygu anketi

Piyasa çalışani Eren Sengezer’in altının teknik resmini şu şekilde çiziyor. Veriler, altının aşırı satılmaya devam ettiğine işaret ediyor. Ayrıca, fiyatın uzun vadeli azalan regresyon kanalının alt sınırının altında ktopladığını gösteriyor. Ek olarak, günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi Cuma günü ard arde 10. işlem gününde 30’un altında ktopladı.

xau

1.740 abd parası, altının önümüzdeki 7 gün teknik bir ayarlama yapması durumunda 1.760 abd parasıdan önceki ilk direnç olarak duruyor. Aşağı yönde, satıcılar 1.700 abd parasıı dirence çevirmeyi başarırsa 1.680 abd parasıa ve 1.670 abd parasıa doğru ek zararların görülmesi muhtemel.

xau

FXstreet Tahmin Anketi’ne katılan bilirkişiların yarısı altın fiyatının önümüzdeki 7 gün daha düşük olacağını öngörüyor. Bununla birlikte, 1.691 abd parasılık bir 7 günlık yaklaşık hedef, zararların nispeten sınırlı kalmasının beklendiğine bir işaret. Bir aylık anlık karışık bir tablo çizerken, dörtte birlik anlık ezici bir şekilde yükselişte.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.