İngiltere Düzenleyicisi FTX’in Yetkisiz Faaliyet Gösterdiği Hakkında Bildiri Ygüninladı: Yatırımcıları Uyardı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Basbakan Degisti Ingilterenin Kripto Para Misyonu Degismedi
2 yıl önce
2 yıl önce

İngiltere Düzenleyicisi FTX’in Yetkisiz Faaliyet Gösterdiği Hakkında Bildiri Ygüninladı: Yatırımcıları Uyardı

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), Bahamalar merkezli kripto para borsası FTX’in yetkisiz faaliyet gösterdiği hakkında bir bildiri ygüninladı ve kişisiları söyledi.

FCA 16 Eylül güninde resmi web sitesi üzerinden ygüninladığı bildiride FTX’in İngiltere’de herhangi bir faaliyet izni veya lisansı bulunmadığını belirtti. Kurum, buna rağmen firma aracılığıyla yatırım yapmaya devam edecek İngiliz vatandaşlarına hangi meselelara karşı dikkat etmeleri gerektiğini ve özülerini nasıl koruyabileceklerini söyledi.

Bildiride, FTX’in yetkilendirilmediği bu nedenle vatandaşların bir olumsuzluk durumunda Finansal Ombudsmanlık Kurumuna başvuru haklarının olmayacağı buna ek Finansal Hizmetler Tazminat Planı’ndan yararlanamayacakları belirtildi. FCA buna ek, vatandaşların FTX ile bir sorun yaşamaları halinde paralarını geri alabilmelerinin pek olası olmadığının özellikle altını çizdi.

Öte yandan FCA, vatandaşlara yetkilendirilmiş lisanslı şirketlerle çalışmalarını önerdi. Kurum buna ek yatırımcıların Finansal Hizmetler kaydı olan bir şirket ile çalışmaları durumunda yasaların koruması altında olacaklarını ve mevduatları hakkında şüphelenmelerine gerek kalmayacağını bildirdi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.