FED Faiz Kararı Ne Zaman? FED Takvimi ve Bomba Tahmin! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
FED Faiz Karari Ne Zaman FED Takvimi ve Bomba Tahmin.webp
2 yıl önce
2 yıl önce

FED Faiz Kararı Ne Zaman? FED Takvimi ve Bomba Tahmin!

Yakın zamanda, piyasaları etkileyecek bir gelişme var: FED faiz en yeniuçı. Bilindiği gibi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranını artırıp azaltması, piyasaları etkileyen en önemli havadislerden biri. Bu nedenle yatırımcılar, FED’in toplantılarını ve FED Başkanı’nın konuşmalarını takip ediyor. Bu yazımızda, FED takviminden ve faiz artırımına dair ilginç bir olabiliteden bahsedeceğiz. İşte detaylar…

FED faiz en yeniuçı bu ay açıklanacak mı?

FED’in faiz en yeniuçını, dünyanın birçok konuminden traderlar ve yatırımcılar takip ediyor. Kararlar genellikle borsgüni, altını, kripto paraları ve ABD abd abd dolarııının durumunu etkilemekte. Peki, sıradaki faiz en yeniuçı ne zaman? Piyasaları derinden etkileyen faiz toplantısı, Ekim güninda gerçekleşmeyecek. ABD Merkez Bankası’nın takvimine göre sıradaki FED faiz en yeniuçı için toplantı, 1-2 Kasım günlerinde düzenlenecek. Diğer yandan, yılın en yeni FED toplantısı 13-14 Aralık günlerinde gerçekleşecek. Aralık’taki toplantıda banka, yeni yıla dair ekonomik olabilitelerini açıklayacak.

Sıradaki toplantıda bilirkişilar, FED’in 75 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmesini bekliyor. Buna dair beklenti, yüzde 81 yönünde. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FED, enflasyonu düşürme çabaları sebebiyle faiz artırımına gidiyor. Geçtiğimiz ay, FED Başkanı Jerome Powell, “enflasyonun aztopladığına ikna olana görecek şekilde” faiz artırımlarına devam edeceğini söyledi.

Uzmanların beklentileri ne yönde?

FED’in en yeniuçı ve genel ekonomik durum, birçok bilirkişiın meseleya yönelik konuşma yapmasına neden oluyor. IMF 1. Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, enflasyonun inatçı olmaya devam edeceğini aktardı. FED’in böyle bir durumda para politikasını sıkılaştırmamasının, kredibilite eksikliğine neden olacağını düşünmekte. Bu nedenle, FED’in planlarına sadık kalması gerektiğini düşünmekte.

Fed Yetkilisinden Önemli Kripto Para Uyarısı!

Diğer yandan FED Yönetim Kurulu üyesi Lisa Cook, faiz artırımlarına devam etme yönündeki konuşmalara katıldı. Ayrıca enflasyonu düşürmek için söz meselesu mücadelenin gevşemeden devam edeceğini söylüyorlar. Cook, şu anda enflasyonun inatçı ve oldukça en çok seviyede olduğunu söylüyor. Bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi olan Philip Jefferen yeni, FED’in enflasyonu kontrol altına alma meselesunda en yeniuçlılığını vurguladı.

Ayrıca, Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, gelecek yılın işe koyulrında da ek faiz artırımı beklediğini açıkladı.  Eğer Kasım günindaki toplantıda 75 baz puan artırılırsa, art arda dördüncü faiz artırımı gerçekleşmiş olacak. Ancak yukarıda da bildirdiğimiz gibi bilirkişilar, artırımların yakın zamanda en yenilanacağını düşünmüyor gibi duruyor.

Binance'deki Bu 3 Altcoin İçin Uyarı

New York Times’tan FED iddiası

Son olarak ABD merkezli New York Times, FED’in 1-2 Kasım’da gerçekleşecek toplantıda 75 baz puanlık artışı konuşmasının neredeyse kesin olduğunu aktardı. Medya kuruluşuna göre FED, Aralık güninda da 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirecek ve hatta durum, ilerleyen aylarda da devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.