ION Nedir? ION Coin Ne İşe Yarar? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ION Nedir ION Coin Ne Ise Yarar
1 yıl önce
1 yıl önce

ION Nedir? ION Coin Ne İşe Yarar?

ION nedir? ION, hibrit bir model ile çalışarak Ionomy isimli Blockchain platformuna güç sağlayan bir kripto para birimidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Ionomy nedir, ION nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları yanıtladık. Gelin Ionomy’de çeşitli kullanım durumlarına sahip olan bu kripto para birimini birlikte inceleyelim.

Ionomy nedir?

Ionomy, ABD’de 6 kişi tarafından kurulan bir Blockchain ekosistemidir. Richard Nelen yeni’un CEO’luğunu ettiğı bu platform, kişisilara merkeziyetsiz finans, oyun ve bankacılık gibi çeşitli hizmetler sunar. Kullanıcılar, hepsini kapsayan dijital varlıklarını Ionomy platformunda yönetebilmekte, saklayabilmekte ve ticaretini yapabilmektedir. Bununla birlikte kişisilar, tokenize oyun içi para birimlerini ve oyun varlıklarını takas edebilmektedirler. Skor tablolarında tırmanarak getiri elde etme dahil birçok GameFi öğesi de ekosistemde mevcuttur.

ION nedir?

ION, merkeziyetsiz bir Blockchain’e dayanan ve Ionomy ekosistemine güç sağlayan bir kripto para birimidir. Bu kripto para birimi hibrit bir konsensüs mekanizması ile çalışmaktadır. Buna göre varlık, Proof-of-Work ve Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasını bir arada kullanmaktadır. Mekanizma, yalnızca ağa aktif olarak katkı sağlayan kişisiları ödüllendirmektedir. Böylece, borsalar ve aktif olmayan kişisilar tarafından kötüye kullanımı minimuma indirmektedir.

ION, statik bir ödül sistemine dayanır. Yani faaliyetler için verilen ödül topluluk katılımıyla orantılı olur. Bu, Ionomy’nin merkeziyetsizliğini ve sağlığını güçlendirir. ION, oyun geliştirmeye odaklanan şirketler için özüsini akıllı bir çözüm olarak da çalışır. Geliştiriciler, oyuncular ve yatırımcılar için daha fazla değer yaratır. Para biriminin ilk direği oyun ikinci direği sosyallik ve üçüncü direği DeFi’dir. Tüm bunlar Ionomy’nin eksiksiz bir ekosistem yaratmasına yardımcı olur.

ION ne işe yarar?

Ionomy içerisinde programlanan oyunlar eğlencelidir ve oyuncuları çabaları karşılığında ödüllendirir. Tüm oyuncular ION coin’den oluşan ödüller için yarışır ve diğer kişisilarla iletişim kurar. Bununla birlikte Ionomy, kişisi profillerinin görünür olması ve ağ oluşturma olanaklarının mevcut olmasını da sağlar. Bunun için ION’daki sosyal bileşenlerin geliştirilmesine odaklanır. Son olarak ekosistem, finans öğelerini de barındırır. Aktif oyuncular, özü tokenlerinin daha hızlı büyümesi gibi oyunlarda hem oynamzamanı hem de yatırım yapmzamanı teşvik eden ödüller kazanır.

ION nedir? Nasıl alınır?

Ionomy platformunun birincil kripto para birimi olan ION mevcut olarak SafeTrade isimli kripto para borsasında işlem görmektedir. İlgili yatırımcılar öncelikle bu borsaya erişmeli ve üye olmalıdır. Bunun ardından, oluşturdukları hesaba kripto paranın işlem çiftlerine uygun bir varlık yatırarak alım emri vermeleri gerekmektedir. Bunları yapan kişisilar, alım emrinden birkaç dakika zaman en yenira kripto paralarını cüzdanlarında görecektir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için ION Nedir? ION Coin Ne İşe Yarar?

Etiketler :
Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.