Ünlü Altın Tahmincisinden Büyük Uyarı: 2 Ay İçinde… - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667253610 Unlu Altin Tahmincisinden Buyuk Uyari 2 Ay Icinde…
1 yıl önce
1 yıl önce

Ünlü Altın Tahmincisinden Büyük Uyarı: 2 Ay İçinde…

Fed’den bir pivot beklentisiyle ons altın fiyatları geçen 7 gün yukarı yönlü güçlü bir hamle etti. Ancak, ABD büyüme verilerinin güçlü gelmesi, ibreyi tekrar şahin Fed yönüne çevirdi. Böylece sarı metal, haftzamanı düşüşle en yenilandırdıtı. Bu arada Dolar/TL kuru 18,6 TL seviyesinde sabitlendiği için gram altın fiyatları, ons’u takip ediyor. Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, gelişmeleri değerlendirdi ve olabilitelerini paylaştı.

Memiş, Euro/Dolar paritesinde bir toparlanma bekliyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın piyasası bir belirsizlik ortamında yön bulmaya çalışıyor. Bütün gözler, Federal Reserve’in atacağı adımlara kilitlenmiş durumda. Wall Street Journal’ın Fed’in yavaşlayacağına dair havadisi üzerine kıymetli metal yukarı yönlü bir hamle etti. Ancak, 7 günnın ikinci yarısında gelen veriler agresif Fed’i işaret edince momentumunu kaybetti ve düştü.

Bu arada, abd parası endeksi (DXY), güni zirvelere olduktan devamında gevşemeye start verdı. Bu doğrultuda DXY, 109,5 ile yaklaşık bir aylık dönemin en düşük seviyesini gördü. Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, 0,96’ya görecek şekilde gerileyen Euro/abd parası paritesinde bir toparlanma bekliyor. Bu hareketin muhtemelen 1,02 ve 1,03 bandına görecek şekilde olacağını öngörüyor. Ayrıca, bu toparlanmanın kısa süre içerisinde olacağını söylüyor. Bu bağlamda değerlendirmesinde devam eden Memiş, şu açıklamzamanı yapıyor:

Fed’in gelecek 7 gün açıklayacağı Fed Fon Oranı en yeniuçını piyasalar zaten fiyatladı. Piyasalar, 75 bps’lik bir artırım bekliyor. Ancak, Fed Başkanı Jerome Powell ve ECB Christine Legarde’nin duyuruları önemli. Yine enflasyonu bastıracaklarını ve her şeyin normale döneceğini söyleyip piyasalara hoş görünecekler. Doğal olarak bunlara inanmıyorum. Dünyada yeşil enflasyon diye bir şey yok. Ancak, değer bazlı bakarsak abd parası bazında bir gerileme mümkün.

“Altın fiyatında Kasım zamanında yeniden rekorları görmemiz mümkün”

Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, daha devamında altın fiyatlarına ilişkin görüşlerini paylaşıyor. Memiş’e göre, sarı metal dip seviyelerin test etti. Bununla birlikte Memiş, gram altın için önemli diğer bacak Dolar/TL kurunu da ele alıyor. Uzman, ekran kuru ile Kapalı Çarşı piyasası arasındaki farkın kapandığını söylüyor. Bunu, talepteki düşüşe bağlıyor. İslam Memiş, ons cephesinde ise farklı uçlarda olabiliteler olduğunu belirtiyor. Buradan hareketle, özü öngörüsünü paylaşıyor:

Altın, dip seviyeler test etti. Ons altında 1.500 abd parasıı bekleyen de var, 2.200 abd parasıı bekleyen de. Gram altın, yeniden 1.000 TL’nin üzerinde. Kasım zamanında yeniden rekorları görmemiz mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.