3 Analist: Altın, Aralık’tan Önce Bu Seviyeleri Görebilir - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1627735217 3 Analist Altin Araliktan Once Bu Seviyeleri Gorebilir
3 yıl önce
3 yıl önce

3 Analist: Altın, Aralık’tan Önce Bu Seviyeleri Görebilir

Altın vadeli işlemleri Cuma günü düşüşle kapandı ve son zamanlarda fiyatları altı haftanın en yüksek seviyelerine ulaşan külçe altın da haftayı ve ayı güçlü bir şekilde sonlandırdı. Peki, analistler ve uzmanlar neler diyor?

Altavest yöneticisi: Yıl sonundan önce 2.000 dolar görülebilir

Vadeli işlem platformu Altavest’in yönetici ortağı Michael Armbruster, “Hazine tahvil getirileri düşerken enflasyon hızlanıyor, bu da altın için yükseliş eğilimi gösteren rekor düşük negatif getirilere yol açıyor. Ayrıca doların bir kez daha devrilmesi altına da yardımcı oluyor,” diyor. Diğer para birimlerine karşı doları ölçen ABD Doları Endeksi, haftada yüzde 0.8’lik bir düşüş yaşadı. Armbruster, bu ayın başlarında, Altavest’in “ekonomik rejim değerli metal için çok daha elverişli hale geldiğinden, altının 1.800 doların altındaki dip seviyelerinden satın almayı tavsiye ettiğini” söyledi.

Ayrıca, fiyatların yıl sonundan önce 2.000 dolara bile geri dönebileceğini belirtti. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere fiyatlar, geçen yılın Ağustos ayından bu yana 2.000 doları aşamadı. Altın Perşembe günü, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Çarşamba günü merkez bankasının tahvil alım programlarını önümüzdeki aylarda azaltabileceğini belirtmesine rağmen, beklenenden daha zayıf gelen ABD ekonomik verilerinin desteğiyle yükseldi.

Önümüzdeki hafta altın için hangi veriler izlenecek?

XM analisti Raffi Boyadjiana göre altın, Fed sonrası kazançlarını korudu ancak 1.830 dolarda dirençle karşılaştı. Analiste göre önümüzdeki günlerde dolar endeksi değer kaybetmeye devam ederse ve ABD Hazine getirileri düşük kalmaya devam ederse bu direncin üzerinde bir kırılma olasılığı güçlü. Cuma günü yayınlanan veriler, ABD’de enflasyonun Haziran ayında yeniden keskin bir şekilde yükseldiğini ve PCE fiyat endeksinin yüzde 0,5 arttığını ortaya koydu. Ayrı bir şekilde, veriler tüketici harcamalarının geçen ay yüzde 1 arttığını gösterdi.

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Fiyatları Aralık’ta Bu Seviyelerde Olmalı!

Ayrıca ThinkMarkets piyasa analisti Fawad Razaqzada, COVID durumunun yakından takip etmeye değer olduğunu söyledi. “Durum kötüleşirse, büyümeyi ve dolayısıyla Fed’in politikasını olumsuz etkileyebilir.” Önümüzdeki hafta için Razaqzada, Cuma günü ABD tarım dışı istihdam raporunun, Fed’in parasal genişlemeyi azaltmaya yönelik zaman çizelgesine ilişkin kararını etkileyebileceğinden, altın traderları için odak noktası olacağını söyledi.

1627735216 815 3 Analist Altin Araliktan Once Bu Seviyeleri Gorebilir

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.