Husd nedir? HUSD Coin Ne İşe Yarar? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Husd nedir HUSD Coin Ne Ise Yarar
1 yıl önce
1 yıl önce

Husd nedir? HUSD Coin Ne İşe Yarar?

Husd nedir? Husd, Kripto yatırımcılarının piyasadan çıkmadan ABD abd parasıını kullanmalarını sağlayan bir stablecoin projesidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Husd nedir, ne sunar, HUSD coin nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtladık. Gelin ABD abd parasıını kripto piyasasına getiren bu stablecoin projesini birlikte inceleyelim.

Husd nedir?

Husd, fiat para ile teminatlandırılan bir stablecoin’dir. Bu stablecoin, Blockchain teknolojisini kullanırken aynı zamanda ABD abd parasıının istikrarını sağlar. Buna göre kripto para, ABD abd parasıının değerini 1:1 oranında takip etmektedir. Bu, Blockchain tabanlı varlıklarla ticaretin faydalarını fiyat istikrarı ile birleştirir. HUSD, Ethereum Blockchain ağı üzerine kurulmuştur ve ERC-20 tokenleri arasında konum almaktadır. ERC-20, değiştirilebilir tokenler oluşturmak için Ethereum ağında kullanılan bir akıllı sözleşmedir.

Husd, Blockchain teknolojisinin verimliliğini ABD abd parasıının istikrarı ile birleştirir. Böylece kişisilara bir dizi avantaj sağlar. Piyasada konum alan her HUSD coin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Paxos banka hesaplarında depolanan USD tarafından desteklenmektedir. Buna göre piyasadaki her HUSD coin için Paxos bankasında konum alan hesaplara 1 ABD abd parasıı eklenmektedir. Böylece kripto para biriminin fiyatının ABD abd parasıına sabit olması sağlanır.

HUSD coin ne işe yarar?

HUSD coin, diğer birçok stablecoin gibi Bitcoin’e karşı fiyat istikrarı sağlamak için tasarlanmıştır. Başlangıçta Ethereum Blockchain üzerine ERC-20 akıllı sözleşmesiyle inşa edilen bu kripto para, ilerleyen dönemde birçok Blockchain ağına ygünilmıştır. Şu anda çok zincirli bir stablecoin olarak kişisilarına hizmet vermektedir. Ethereum dışında Husd’un konum ettiğı diğer ağlar arasında TRON, Heco ve Cube konum alır. Bu ağlarda HUSD, TRC-20, HECO ve CRC-20 kontratlarıyla bulunmaktadır.

Çok zincirli yapısı sebebiyle stablecoin, kolayca paraya çevrilebilmektedir. Ayrıca, kripto para piyasasına katılırken oynaklığı azaltmaları için bir araç sağlar. Stablecoin’ler kripto para piyasasından çıkmadan ABD abd parasıı gibi fiat para birimlerine yatırım yapmgüni mümkün kılar. Bu noktada HUSD coin, fiyat istikrarı ile yatırımcıları özüne çekmeyi amaçlamaktadır. Kripto para piyasası en yeni derece oynaktır. Yatırımcılar özellikle güni piyasası gibi oynaklığın artışa geçtiğı ve fiyatların düştüğü dönemlerde stablecoin’lere yönelmektedir.

HUSD coin nasıl alınır?

HUSD coin şu anda Gate.io, MDEX, MakiSwap ve JSwap borsalarında işlem görmektedir. İlgili yatırımcıların öncelikle bu borsalardan birine erişmesi ve üye olma adımlarını izlemesi gerekmektedir. Üye olan kişisilar, üyeliklerini doğrulamalıdır. Bunun ardından yatırımcılar, cüzdan bölümü üzerinden hesaplarına para yatırmalıdır. Bu işlemleri gerçekleştirdikten devamında kişisilar, hesaplarına Ethereum veya abd parası gibi para birimleri yatırarak HUSD’u satın alabilir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Husd nedir? HUSD Coin Ne İşe Yarar?

Etiketler :
Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.