BlackRock CEO’sundan Kriptoya Övgü Dolu Sözler: Küresel Paraların Ötesinde Olacak! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
BlackRock CEOsundan Kriptoya Ovgu Dolu Sozler Kuresel Paralarin Otesinde Olacak
10 ay önce
10 ay önce

BlackRock CEO’sundan Kriptoya Övgü Dolu Sözler: Küresel Paraların Ötesinde Olacak!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink, kripto paraların uluslararası itibari para birimlerinin ötesine geçeceğini dile getirdi.

Geçtiğimiz ay kripto para piyasasına spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusuyla damga vuran BlackRock’ın CEO’su Larry Fink CNBC’de katıldığı bir röportajda, kripto paralar hakkında önemli konuşmalarda bulundu ve övgü dolu konuşmalar sarf etti.

Açıklamasında kripto para birimlerinin diğer varlık sınıflarından farklı bir değer sunduğunu vurgulayan Fink, kripto paraların eninde en yeniunda küresel para birimlerini aşacağını ifade etti.

CEO, BlackRock’ın kripto paralara yatırım yapma ihtimalinin fazla olduğunu söylerken kriptonun henüz erken aşamada olduğunu belirtti. Kripto para teknolojisinin potansiyelinin zirve olduğunu ima eden CEO, piyasanın gelişimini yakından takip ettiklerini söyledi.

Fink buna ek söz meselesu teknolojiye herkesin erişiminin kolay olması gerektiğini dile getirdi:

Yatırımı demokratikleştirme sorumluluğumuz var.

Konuşmasının devamında, spot Bitcoin ETF ile ilgi herhangi bir konuşma yapmayan Fink, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından inceleme altındayken bunun yasak olduğuna konum verdi.

Öte yandan Fink regülatör kurumlarla sürekli olarak iletişim halinde olduklarının vurgularken şirketin kripto para piyasasına girmesi durumunda bu pazarın güvenli ve sağlam olması gerektiğinin altını çizdi.

Daha önce kripto para piyasasına şüpheyle yaklaşan BlackRock, kripto para piyasasından kaçınılması gerektiğini savunmuştu. Bu süreç, şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması ve CEO’nun bu tarz konuşmaları yapmasına görecek şekilde uzandı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.