Kıdemli Analistten Altcoin Çöküşü Uyarısı: Bunlara Dikkat! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kidemli Analistten Altcoin Cokusu Uyarisi Bunlara Dikkat
12 ay önce
12 ay önce

Kıdemli Analistten Altcoin Çöküşü Uyarısı: Bunlara Dikkat!

Kripto dünyasında bazı çalkantılar yaşanıyor. Piyasa çalışani Gareth Soloway, kripto piyasasının mevcut durumu hakkındaki düşüncelerini paylaşıyor. Bu arada, Terra Classic ekip üyesi olan Tobias Andersen, altcoin için yüzde 80 düşüş dikkatsı yapıyor.

Bitcoin bir aralıkta sıkıştı, XRP’nin kaderi dengede

Gareth Soloway’a göre, Bitcoin fiyat hareketi en yeni zamanlarda biraz cansız. Çünkü, kripto para 27.000 ile 30.500 abd parası arasında seyrediyor. Bu aralığa bağlı davranış, bir zamanı piyasası rallisini anımsatıyor. Analist, mevcut piyasa anlıkünü değiştirmek için 30.500 abd parasıın üzerinde önemli bir hareket gerektiğini söylüyor.

Öte yandan, XRP, etrafında devam eden yasal savaş sebebiyle zor bir yatırım olmaya devam ediyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto borsaları Kraken ve Coinbase token’ı platformlarından ktopladırmış durumda. Gareth, XRP meselesunda dikkatli olunmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, şu ya da bu şekilde net bir avantaja ya da en çok olasılığa sahip olmadığını belirtiyor.

Altcoin

Meme-coin dalgası altcoin piyasasını nasıl etkiliyor?

Pepe Coin gibi meme coin’lerle ilgili en yeni zamanlarda yaşanan heyecan, kripto topluluğunda kaşları ktopladırdı. Gareth, bu coin’lerin peşine düşülmemesi meselesunda dikkatyor. Bu altcoin projelerini, yatırımcıların bir başkasının özülerinden daha en çok ödeme yapmasını umduğu bir “hava koşulları patates” oyununa benzetiyor. Analist, bu coinlerle ilgili spekülasyonlardaki artışın piyasadaki köpüğün bir dikkat işareti olduğunu ileri sürüyor. Ayrıca, genel piyasada daha önemli bir düşüşün yakın olduğuna işaret edebileceğine inanıyor.

Gareth Soloway, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) piyasaya sürülene görecek şekilde bekletildiğine inandığı hükümet düzenlemesi meselesuna da değiniyor. CBDC’ler yürürlüğe girdikten zaman en yenira Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoin’lerin gelecekteki önemini sorguluyor. Ayrıca, bu değişimin kripto para piyasasını nasıl etkileyeceğini ele alıyor.

Bu altcoin fiyatı %80 düşme riski taşıyor!

Kıdemli bir yazılım geliştiricisi ve eski Terra Classic ekip üyesi olan Tobias Andersen, yakın zamanda attığı bir tweet’te, LUNC’un hepsi zamanların en düşük değeri olan 0,00001675 abd parasıı (ATL) tekrar ziyaret etme olasılığına ilişkin şüphelerini dile getirdi. Andersen, Bitcoin (BTC) üzerindeki sat sat baskısının devam etmesi ve BTC’nin 22.500 abd parası fiyat aralığına düşmesi halinde, altcoin fiyatının daha da düşeceğini söylüyor.

Kripto piyasası sahtekarlıkları ve etkileri

Twitter’da “Zaradar” olarak bilinen Andersen, bir varlık yanlışlıkla bir fiyat kırılmasına işaret ettiğinde ortaya çıkan ve fiyatların hızla tersine dönmesine neden olan kripto piyasası sahtekarlıklarına karşı dikkat yapıyor. Bu tür olayların trader’lara zarar verebileceğini ve piyasa duyarlılığını olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor. Geliştirici öte yandan, bu sahte çıkışların diğer varlıklar üzerinde zararlı bir etkiye sahip olacağını belirtiyor.

Bitcoin üzerindeki sat sat baskısı şüpheleri artırıyor

Bu arada, Bitcoin piyasasında tanık olunan muazzam sat sat baskısı, hakim olan karamsar havaya katkı uyguladı. Kripto araştırma firması Material Indicators, isimsiz bir cüzdandan 9.800 BTC’lik önemli bir transfer edildiğını bildirdi. Bu da “olası bir hükümet el koyması” ya da “balina dampingi” spekülasyonlarına yol açtı. İşlemin kaynağı bilinmiyor. Bununla birlikte, bilirkişilar bunun iki büyük borsa ya da işletme arasındaki rutin bir transfer olduğunu olabilite ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Kıdemli Analistten Altcoin Çöküşü Uyarısı: Bunlara Dikkat!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.