6 Analist Uyardı: Altın Bu Seviyelerden Fiyatlanacak! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665680412 6 Analist Uyardi Altin Bu Seviyelerden Fiyatlanacak
2 yıl önce
2 yıl önce

6 Analist Uyardı: Altın Bu Seviyelerden Fiyatlanacak!

Altın fiyatları, Perşembe günü piyasa katılımcılarının Fed’in bir zaman en yeniraki faiz artırımının boyutunu etkileyebilecek önemli bir ABD enflasyon verisi öncesinde temkinli bir duruş sergilemesiyle dar bir aralıkta dalgalandı. Analistler piyaszamani yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Kısa vadede altın bu aralıkta işlem görecek”

Spot altın, yazı sırasında %0,23 artışla 1.677 abd abd dolarııdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,46 kazançla 1.685 dola yükseldi. Altın, geleneksel olarak bir enflasyon riskinden korunma olarak kabul görür. Bununla birlikte, yükselen fiyatlar ile mücadele etmek için yapılan faiz oranı artışları, faiz getirmediği için külçenin cazibesini azaltıyor. ED&F Man Capital Markets danışmanıi Edward Meir, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyon bir süreliğine çok yapışkan kalacak. Dolzamanisıyla, altını baskı altında tutacak. Kısa vadede altın fiyatlarının işlem aralığı 1.620 ile 1.740 abd abd dolarıı arasında olacak.

“Altın, hala grafiklerde zzamanif görünüyor”

ABD Tüketici Fiyat Endeksi verileri bugün gelecek. Piyasalar, Eylül zamaninda yıllık bazda %8,1’lik normalden fazla sıcak bir seviyede geleceğini olabilite ediyor. Bu da Fed’den bir başka büyük faiz artışı beklentilerini güçlendiriyor. ANZ bir notta, daha güçlü bir verinin altın için negatif olacağını yazdı. Çarşamba günü Fed’in en yeni politika toplantısının tutanakları, politika yapıcıların daha kısıtlzamanicı bir politika duruşuna geçmeleri gerektiğine en yeniuç verdiklerini ve ardından enflasyonu düşürmek için bir süre bunu sürdürmeleri gerektiğini gösterdi.

Edward Meir, altının hala grafiklerde zzamanif göründüğünü söylüyor. Ayrıca, Fed’in hala enflasyon meselesunda şüphe duyması ve çok şahin olması sebebiyle fiyatlardaki herhangi bir rallinin kısa vadeli olacağını kaydediyor.

1665680407 682 6 Analist Uyardi Altin Bu Seviyelerden Fiyatlanacak

“Piyasa herhangi bir güvercinlik işaretine bakıyor”

Bununla birlikte Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, FOMC tutanaklarında tartışmaya katılan birkaç katılımcı, ekonomik şekil üzerinde önemli olumsuz etki riskini azaltmak amacıyla daha fazla politika sıkılaştırmasının hızını “ayarlamanın” önemli olacağını söyledi. New York’taki Heraeus Kıymetli Metaller’de kıdemli bir trader olan Tai Wong, şu yorumu yapıyor:

Piyasa herhangi bir güvercinlik işaretine, yani “ayarlamak” kelimesine bakıyor. Bu nedenle ABD abd abd dolarııının düşüşü ve altının popülaritesi artıyor. Ancak tutanakların yine de şahin olarak okunması gerekiyor.

Altın

“Sarı metal, abd abd dolarıı ve getirilerdeki dönüşten fayda sağlamaya hazırlanıyor”

Dolar zzamanifladı ve altını diğer döviz sahipleri için daha ucuz hale getirdi. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirileri de gevşedi. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Altın ve gümüş şekilü, abd abd dolarıı ve getirilerdeki nihai dönüşten fayda sağlamaya hazırlanıyor. Bu nedenle, Fed’in işaret ettiği şahin duruşta bir değişimi desteklemek ve herhangi bir zzamaniflık belirtisi için enflasyon ve ekonomik verilere odaklanmaya devam edecek.

Altın

“Long altın olmak için hala neden var”

Ole Hansen, Hazine getirilerindeki ve abd abd dolarııdaki dalgalanmalardan bahsediyor. Bunların, en yeni 7 günlarda altın ve diğer emtiaları bir “hızlı tren yolculuğuna” çıkardığını söylüyor.

Emtia piyasaları, finansal piyasalardaki fiyat hareketinden büyük ölçüde yönlü ilham almaya devam ediyor. Bununla birlikte, long altın olmak için hala neden var. Bir Fed politikası hatasının, hisse senetleri, tahviller ve abd abd dolarııda bir tersine dönüşü tetikleme riski var. Bu yüzden, altına ilişkin uzun vadeli boğa görüşümüzü değiştirmek için hiçbir neden görmüyoruz.

1665680408 307 6 Analist Uyardi Altin Bu Seviyelerden Fiyatlanacak

“ÜFE, TÜFE’nin en çok kalacağını gösteriyor”

Varlık yönetimi şirketi Claro Advisors’ın kurucusu ve yöneticisi Ryan Belanger, Çarşamba günkü üretici fiyatlarına ilişkin olabilecekden daha güçlü verinin, Fed’in faiz artırımlarının agresif hızını, bu önlemler nihayetinde genel ekonomiye zarar verse bile doğruladığını söylüyor. Bu bağlamda danışmanı, şu açıklamzamani yapıyor:

Eylül zamaninda üretici fiyatlarındaki artış, tüketicilerin gelecekte mallar için ödeyeceği fiyatlar, üreticilerin bugün ödediği fiyatlardan türetildiği için Perşembe günkü Tüketici Fiyat Endeksi’nin de en çok kalacağını gösteriyor.

Altın

“Tahvil getirileri, altını etkilemeye devam ediyor”

Daha en çok faiz oranları abd abd dolarııı artırıyor ve abd abd dolarıı cinsinden emtialara olan talebi köreltiyor. Artan getiriler, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltiyor. Bu yüzden, altın için bir ters rüzgar oluyor. Wolfpack Capital’in baş yatırım yetkilisi Jeff Wright, tahvil getirilerinin altını etkilediğini söylüyor. Ayrıca, faiz oranları ile ilgili herhangi bir mesajın ve Fed’in enflasyonu dizginleme girişiminin, sarı metali etkilediğini kaydediyor. Analist, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Dayanıklı ürünlerden ziyade hizmetler sebebiyle, olabilecekden daha en çok gelen ÜFE verisi, Perşembe günü açıklanacak TÜFE için iyiye işaret olmadığını değil. Fed’in Kasım toplantısından önce faiz artıracağını öngörmüyorum. Ancak faiz oranlarını ara dönemde daha yükseğe taşımak için QT tedbirlerini hızlandırması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.