iPhone 14 Lansmanı Kripto Para Dolandırıcılarının Hedefi Oldu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
iPhone 14 Lansmani Kripto Para Dolandiricilarinin Hedefi Oldu
2 yıl önce
2 yıl önce

iPhone 14 Lansmanı Kripto Para Dolandırıcılarının Hedefi Oldu

Çarşamba günü gerçekleşen Apple ürün tanıtım etkinliği kripto para dolandırıcılarının istismarından kaçamadı.

7 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen Apple ürün tanıtımı etkinliği sırasında kripto para dolandırıcıları da boş durmadı. Etkinliğin izleyici kitlesinden faydalanmak isteyen dolandırıcılar YouTube üzerinden “Apple Event Live. Apple CEO’su Tim Cook: Apple & Metaverse 2022’de” ismiyle açtıkları yzamanın ile binlerce kişisiya ulaştı. Canlı olarak sunulan video, aslında tecrübeli bir göz için birçok dolandırıcılık ibaresini içerisinde barındırıyordu.

Öncelikle söz meselesu video canlı değildi ve Apple CEO’su Tim Cook‘un 2018 yılında CNN ile uyguladığı bir röportajın tekrar gösterimini içeriyordu. Yzamanının detayları incelendiğinde, sağ ard köşede Bitcoin ve Ethereum logosunun olduğu ve sol ard köşede CNN’e ait logoyu en yenilandırdımak için de “Apple Crypto Event 2022” yazısının eklendiği görülüyor. Videonun alt kısmında “Acil Yzamanın” ifadesine konum verilmiş olması ise bir diğer dolandırıcılık numarası olarak karşımıza çıkıyor.

Dolandırıcılar hazırladıkları bu videoyu birtakım anahtar kelimeler ile donatıp Google aramalarında en ard sıraya taşımzamanı başardılar. Bu sayede binlerce kişisiya ulaşan sahte video, içeriğine eklendiği zararlı linkler ile izleyicileri bir dolandırıcılık kampanyasının tam ortasına çekmeyi amaçladı. Anlık 165 bin izlenme seviyelerine çıkan canlı yzamanın sırasında Apple’ın sözde 100 bin Bitcoin satın topladığı ve Tim Cook’un röportajıyla birlikte bir çekiliş düzenlendiği hakkında duyurular yapılıyordu. Apple ile hiçbir alakası olmayan bu linklerin kaç kişiye ulaştığı ve kaçını dolandırabildiği ise bilinmiyor.

Video yzamanınlandıktan kısa bir süre, YouTube’un hizmet şartlarını ihlal ettiği için yzamanından ktopladırıldı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.