Haftaya Altın Fiyatları Bu Gelişmeler ve Tarihlerden Etkilenecek! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665352808 Haftaya Altin Fiyatlari Bu Gelismeler ve Tarihlerden Etkilenecek
2 yıl önce
2 yıl önce

Haftaya Altın Fiyatları Bu Gelişmeler ve Tarihlerden Etkilenecek!

Altın fiyatları, önceki 7 günnın kazanımlarının üzerine çıkmgüni başardı ve Pazartesi günü en yeniuçlı bir şekilde yükseldi. 1.700 abd abd dolarııın üzerindeki kırılma Salı günü teknik alıcıları topladı. Böylece altın, 7 gün ortasında 1.730 abd abd dolarıı ile 12 Eylül’den bu yana en zirve seviyesine tırmandı. Ancak 7 gün en yeniu öncesinde abd abd dolarııın güçlenmesi altının 7 günlık kazançlarının büyük bir kısmını silmesine neden oldu. Piyasa çalışani Eren Şengezer’e göre, ABD’den gelen Eylül güni enflasyon verilerinin, önemli bir piyasa tepkisini tetiklemesi olası.

Altın fiyatları 7 günnın ilk yarısında ralli etti

Hafta başında iyileşen piyasa havası abd abd dolarııın talep bulmasını zorlaştırdı. Böylece, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, altın ivme ulaştı. Bu arada, İngiltere hükümetinin zirve gelirlilere uygulanan %45’lik verginin ktopladırılması teklifini geri çekme en yeniuçı, küresel tahvil getirilerinde bir ayağı daha dip topladı. 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisinin Pazartesi günü yaklaşık %5 düştü. Bunun ardından altın, %2’den fazla yükselerek, Mart günindan bu yana en büyük bir günlük kazancını kaydetti. ABD ISM’nin verileri, Eylül güninda imalat sektöründe fiyat baskılarının azalmaya devam ettiğini ve istihdamın dartopladığını gösterdi.

Salı günü, risk akışları finansal piyasalara hakim olmaya devam etti. Bu nedenle, abd abd dolarıı sat satları hız ulaştı. ABD Dolar Endeksi (DXY) gün içinde %1’den fazla değer kaybetti. Bununla birlikte, sarı metal 1.700 abd abd dolarııın üzerine tırmandı. Bu doğrultuda, teknik alıcıları çekerek 1.730 abd abd dolarııda birkaç 7 günnın en zirve seviyesine ulaştı. Avustralya Merkez Bankası (RBA), politika faizini yalnızca 25 baz puan artırdı. Bu da, küresel hisse senetlerinde bir ralliyi körükledi. RBA’nın güvercin artırımının etkisiyle, CME Group FedWatch Tool’un Kasım güninda 75 baz puanlık bir Fed faiz artışı olasılığı %50’ye geriledi.

Altın fiyatları, dördüncü çeyreğin ilk iki gününde yaklaşık %4 yükseldi. Ancak, daha devamında konsolidasyon aşamasına geçti ve 7 gün ortasında mütevazı zararlar kaydetti. ADP, ABD’de özel sektör istihdamının Eylül güninda 200.000 olan piyasa beklentisine kıyasla 208.000 uçtuğını bildirdi. Ayrıca, ISM Hizmetler PMI araştırması, hizmet sektöründe girdi enflasyonunun güçlü bir şekilde artmaya devam ettiğini ortaya koydu. Daha da önemlisi, İstihdam Endeksi bileşeni, çalışanlerin 49,6 olan olabiliteini açık bir farkla geçerek Eylül güninda 53’e yükseldi. İyimser veri ygüninları, DXY’nin toparlanmasına yardımcı oldu. Dolgünisıyla,  altının yükseliş momentumunu yeniden kazanmasına izin vermedi.

ABD NFP verisiyle altın, yeniden 1.700 abd abd dolarııın altına geriledi

Piyasalar Perşembe günü Avrupa işlem saatlerinde nispeten sakin ktopladı. Altın fiyatları ise sıkı bir kanalda 1.720 abd abd dolarıı civarında dalgalandı. Günün ikinci yarısında, Fed yetkililerinden gelen şahin yorumlar, 10 yıllık ABD T-bonosu getirisinin yükselmesine yardımcı oldu. Böylece, sarı metali geri ayak üzerinde kalmaya zorladı. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed’in enflasyonla mücadelesinin henüz ilk günlerinde olduğunu söyledi. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faizleri kısıtlgünicı bölgeye yükselteceklerini ve bir süre orada tutacaklarını yineledi. Son olarak, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, piyasalara ABD merkez bankasının politika sıkılaştırmasında bir duraklamadan “oldukça uzakta” ​​olduğunu hatırlattı.

