USD Coin (USDC) Nedir? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
USDC Nedir
2 yıl önce
2 yıl önce

USD Coin (USDC) Nedir?

Bitcoin’e uzun bir yolculuktan sonra, bazı yatırımcılar daha güçlü bir kripto para birimi istedi. ‘Stablecoin’ olarak bilinen projeler, gerçek dünya varlıkları tarafından desteklenen tokenlerdir. USD Coin (USDC), parasal değeri ABD dolarına eşit olan istikrarlı para birimlerinden biridir.

Kripto para kaygısını azaltmaya yardımcı olacak mı? Aşağıda kontrol edin.

USD (USDC) para birimi nedir?

USD madeni para, gerçek dolar karşısında 1:1 değerinde olduğunu iddia eden istikrarlı bir para birimidir. Esasen bu, Quinn USD’nin (USDC) gerçek ABD dolarına eşit olması ve gerekli piyasa istikrarını sağlaması gerektiği anlamına gelir. Başlangıçta bir ERC-20 jetonu olarak piyasaya sürüldü, o zamandan beri Algorand ve Solana blok zincirlerine genişledi.

USD Coin, son derece popüler dijital para birimi borsası Coinbase ile Boston merkezli dijital para birimi finans şirketi Circle arasında bir ortak girişim olarak kuruldu. Circle, Goldman Sachs dahil olmak üzere birçok büyük şirketi desteklemektedir.

Circle, 2013 yılında hızlı ve kolay bir şekilde para göndermenin bir yolu olarak başladı. O zamandan beri, milyonlarca risk sermayesi toplayan ve Poloniex kripto borsasını satın alan bir kripto para birimine dönüştü.

USDC: Kısa Bir Tarihçe

Mayıs 2018 – Circle, 110 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu tarafından finanse edilen ABD Doları Parasını duyurdu
Eylül 2018 – US Dollar Coin resmi olarak piyasaya sürüldü
Aralık 2018 – Jeton, CoinMarketCap’e göre genel piyasa değerinde 5. sırada
Ocak 2019 – Merkez, Circle tarafından USDC için tutulan 251 milyon doları doğrulayan bir Grant Thornton bildirisi yayınladı. Mayıs 2019-USDC 85 ülkede ticarete açılacak. Mart 2020-StableCoin, DAIUSDC’yi teminat olarak kabul eder. Koronavirüs salgınının ilk günlerinde günde 10 milyon dolardan fazla kazandı.
Haziran 2020-Erişim, merkezi olmayan finansal refahın (DeFi) ortasında başlayacak.
Eylül 2020-USDC, Algoritma ile bağlantılıdır. Ekim 2020 – ABD dolarının piyasa değeri Ekim ayında 2,6 milyar dolara yükseldi. USDC, Stellar ve Solana ile ortaklık kurdu.
Kasım 2020 – Bitcoin, ABD dolarını daha da artırarak toparlanmaya başladı.
Ocak 2021 – Ocak ayına kadar dolaşımda 4,7 milyar dolar.

USDC’yi özel yapan nedir? USD madeni para, ABD doları tarafından desteklenen ilk ve en popüler para birimi değildir. Bu unvan Tether’e aittir. Bununla birlikte, Tether mali durumunu büyük ölçüde kontrol ediyor. Bir zamanlar, dolaşımdaki her kordon için bankada gerçek bir dolar olduğu iddia edildi, ancak bir New York başsavcısı tarafından yapılan bir soruşturma, talebin geri çekilmesine yol açtı. Bu soruşturma halen devam etmektedir.

Yaşanan karmaşalar, daha şeffaf finansman ve denetim süreçlerine sahip, ABD destekli ek istikrarlı madeni paraların ortaya çıkmasına neden oldu. Bunlara; Gemini dollar, True USD, Paxos ve USD Coin (USDC) dahildir.

USDC, rakiplerine kıyasla tamamen benzersiz olmasa da, diğer kripto para birimlerinden farklı olmasının nedeni şudur:

Düzenlenmiş: ABD’de kayıtlı bir finansal hizmetler şirketi olarak USDC’nin ana şirketi bulunur. Bu, hükümetin kara para aklamayla mücadele eden Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) tarafından düzenlendiği anlamına gelir.
Denetlenmiş: USDC, dünyanın en iyi 10 muhasebe firmasından biri olan Grant Thornton tarafından denetlendi. Hızlı: Kişilere ve kurumlara ABD doları göndermek, işin içine bankalar girdiğinde uzun zaman alabilir. USDC, ABD Dolarının gücünü ve sevgisini kripto para birimi ticaret oranlarına sunar.

USD madeni para nasıl üretilir?

USD Coin, diğer birçok kripto para birimi gibi madencilik olanakları sunmaz. Bunlar, birçok büyük borsada ABD doları karşılığında satın alınabilen Mined, Ethereum ERC-20, Algorand ASA ve Solana SPL belirteçleri biçiminde gelir. Circle, bugün toplam dört milyar jetonun dolaşımda olduğunu söylüyor. Müşteri, müşteri tanımlama (KYC) gerekliliklerini yerine getirdikten sonra banka hesabını bağlayabilir ve para transfer edebilir. Fonlar daha sonra USDC’ye aktarılır ve müşteri bunları borsayı kullanarak diğer kripto para birimlerine satabilir.
Müşteri ayrıca USDC’yi banka hesabına aktarabilir ve Fiat’a aktarabilir.
ABD doları Poloniex, Coinbase (eski adıyla USDC) ve Binance ve Huobi gibi diğer büyük borsalarda işlem görebilir. ABD doları (USDC) ile ne yapabilirsiniz?
USDC’yi birçok merkezi olmayan finansal protokolde de kullanabilirsiniz. Örneğin, USDC’de (diğer para birimleri arasında) mevduat faizi sunan bir borç verme şirketi olan BlockFi’ye yatırım yapabilirsiniz.

Kripto para tüccarları, Tether ve DAI gibi diğer sabit paralara benzer şekilde USDC’yi genellikle istikrarlı bir varlık olarak tutarlar. Stablecoin’ler, kripto paralarını ABD doları karşısında satmanın hızlı bir yolunu arayan tüccarlar için kullanışlıdır. USDC ABD doları olduğundan, Bitcoin gibi hızlı para birimleriyle işlem yapmanın kolay bir yoludur.

Kaynak: https://iguanabey.com/internetten-para-kazanma-yollari

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.