19 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665259239 19 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyeleri Gorebilir
2 yıl önce
2 yıl önce

19 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir!

Sağlıklı ABD işgücü piyasası verileri, Federal Rezerv’in yılın geri kalanında ve 2023’e görecek şekilde agresif bir şekilde faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dair piyasa beklentilerini sağlamlaştırdı. Bunun etkisiyle, Wall Street’teki hissiyat düşüşe geçti. Ayrıca, altın fiyatındaki kısa süreli ralli en yenia erdi.

Altın, abd parasıdan gelen güçlü ters rüzgarlarla karşı karşıya

Gelişmelerin ardından Wall Street Kitco Haftalık Altın Anketi’nde düşüşe döndü. Bununla birlikte, bireysel yatırımcılar, geçen 7 günya göre iyileşen hissiyatla birlikte değerli metalde yükselişe devam ediyor. Altına yönelik bireysel talep sağlıklı kalıyor. Bu arada ABD abd parasıı, en yeni dip seviyelerinden geri döndü ve haftzamanı 20 yılın en en çok seviyesi yakınında en yenilantı. Birçok danışmanı, değerli metalin, abd parasıdan gelen güçlü ters rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam ettiğini söylüyor. SIA Wealth Management’ta baş pazar stratejisti Colin Cieszynski, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, en yeni birkaç gün içinde güzel bir patlama yaşadı. Ancak ABD Doları yeniden hız ulaştı. Ayrıca, bugünkü istihdam raporuyla, Kuzey Amerika merkez bankalarının en yeni güvercin pivot umutları ezildi. Böylece, muhtemelen abd parasıın yükseliş trendine devam ettiğini göreceğiz.

“Altının en yeni rallisi, yeni long’lardan ziyade short kapamaya dayalı”

Piyasalar, Fed’in gelecek ay faiz oranlarını 75 baz puan artıracağı meselesunda %81’den fazla şans görüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, Eylül zamanında 263.000 iş yaratıldığını açıkladı. Ekonomistler, yaklaşık 250.000 iş artışı görmeyi bekliyorlardı. Bu verinin ardından faiz artırımı beklentileri de güç ulaştı.

ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, en yeni rallinin yeni bir yükseliş ivmesi çekmediğini söylüyor. Bu yüzden, kısa vadede altın üzerinde düşüş eğiliminde olduğunu kaydediyor. Analist, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

27 Eylül’den 5 Ekim’e görecek şekilde, CME Toplam Açık faizi yaklaşık 2,40 milyon Tozs düştü. Bu da en yeni fiyat hareketinin ışığında, yeni long’lardan ziyade short kapamaya dayalı bir ralliyi akla getiriyor. Dengede, Fed’in sıkılaştırma yolunun hala sağlam olduğunu düşünüyorum.

Altın anket en yeniuçları ne gösteriyor?

Bu 7 gün, Kitco Wall Street anketinde toplam 19 piyasa profesyoneli ol kullandı. On bir danışmanı (%58), gelecek 7 gün altın için zamanı eğiliminde olduklarını söyledi. Beş danışmanı (%26), altın meselesunda yükselişe geçtiklerini belitti. Üç danışmanı (%16), yakın vadede değerli metal meselesunda tarafsız ketti.

Bireysel tarafında, 790 katılımcı online anketlerde oy kullandı. Toplam 451 seçmen (%57), altının yükselmesini bekliyor. Katılımcıların 222’si (%28) ise altının düşeceğini olabilite ediyor. Kalan 117 seçmen (%15), yatay bir hareket öngörüyor.

“İşte o zaman sarı metal toparlanacak”

Altın kısa vadeli sat sat baskısı görse de, bazı danışmanıler değerli metalin iyi destek bulacağını bekliyor. Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, altının kısa vadeli zzamanıflığını aştığını söylüyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Ekonomi negatife dönüyor. Ayrıca, küresel ekonomiler güçlü abd parasıdan zarar görüyor. Bir noktada bir şeyler kırılacak ve abd parası düşecek. Veya, Fed duracak. Ya da her ikisi birden olacak. İşte o zaman altın toparlanacak.

Altın

“Altın yatırımcıları sabırlı olmalı…”

Blue Line Future baş piyasa stratejisti Phillip Streible, önümüzdeki 7 gün altın için düşüş eğiliminde olduğunu söylüyor. Ancak uzun vadeli rallinin en yenia ermekten çok uzak olduğunu da konuşmalarine ekliyor. Güvenli liman talebinin fiyatlar için taban sağlamaya devam etmesi gerektiğini kaydediyor. Bu bağlamda danışmanı, şu tavsiyelerde bulunuyor:

Altın yatırımcıları sabırlı olmalı ve uzun vadeli potansiyele odaklanmalı. Fed faizleri artırmzamanı bitirdiğinde, altın en iyi trade olacak. Fakat sadece Fed’in yönünü değiştirmesini beklememiz gerekiyor. Ancak, bunun bazılarının beklediğinden daha uzun sürmesi mümkün.

Analistler, daha fazla netlik için ABD TÜFE verisini bekliyor

Piyasada önemli bir düşüş hissi var. Bununla birlikte, bazı danışmanıler yakın vadede altın için daha fazla potansiyel görüyor. City Index’te kıdemli Piyasa Analisti Matthew Simpen yeni, fiyatların haftzamanı 1.700 abd parasıın üzerinde en yenilanmasıyla birlikte, Aralık altın vadeli işlemlerinde alım opsiyonlarında boğa sinyali olarak bir artış olduğunu kaydediyor. Geçen 7 gün altının ralli yapmasına rağmen, piyasanın aşırı satımda kettiğını da konuşmalarine ekliyor.

Haftanın başındaki ticaret verileri, altının düşüş eğilimini dört yılın en en çok seviyesinde gösteriyor. Bazı danışmanıler, açıkta kalan short’ların gevşemesinin daha fazla zaman alacağını söylüyor. Öte yandan bazı danışmanıler, altının yönünün gelecek 7 günki Tüketici Fiyat Endeksine bağlı olacağını vurguluyor. Analistler, raporun enflasyonda önemli bir düşüş göstermesi halinde, muhtemelen piyasaların gelecek ay Fed’in en yeni derece şahin bir faiz artırımına yönelik beklentilerini düşürmesine neden olacağını ve bunun altın için olumlu olacağını ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.