Altın fiyatları

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Cuma günü ettiğı duyuruda, Tarım Dışı İstihdamın Eylül güninda 250.000 olan piyasa olabiliteinden daha iyi bir şekilde 263.000 uçtuğını ve İşsizlik Oranının Ağustos günindaki %3,7’den %3,5’e düştüğünü duyurdu. İyimser istihdam raporunun körüklediği 10 yıllık ABD T-bonosu %4’e doğru yükseldi. Bunun ardından altının 7 gün en yeniu öncesinde 1.700 abd abd dolarıı alanına dönmesine neden oldu.

Haftanın ilk önemli eylemi: FOMC tutanakları

Önümüzdeki 7 gün start verrında ABD’den zirve etkili veri ygüninları olmayacak. FOMC, Eylül güni politika toplantısının tutanaklarını Çarşamba günü ygüninlayacak. Bu noktada, bu ygüninın Fed’in politika şekilüne ilişkin büyük bir sürpriz sunması pek olası değil. Nokta grafiği, Fed’in politika faizini %4,5’in üzerine çıkarma ve gelecek yıl orada tutma niyetini yeniden doğruladı. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Açıklamanın, faiz oran belirleyicilerinin büyüme şekilü hakkında Eylül günindaki politika duyurusından daha fazla şüphe duyduğunu göstermesi durumunda, piyasaların abd abd dolarııın irtifa kaybedeceğine ve altının yeni bir yükselişinin kapısını açacağına inanması mümkün. Ancak Perşembe günkü enflasyon raporu öncesinde piyasa tepkisinin kısa ömürlü olması muhtemel.

Altın fiyatları

Piyasaların odaklandığı veri: ABD TÜFE

Konsensüs beklentisi, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) Ağustos’taki %8,3’ten Eylül’de yıllık bazda %8,5’e yükselmesi yönünde. Ayrıca, değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan yıllık Çekirdek TÜFE’nin %6,3’ten %6,5’e çıkması bekleniyor. Yatırımcıların ana rakama daha fazla ağırlık vermesi muhtemel. Ayrıca, %6,5’in üzerinde bir verinin, getirilerde bir başka ayağı daha da artırması olası. Analist, ek olarak şu yorumu yapıyor:

Öte yandan, çekirdek enflasyonda beklenmeyen bir düşüş, altının yükseliş ivmesi kazanmasına yardımcı olabilir. Yine de Fed, tek bir enflasyon verisine aşırı tepki vermeyeceklerini açıkça belirtti. Ayrıca, bir devamındaki verinin piyasa fiyatını önemli ölçüde etkilemediği sürece ilk piyasa tepkisinin sönebileceğini kaydetti.

ABD Sgünim Bürosu, Eylül güni Perakende Satış verilerini ygüninlayacak. Hafta en yeniu öncesinde, Michigan Üniversitesi’nin Ekim güni Tüketici Duyarlılığı Anketi, piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenecek. Analiste göre, bu verilerdeki bir başka düşüşün, USD’nin sat sat baskısı altına girmesine neden olması mümkün. Ancak, bunun tersi de geçerli.

Haftaya Altin Fiyatlari Bu Gelismeler ve Tarihlerden Etkilenecek

Altın fiyatları teknik şekilü ve altın duygu anketi

Piyasa çalışani Eren Şengezer, altının teknik şekilü için şu verii yapıyor. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 7 gün en yeniuna doğru 50’ye düşerek altının yükseliş momentumunu kaybettiğini ve yakın vadede nötr hale geldiğini gösteriyor. Altının 1.700 abd abd dolarııın üzerinde tutunmgüni başarması durumunda, 1.720 abd abd dolarııdan önce 1.710 abd abd dolarııda ilk dirençle karşılaşması muhtemel. İkinci seviyenin üzerinde bir günlük kapanışla altın, 1.730 abd abd dolarııı test etmesi olası. Ayrıca, onu desteğe çevirmeyi başarırsa 1.760 abd abd dolarııı hedeflemesi mümkün.

Aşağı yönde, 1.690 abd abd dolarıı, 1.680 abd abd dolarıı öncesinde geçici destek olarak duruyor. Altın, ikincisinin altına düşerse ve onu direnç olarak kullanmaya start verrsa, düşüşünü 1.665 abd abd dolarııa uzatması muhtemel.

1665352806 286 Haftaya Altin Fiyatlari Bu Gelismeler ve Tarihlerden Etkilenecek

Haftanın ikinci yarısında görülen düşüşe rağmen, FXStreet Tahmin Anketi, bilirkişiların altının yakın vadede yükselişini sürdürmesini ve bir 7 günlık hemen hemen hedefin 1.710 abd abd dolarııda kalmasını beklediğini gösteriyor. Benzer şekilde, bir aylık şekil de boğa eğilimine işaret ediyor.

1665352806 618 Haftaya Altin Fiyatlari Bu Gelismeler ve Tarihlerden Etkilenecek

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.