5 Bomba Altın Fiyatı Tahmini: Bu Seviyeler Konuşuluyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666713608 5 Bomba Altin Fiyati Tahmini Bu Seviyeler Konusuluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

5 Bomba Altın Fiyatı Tahmini: Bu Seviyeler Konuşuluyor!

Doların istikrar kazanması ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının hızını yavaşlatabileceğine dair süregelen beklentilerin etkisiyle altın fiyatı, Salı günü hafif değişti. Analistler, piyaszamani yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Fed, bekle-gör tutumu almaya hazır”

Spot altın, basın zamanında %0,37 şüphela 1.643 abd ABD parasııdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,55 düşüşle 1.645 abd ABD parasııa geriledi. Dolar endeksi (DXY), Rishi Sunak İngiltere başbakanı olmaya hazırlanırken, Çin yuanındaki düşüş, daha az şahin bir Fed’in ve daha güçlü bir sterlin bahislerinin baskısını sarsması sebebiyle bir miktar dayanak buldu.

Altın, abd ABD parasıı ile güvenli bir değer deposu olarak rekabet ediyor. Bu nedenle, para birimindeki kazançlar, külçeyi off-shore alıcılar için çekici olmaktan çıkarıyor. Ancak SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, piyasanın Fed’in faiz artırımı döngüsünün agresif bölümünün en yeniuna doğru geldiğini algıladığını söylüyor. Bunun da altını bir dereceye görecek şekilde desteklediğini kaydediyor. Innes, Fed’in önümüzdeki birkaç artırımdan zaman en yenira, muhtemelen bekle-gör tutumu almaya hazır olduğunu da duyurularine ekliyor.

“2023’ün büyük bölümünde altın fiyatı muhtemelen yükselecek”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere piyasalar, Fed’in 75 bps’lik bir faiz artırımı daha yapmasını bekliyor. Bununla birlikte, politika yapıcıların gelecekteki artışların boyutunu tartıştığı görülüyor. ACY Securities baş ekonomisti Clifford Bennett, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, en yeniunda 1.600 abd ABD parasııın üzerinde nispi bir istikrar buluyor. Daha güçlü abd ABD parasııdan ve bazı devlet sat satlarından gelen baskıların önümüzdeki aylarda dağılması durumunda, altın fiyatı,  2023’ün büyük bölümünde muhtemelen 1.850 ile 2.200 abd ABD parasıı arasında önemli ölçüde yükselecek.

Altın fiyatı

“Enflasyon, öldürülmesi zor bir canavardır!”

Bu arada, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust’ın holdingleri, altı günlük düşüşün ardından ilk girişini kaydetti. OANDA’nın kıdemli danışmanıi Edward Moya, en yeni gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Piyasa hala bekle-gör modunda. Fed ekonomide gördükleri zzamaniflığa göre ne sinyal verecek? Muhtemelen, kısa vadede altını biraz destekleyici olacak. Ancak, enflasyon öldürülmesi zor bir canavardır. Fed, bu pivotun sinyalini vermeden önce bu faiz artışlarıyla biraz zaman kazanacak.

Altın fiyatı

Goldman Sachs’tan altın fiyatı için iki senaryo

Bir anket, ABD ticari faaliyetinin Ekim zamaninda art arda dördüncü ay darettiğını gösterdi. Bu, zirve enflasyon ve artan faiz oranları karşısında ekonominin yumuşadığının en en yeni kanıtı. Goldman Sachs bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Altın fiyatı, büyük bir ABD resesyonu durumunda potansiyel olarak 2.250 abd ABD parasııa yükselebilir. Ayrıca, ultra şahin bir Fed senaryosunda 1.500 abd ABD parasııa düşmesi olası.

1666713606 255 5 Bomba Altin Fiyati Tahmini Bu Seviyeler Konusuluyor

“Altın fiyatı, ABD para politikasının insafına kalmış durumda”

Bazı Fed yetkililerinin faiz artırımlarının hızlı temposunda bir duraklamzamani tartıştıklarına dair havadisler var. Bu da ABD abd ABD parasııının gevşemesiyle, Cuma günü altının yükselmesine yardımcı oldu. Capital.com danışmanıi Daniela Hathorn, meseleya ilişkin olarak şu açıklamzamani yapıyor:

Altın, büyük ölçüde ABD’deki para politikasının insafına kalmış durumda. Büyük ölçüde insanların önümüzdeki 7 gün gerçekleşecek faiz artırımını nasıl algıladıklarına bağlı olacak. Yatırımcılar yaklaşmakta olan 75 bps’lik artışın bu büyüklükteki en yeniuncusu olacağına inanırsa, altının yükselmesi mümkün. Bu da politikanın yavaş yavaş dönmeye start veryacağı anlamına gelir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.