9 Wall Street Analisti: Haftaya Altın Bu Seviyeleri Kırabilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665846008 9 Wall Street Analisti Haftaya Altin Bu Seviyeleri Kirabilir
2 yıl önce
2 yıl önce

9 Wall Street Analisti: Haftaya Altın Bu Seviyeleri Kırabilir!

Altın fiyatlarında 1.650 abd parası seviyesi kırılırken, danışmanılerin ezici bir çoğunluğu değerli metal üzerinde düşüşe geçti. Bu ortamda, altına ilişkin kısa vadeli şekil kasvetli olmaya devam ediyor.

“Kısa vadeli teknikler altın zamanılar lehine”

Kıymetli metal, Ekim zamanının en zirve seviyesi olan 1.737 abd parasıdan yaklaşık 90 abd parası düştü. Aralık Comex altın vadeli işlemleri ise 1.648,70 abd parasıa geriledi. Sarı metal için, teknik resim de oldukça düşüşte. Çünkü sat satlar, 1.600 abd parasıa kapıyı açıyor. Kıdemli danışmanı Jim Wyckoff, en yeni gelişmeleri şu şekilde değerlendiriyor:

Yakın vadeli teknikler düşüş eğiliminde. Altın ve gümüş boğalar, artan jeopolitik ve piyasa belirsizlikleri arasında güvenli liman teklifini yakalayamadıkları için metallerinin kafasını karıştırıyor.

“Sarı metal hala mücadele ediyor!”

Altın için işleri zorlaştıran ana suçlu, olabilecekden daha normalden fazla sıcak enflasyon. Çünkü, piyaszamanı agresif Federal Rezerv faiz artırımı beklentilerini yeniden fiyatlandırmaya zorluyor. Bu da ABD abd parasıına ek bir destek sağlıyor. Bannockburn Global Forex genel müdürü Marc Chandler, altın için şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Altın hala mücadele ediyor. Nakit piyasasında, en yeni sekiz seansın yedisinde düştü. Ayrıca, momentum göstergeleri düşüş eğilimi gösteriyor. 1.642 abd parasılık bir kırılma, muhtemelen 1.615 abd parasılık bir yeniden test sinyali verecek. En boğa gelişme 1.685 abd parasıın üzerinde bir hareket olacaktır. 1.672 abd parasıın üzerinde bir kapanışın, tonu istikrara kavuşturmaya yardımcı olması mümkün.

Altın anket en yeniuçları ne gösteriyor?

Kitco Haftalık Altın Anketi en yeniuçları, Wall Street’in önümüzdeki 7 gün altın fiyatlarında fazlasıyla düşüşte olduğunu ortaya koyuyor. Ankete katılan dokuz danışmanıin %78’i gelecek 7 gün daha düşük fiyatlar beklediklerini söylüyor. Sadece %22’si boğa eğiliminde olduklarını kaydediyor. Gelecek 7 gün yatay hareket bekleyen oy yoktu.

9 Wall Street Analisti Haftaya Altin Bu Seviyeleri Kirabilir

Bununla birlikte main-street tarafı önümüzdeki 7 gün yükselişini sürdürüyor. Ancak, zamanı segmentinde büyüme var. Ankette, 858 bireysel katılımcının %45’i daha zirve fiyatlar bekliyor. Katılımcıların %35’i daha düşük bir hareket olabilite ederken, %20’si tarafsız kalmzamanı tercih ediyor.

“Altının düşüş trendi henüz bitmedi”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD abd parası 20 yılın en zirve seviyeleri yakınına konumleşti. Böylece, Kasım’da 75 baz puanlık artışı ihtimali %99,7’ye yükseldi. Ayrıca, Aralık’ta 50 baz puanlık artış %74’lük bir olasılıkla fiyatlanıyor. CME FedWatch Tool’a göre, muhtemelen Şubat ve Mart aylarında bir dizi daha küçük oran artışları da olacak. Bu makro ortam var olduğu sürece, altının daha fazla dezavantajı olacak gibi. Darin Newsom Analysis başkanı Darin Newsom, şu yorumu yapıyor:

Aralık altının günlük grafiğindeki kısa vadeli düşüş trendi bitmedi. Hedef hala 1.645 abd parası civarında duruyor. Sözleşmenin 1.648,30 abd parasıa düşmesiyle geçtiğimiz 7 gün yaklaştı. Madalyonun diğer yüzü, ABD abd parasıı endeksinin (DXY) teknik açıdan orta vadeli eğilimi düşmeye devam ediyor.

Altın

Kısa vadede değerli metalde yükselişini sürdüren birkaç danışmanı bile, ralli start vermadan önce bir düşüşü göz ardı etmiyor. VR Metals/Resource Letter yzamanıncısı Mark Leibovit, meseleya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Altın ve gümüşte boğzamanım. Ancak Mart 2020’nin en düşük seviyelerini göreceğimizi (en azından hisselerde) hissediyorum.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.