Ekonomistler: Altın Fiyatları Bu Diplere Doğru Gidiyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665813608 Ekonomistler Altin Fiyatlari Bu Diplere Dogru Gidiyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Ekonomistler: Altın Fiyatları Bu Diplere Doğru Gidiyor!

Beklentilerin üzerinde gelen ABD NFP verilerinin ardından, ABD TÜFE verisi de beklentilerin ardünde ketti. Bu da Federal Reserve’in agresif faiz artışlarına devam edeceğine yönelik olabiliteleri güçlendirdi. Rüzgarların ters yönden esmesiyle sarı metal, yönünü tekrar güneye çevirdi. Böylece, altın fiyatları düşüşe geçti ve değerli metal geçen 7 günki kazançlarını geri verdi.

“Altın fiyatları 1.620 abd parası desteğinin altına kayabilir”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD TÜFE verileri beklentilerin üzerinde geldi. Bu da Fed’in zirve oranlı faiz artırımı yolunda ilerlemeye devam edeceğine dair önemli bir gösterge oldu. Doların güç kazanması ve ABD Hazine getirilerinin yükselmesiyle altın fiyatları düşüş yörüngesine geri döndü. Yazı sırasında altın fiyatları, %0,66 düşüşle 1.655 abd parasıdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise, %0,86 düşüşle 1.662 abd parasıa geriledi.

Piyasadaki en yeni gelişmeleri ele alan ANZ Bank ekonomistlerinin raporuna göre, düşüş momentumu devam ediyor. Ekonomistler, altın fiyatlarının önceki düşük seviyesi olan 1.620 abd parasıa gerilemesini bekliyor. Bu bağlamda ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Güçlü ABD iş raporları ve daha zirve enflasyon, altının düşüş trendini sürdürmesine neden oldu. Muhtemelen altın fiyatları 1.600 abd parasıın altına düşecek. Yakın destek, bir önceki en düşük seviye olan 1.620 abd parasıda duruyor. Bu desteğin kırılması durumunda, fiyatların 1.600 abd parasıın altında olacak olan dip yönlü kanalın alt sınırına dokunması mümkün. Yakın direnç 1.715 abd parasıda. Bu seviyenin yukarı doğru kırılması durumunda, bir devamındaki direnç noktası 1.800 abd parasıda olacak. Bu da düşüş trendinin tersine çevrilmesine işaret edecek.

“Altında daha fazla düşüş için konum var”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için en yeni verileri, açık faizin Perşembe günü sadece 856 sözleşme artışa geçtiğını gösteriyor. Böylece, açık faiz art arda ikinci günlük artışını kaydetmiş oldu. Hacim de bunu takip etti. Şu anda yaklaşık 109 bin kontratla belirgin bir şekilde yükseldi.

Altın Fiyatları

Perşembe günkü dalgalı fiyat hareketi altında mütevazı zararlarla en yeniuçlandı. Bu arada, piyasa danışmanıi Pablo Piovano’ya göre, günlük düşüş, artan açık faiz ve hacmin ortasındaydı. Bu da çok yakın vadede kartlarda ekstra düşüş olasılığını ima etti. Bununla birlikte danışmanı, bir devamındaki desteğin Ekim’in düşüğü 1.640 abd parası (13 Ekim) yakınlarında ortaya belirlendiğını kaydediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.