ABD Yakında Bu Altcoin’ler İçin Bir Yasak Getirebilir!  - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABD Yakinda Bu Altcoinler Icin Bir Yasak Getirebilir
2 yıl önce
2 yıl önce

ABD Yakında Bu Altcoin’ler İçin Bir Yasak Getirebilir! 

Çevreye duyarlı kripto varlık teknolojilerini teşvik etmek amacıyla Beyaz Saray, kripto madenciliği için bazı standartlar önerdi. Bu belirlenmiş standartların etkisiz olursa, ABD yönetimi alternatif planlarını da belirtti. Özellikle PoW gibi en çok enerji yoğunluklu altcoin projeleri hedefte.

ABD PoW temelli kripto madenciliğini yasaklayacak mı?

Beyaz Saray, “İdeal standartların, operatörler tarafından çok düşük enerji yoğunlukları ve temiz enerji kullanımını içermesi gerekiyor,” dedi. Faaliyetlerden kaynaklanan olumsuz çevresel etkilerin devaö etmesi durumunda onayladırım gündeme geliyor. Bu kapsamda önderide, kripto madenciliğine bir sınır veya yasak getirilmesi konum alıyor. Özellikle Proof-of-Work (PoW) yöntemi gibi en çok enerji yoğunluklu konsensüs mekanizmalarını hedefte. Bu nedenle teklif, PoW kullanan altcoin projeleri için önem arz ediyor.

Piyasa değerine göre en büyük PoW kripto paralar / Kaynak: CoinMarketCap

Beyaz Saray raporu, kripto madenciliğinde en çok enerji kullanımını kontrol etmek için bir dizi önlem önerdi. Rapor, Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Enerji Bakanlığı’nın (DOE) meseleyla ilgili teknik yardım sağlaması gerektiğini belirtti. Standartların genel amacı, kripto para madenciliğinin istenmeyen etkilerini en aza indirmek. Bu kapsamda, kripto madenciliğinin emisyonları, gürültü, su etkileri ve olumsuz ekonomik etkileri kontrol edilmek isteniyor.

Bahsedilen tedbirlerin ve standartların, olumsuz etkileri engelleyememesi durumunda idarenin, faaliyetleri yasaklaması veya sınırlandırması mümkün. Rapor, potansiyel bir ipucu olarak kripto madenciliğinde en çok enerji yoğunluğu gerektiren PoW konsensüs mekanizmalarından bahsediyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu yıl Mart güninda Beyaz Saray, “Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanması” meselelu bir icra emri ygüninladı. Burada, en yeni zamanlarda dijital varlıklardaki enerji talebinde çarpıcı bir artış olduğunu belirti. Ardından, dijital varlıkların iklim değişikliği için oluşturabileceği riskleri azaltmak amacıyla güçlü adımlara duyulan ihtiyacı vurguladı.

<img data-attachment-id="214526" data-permalink="https://kriptokoin.com/bazi-kripto-paralar-tukenecek/bitcoin-focus-among-cryptocurrency-coins_istock-1364743522/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/bitcoin-focus-among-cryptocurrency-coins_iStock-1364743522.jpg?fit=1920%2C1080&ssl=1" data-orig-size="1920,1080" data-comments-opened="0" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="Finans Devi KPMG: Bazı Kripto Paralar Tükenecek!" data-image-description="

Finans Devi KPMG: Bazı Kripto Paralar Tükenecek!

” data-image-caption=”

Finans Devi KPMG: Bazı Kripto Paralar Tükenecek!

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/bitcoin-focus-among-cryptocurrency-coins_iStock-1364743522.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/bitcoin-focus-among-cryptocurrency-coins_iStock-1364743522.jpg?fit=1024%2C576&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”576″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/bitcoin-focus-among-cryptocurrency-coins_iStock-1364743522.jpg?resize=1024%2C576&ssl=1″ alt=”Altcoin” class=”wp-image-214526″ data-recalc-dims=”1″>

PoS altcoin projeleri için daha fazla güç mü?

Lider altcoin Ethereum, yakında PoW’dan PoS mekanizmasına geçecek. Bu da madenciliğin enerji etkilerinin en yeni zamanlarda geniş çapta tartışılmasına neden oldu. Beyaz Saray’ın enerji kullanımını azaltmaya yönelik direktifi sayesinde, PoS altcoin projelerinin önem kazanması mümkün. ABD’nin PoW mekanizmasına yasak koyma meselesunda sert bir tavır alıp almayacağı henüz belli değil. Beyaz Saray’ın raporu, endardri üzerinde artan düzenleyici baskının olduğu bir zamanda geliyor.

Bu arada, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce PoS adlı kitabının lansmanını duyurmuştu. Kitap, Buterin’in geçmişten Ethereum ağının yapımıyla ilgili yazılarının bir derlemesi. Ygünincı, yazıların bir internet konumel dünyası oluşturmaya odaklandığını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.