7 Analist Yorumu: FED Faiz Kararı Altın’ı Nasıl Etkileyecek? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666425610 7 Analist Yorumu FED Faiz Karari Altini Nasil Etkileyecek
2 yıl önce
2 yıl önce

7 Analist Yorumu: FED Faiz Kararı Altın’ı Nasıl Etkileyecek?

Altın fiyatları, Cuma gününe düşüşle işe koyuldı, yine de daha zaman en yenira birimın gerilemesinden destek alarak yükseldi. Bununla birlikte, ABD Hazine verimlerinin, güçlü işgücü piyasası verilerinin ve Fed yetkililerinin şahin yorumlarının ardından birkaç yılın en zirve seviyelerine yükselmesiyle ikinci bir 7 günlık düşüşe ayarlandı. Analistler piyaszamanı yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Altın fiyatları büyük olasılıkla düşmeye devam edecek”

Spot altın, yazı sırasında %0,86 1.641 birimdan işlem görüyordu. Bununla birlikte, bu 7 gün hala negatif bölgede duruyor. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,56 artışla 1.646 birima yükseldi. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed, sıkılaştırma döngüsünün henüz yarısında. Muhtemelen, oranların artması için daha fazla konum var. Altın fiyatları büyük olasılıkla düşmeye devam edecek. Piyasa, enflasyon ve istihdam verilerini izleyecek. Eğer bir duraklama için, piyasa olabilitelerinin ardünde gelirlerse, altının daha da yükselmesi mümkün.

“Yakın vadede altın piyasası risk altında kalmaya devam edecek”

High Ridge Vadeli İşlemleri metal ticareti direktörü David Meger, ise en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Faizler olduğu gibi yükselmeye devam ederse, yakın vadede altın piyasasına yaslanmaya devam edeceği kanaatindeyiz. Odak net bir şekilde faiz oranları ve Fed’in faiz artırımı beklentileri üzerinde olmaya devam ediyor.

“Altın, daha çok Fed’in bir zaman en yeniraki adımına odaklandı”

Bu arada, Fed Philadelphia Başkanı Patrick Harker, Fed’in zirve enflasyon seviyelerine rağmen kısa vadeli faiz hedefini yükseltmekle işinin bitmediğini söyledi. Circle Squared Alternative Investments CEO’su Jeffrey Sica, şu yorumu yapıyor:

Altın, daha çok Fed’in bir zaman en yeniraki adımda ne yapacağına ilişkin öngörüyü odağına almış durumda. Artık ekonomiyi potansiyel olarak yavaşlattıkları düşüncesi var. Bugün bize yardımcı olan ve ilerlememize yardımcı olabilecek bu şahin duruştan vazgeçmeleri mümkün. Ama hepsi, daha çok veriye bağlı.

Altın

Fed’in şahinliğinin zirvesi geride mi ketti?

TD Securities’in kıdemli emtia stratejisti Daniel Ghali’ye göre, en aktif altın kontratının fiyatları, bazı değerli metal traderlarının Fed’in daha fazla faiz artırımına yönelik beklentilerin nihayet zirveye ulaşmış olabileceğine dair bahse girmesiyle yükseldi. Bu bağlamda çalışan, şu açıklamzamanı yapıyor:

Aralık toplantısında başka bir jumbo artırım için yaklaşık %50 ihtimal var. Traderlar şimdi merkez bankası şahinliğinin zirvesinin artık geride kettiğına dair işaretlere bakmaya başlıyor.

“Çin teşviği ve yatan nakit paranın hareketi önemli olacak”

Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, Ocak zamanının en yeni 7 günsında Çin Yeni Yılı’ndan önce Çin’de ek teşvik önlemleri hakkında havadisler beklediğini söylüyor. Buradan hareketle çalışan, şu hususların altını çiziyor:

Çin’de Yeni Yıldan önce yeni bir teşvik önlemi’ bekliyorum. Ek teşvik açıklanırsa değerli metal talebinin zirve olacağını olabilite ediyorum.

Altın

Karnani buna ek, traderların, ABD senato seçimleri meselesundaki belirsizlik sebebiyle rekor zirve bir nakit üzerinde oturduğunu söylüyor. Analist, bu durumdan şu en yeniuçlara varıyor:

Bu nakit paranın çoğu Kasım ortasına görecek şekilde yatacak. Muhtemelen Kasım seçimlerinden zaman en yenira tahvil getirilerinde büyük bir artış olmayacak. Tahvilden hisse senedine, kıymetli madenlere ve adi metallere geçiş olacak. Yine de, “X faktörünü”, rekor nakit yığınının nereye gideceği belirleyecek. Altın ve gümüşün, nakit yığınından iyi bir uzun vadeli yatırım yüzdesi alması mümkün.

“Altın, şahin Fedspeak ile mücadele edecek”

Altın, günün erken saatlerinde 1.620 birim yakınlarında üç 7 günnın en düşük seviyeleri ile flört etti. TD Securities’in stratejistlerine göre, geçen ay ABD enflasyon verilerinin olabilecekden daha normalden fazla sıcak gelmesinin ardından Fed beklentileri sarı metal üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek. Stratejistler, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Altın pozisyonları gevşemeye devam ediyor. ETF varlıkları en yeni seansta 400 bin onsun üzerinde azetti. Bu, geçen yılın Mart zamanından bu yana en büyük bir günlük düşüş. Fedspeak, ısrarla şahin bir merkez bankası rejimi için hazır olduğumuz anlatısını ilerletmeye devam ediyor. Bu bağlamda, Fed enflasyonla savaşta ilerleme kaydedene görecek şekilde, altının kötüleşen bir büyüme şekilüyle yükselmesi olası değil. Külçe için fiziksel talep zirve kalmaya devam etti. Ancak mevsimsel değerlendirmeler, bu rüzgarın Hindistan’ın bayram sezonunun ardından yakında azalacağını gösteriyor.

1666425608 285 7 Analist Yorumu FED Faiz Karari Altini Nasil Etkileyecek

“Sarı metal için bir ralli muhtemelen çok uzakta”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları, bir önceki yılın zirvesinden önemli ölçüde düştü. HSBC’deki stratejistler, sarı metalin önümüzdeki yıl zemin kazanmadan önce çoğunlukla savunmada olmasını bekliyorlar. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed, Şubat 2023 toplantısından zaman en yenira ara vermeden önce faiz artırımlarına devam edecek gibi. Bu durumda, altının daha fazla zarar yönlü baskıya maruz kalması muhtemel. Faiz artırımlarını müteakip bir duraklamanın altının toparlanmasına izin vermesi olası. Ancak, faiz indirimlerinin olmaması potansiyel kazançları sınırlayacaktır.

Stratejistlere göre, finansal iklim en yeniuçlı bir şekilde altına karşı dönmüş durumda. Bununla birlikte, yükselen jeopolitik riskler, zirve petrol fiyatları ve altına yönelik fiziksel talebin altında yatan genel durumun, muhtemelen altının düşüşünü yumuşattığını kaydediyor. Ayrıca stratejistler, şu olabilitei paylaşıyor:

Daha güçlü bir USD, 2023’e görecek şekilde altının savunmada kalmasına neden olacak. Ancak, USD’nin gücünün azalmasının, altına 2023’ün ilerleyen dönemlerinde yükselme fırsatı vermesi mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.