2 Dev Banka: Altın 2022 ve 2023 Aralık’ta Bu Seviyelerde Olacak! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665169208 2 Dev Banka Altin 2022 ve 2023 Aralikta Bu Seviyelerde
2 yıl önce
2 yıl önce

2 Dev Banka: Altın 2022 ve 2023 Aralık’ta Bu Seviyelerde Olacak!

Ekim zamanına etkileyici bir start verngıç ​​yapmasına rağmen, bankalar yılen yeniu altın fiyat olabilitelerini düşürmeye devam ediyor. Commerzbank artan Fed faiz artırımı beklentileri sebebiyle olabiliteini 100 abd abd dolarıı daha düşürdü. Erste Bank ise altının 4. çeyrekte 1.700 abd abd dolarıı civarına konumleşeceğini öngörüyor.

“Altının önemli kazanımlar için kapıyı açma olasılığı düşük”

Commerzbank, altının Ağustos zamanındaki olabiliteini 2.000 abd abd dolarııdan 1.800 abd abd dolarııa indirdikten zaman en yenira yılı 1.700 abd abd dolarııda en yenilandırdımasını bekliyor. Bu iyimserlik eksikliğinin ana nedeni, ABD abd abd dolarııını en çok ve altını ağır baskı altında tutacak daha agresif bir Federal Rezerv öngörüsü. Banka, Fed’in duraklamadan önce sıkılaştırma döngülerinde 175 baz puan daha artırım yapacağını öngörüyor. Commerzbank danışmanıi Carsten Fritsch, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ekonomistlerimiz Fed’in faizleri 2023 baharına görecek şekilde %5’e yükseltmesini bekliyor. Yani, mevcut seviyesinden 175 baz puan daha artırım yapacak. Bu nedenle ABD abd abd dolarııı, muhtemelen bir süre daha güçlü kalmaya devam edecek. Döviz stratejistlerimiz, EUR-USD paritesinin önümüzdeki aylarda önemli ölçüde düşük kalacağını olabilite ediyor. Ancak 2023’ün ikinci çeyreğinde yeniden toparlanacağına inanıyor.

Altın için bu, 2022’nin geri kalanının önemli kazanımlar için kapıyı açma olasılığının düşük olduğu anlamına geliyor. Commerzbank, gelecek yıl için de beklentilerini düşürdü. Fritsch, meseleyu şu şekilde yorumluyor:

Altına karşı rüzgar bu nedenle önemli bir süre devam edecek. Bu yüzden, bu yıl en yeniu için altın fiyat olabiliteimizi zarar yönlü revize ederek 1.700 abd abd dolarııa (önceden 1.800 abd abd dolarıı) düşürdük. Belirgin derecede daha en çok faiz oranı olabilitei ve EUR-USD paritesi için daha düşük olabilite de gelecek yıl altın fiyatı için daha düşük bir yola dönüşüyor. 2023’ün en yeniuna görecek şekilde altının 1.800 abd abd dolarııa (önceden 1.900 abd abd dolarıı) tırmanmasını bekliyoruz.

Commerzbank: Altın fiyatındaki ralli uzun sürmeyecek

Bankanın notunu düşürmesi, birçok bankanın şahin bir Fed, güçlü bir abd abd dolarıı ve daha en çok getirileri gerekçe göstererek olabilitelerini düşürmesiyle eş zamanlı geliyor. Değerli metallere olan talep, enflasyonist baskılara ve jeopolitik risklere rağmen düştü. Altının Nisan’dan Eylül’e görecek şekilde ard arde altıncı zamanındaki şüpheları, danışmanıleri şaşırttı. Carsten Fritsch, şu açıklamzamanı yapıyor:

Geçen ay ve henüz en yenia eren çeyrek, altın için en yeni derece zor geçti. Eylül zamanı altın için %3’lük şüphela en yenia erdi. Bu zaten ard arde altıncı aylık düşüşüydü. En en yeni bu görecek şekilde mağlubiyet serisini dört yıl önce yaşamıştı. Altın, 2021’in ilk çeyreğinden bu yana en büyük olan üçüncü çeyrekte %8’lik bir şüphe kaydetti. 1.615 abd abd dolarıı olan altın fiyatı, Eylül en yeniunda 2,5 yılın en düşük seviyesini kaydetti.

Altın

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, bu 7 gün güçlü bir geri dönüş yaşadı. Bu 7 gün 1.700 abd abd dolarııın üzerinde güvenle yükseldi. Ancak şimdi tekrar 1.700 abd abd dolarıı seviyelerinde işlem görüyor. Aralık Comes altın vadeli işlemleri, 7 günda yaklaşık 50 abd abd dolarıı artışla 1.721,10 abd abd dolarııı gördü. Ancak Commerzbank, Fed ve abd abd dolarıı için şekilü dikkate yapıldığında bu rallinin çok uzun süreceğini düşünmüyor. Fritsch, bu düşüncenin temelini şu şekilde ele alıyor:

Dolar, trade ağırlıklı bazda 20 yıldan fazla bir süredir en en çok seviyesine oldu. Ayrıca, euro’yu yirmi yıldan beri ilk kez paritenin oldukça altına itti. Doların muazzam değer kazanması, altına ağır bir ağırlık verdi. Ayrıca, tahvil getirileri keskin bir şekilde yükseldi. Bu da faiz getirmeyen altını elde tutmanın fırsat maliyetlerini artırdı. 12,5 yıldan beri ilk kez, on yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirileri Eylül en yeniunda %4’e yükseldi.

“Fed’in 2023’ün ilk çeyreğinden zaman en yenira altın yükselebilir”

Fed’in Eylül zamanında üçüncü kez art arda 75 baz puan artırmasının ardından, Kasım zamanında da aynı oran artışı bekleniyor. Ancak Fritsch’e göre, Fed yürüyüş ettiktan zaman en yenira altın yükselmeye start veryacak. Bu bağlamda danışmanı, şu öngörüsünü paylaşıyor:

Gelecek yıl boyunca ABD abd abd dolarııının gevşemesi, altın fiyatının tekrar yükseleceğine işaret ediyor. Bunun nedeni, Fed’in 2023’ün ilk çeyreğinden zaman en yenira faiz oranlarını daha fazla yükseltmesinin muhtemel olmaması. Ayrıca, önümüzdeki yılın en yeniunda ilk kez tekrar düşürmesi gerekiyor.

Altın

“Belirsiz ekonomik ortam altın fiyatını destekliyor”

Altın fiyatı üçüncü çeyrekte %8,3 düşerek yılbaşından bugüne kaybı -%9,0’a çıkardı. Yine de Erste Group Research’teki stratejistler, altının önümüzdeki çeyrekte 1.700 abd abd dolarıı civarında sabitlenmesini bekliyorlar. Stratejistler, olabilitelerini şu şekilde açıklıyor:

Güçlü USD ve yükselen ABD Fed fon oranı ve getirileri, altın fiyat performansı için olumsuz bir faktör. Ancak, ekonomik büyümedeki küresel yavaşlama ve şirketler arasında düşen kazanç artışının orta vadede altın talebini desteklemesi gerekiyor. Yüksek jeopolitik riskler de önemli bir faktör olmaya devam ediyor. Bu da olumlu bir performansı kolaylaştırıyor. Dördüncü çeyrekte fiyatın yaklaşık 1.700 abd abd dolarııa yükselmesini bekliyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.