17 Wall Street Analisti: Altın İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667116807 17 Wall Street Analisti Altin Icin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin
1 yıl önce
1 yıl önce

17 Wall Street Analisti: Altın İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

Fiyatların haftzamani 1.650 abd parasıın altında en yenilanmasıyla altın bir kez daha bıçak sırtında bekliyor. Ayrıca, karışık piyasa hissiyatının, önümüzdeki 7 gün değerli metal için net bir yön vermesi pek mümkün görünmüyor.

“Fed’den netlik alana görecek şekilde altın rallileri satılmaya devam edecek”

En en yeni Kitco Altın Anketi, boğa danışmanılerin ve bireysel yatırımcıların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. Ancak piyasada hakim bir kanaat yok. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bazı danışmanılere göre, birçok yatırımcı Fed’in yıl en yeniuna görecek şekilde agresif faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağına dair net bir işaret beklekonumek kenarda oturmaya devam ediyor. Analistlere göre, Fed’in 2 Kasım’daki para politikası toplantısı, gelecek 7 gün altının arkasındaki itici güç olacak.

Yatırımcılar, yazın çoğunda, Fed’in dönmeye yakın olduğu söylentilerinin peşinden koştu. Fakat, şimdiye görecek şekilde hep hüsrana uğradı. Walsh Trading’de ticari riskten korunma eş direktörü Sean Lusk, diğer piyasa söylentilerine benzer şekilde mevcut piyasa beklentilerinin azalmasını bekliyor. Lusk, önümüzdeki 7 gün daha düşük altın fiyatları görmeyi beklediğini söylüyor. Bu bağlamda Lusk, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Federal Rezerv’den netlik alana görecek şekilde altın rallilerini satmaya devam edecekler. Gelecek 7 gün Fed’den çok fazla netlik alacağımızı sanmıyorum. Son iki yılda gördüğümüz hepsi para basmanın bir maliyeti var. Bu maliyeti çoğu kişinin beklediğinden daha uzun süre hissedeceğiz. 1.620 abd parasılık alanı yakından izliyorum. Aşağıda bir kırılma, diplere düşüş sinyalini tetikler.

Altın anket en yeniuçları ne gösteriyor?

Kitco’nun 7 günlık altın anketi en yeniuçları, Wall Street’in gelecek 7 gün altın fiyatlarında hafif bir yükseliş eğiliminde olduğunu ortaya koydu. Ankete katılan 17 danışmanıten yedisi (%41) fiyatların önümüzdeki 7 gün artmasını bekliyor. Bu arada, altı danışmanı (%35), yakın vadede düşüş eğiliminde. Dört danışmanı (%24) ise altın karşısında tarafsız kaymzamani tercih etti.

17 Wall Street Analisti Altin Icin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin

Main street’teki duygu nispeten benzerdi. Bu 7 gün 473 katılımcı online anketlere oy kullandı. Toplam 200 seçmen (%43), altının yükseleceğini öngörüyor. Başka bir 169 (%37), altının düşeceğini olabilite ediyor. Geriye kalan 94 seçmen (%20), yatay bir piyasa bekliyor.

“Altının 1.600 abd parasıın altına düşmemesi için bir engel yok”

Blue Line vadeli işlemlerinde baş piyasa stratejisti Phillip Streible’a göre, Fed’in faiz artırımları, değerli metal üzerinde baskı yaratmaya devam edecek. Bu yüzden danışmanı, kısa vadede altın meselesunda tarafsız kettiğını söylüyor. Buna ilaveten şu yorumu yapıyor:

Yakın vadede altının 1.600 abd parasıın altına düşmesini engelleyen hiçbir şey yok. Bu cesur bir konuşma değil. Ancak altın düşerse, küçük pozisyonlar satın almak istiyorum. Fiyat 18 abd parasıın altına düşerse gümüş almzamani da düşünürdüm.

Altın

“Altın, yavaş yavaş köşeyi dönüyor!”

Yükselen danışmanılerin çoğu, Fed’in Aralık zamanindan beri faiz artırımlarını yavaşlatacağına dair artan beklentilere sahip. Bu da oynak bir ortamda altın fiyatlarını destekleyecek. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, şunları söylüyor:

Teknik olarak, sarı metal yavaş yavaş köşeyi dönüyor gibi. Altın, Fed’in olabilenden daha şahin veya daha güvercin olup olmadığına ve diğer merkez bankalarına göre daha fazla güvercin olup olmamasına bağlı olarak ABD Doları’ndaki eğilimi etkileyecek olan Fed en yeniuçının etrafında dalgalı bir seyir izleyecek gibi görünüyor.

1667116806 410 17 Wall Street Analisti Altin Icin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin

“Yükseliş için altının 1.620 abd parasıın ardüne kalması gerekiyor”

Darin Newsom Analizi başkanı Darin Newsom da önümüzdeki 7 gün bir miktar oynaklık bekliyor. Bununla birlikte, altının 1.620 abd parası civarındaki en yeni dip seviyelerinin üzerinde kalmzamani başardığı sürece, orta vadeli bir yükseliş trendinde kalacağını da konuşmalarine ekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.