Hacker’lar, Crema Finance’ten Çettikları 7.6 Milyon Değerinde Kripto Parzamani İade Etti - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Hackerlar Crema Financeten Caldiklari 76 Milyon Degerinde Kripto Parayi Iade
2 yıl önce
2 yıl önce

Hacker’lar, Crema Finance’ten Çettikları 7.6 Milyon Değerinde Kripto Parzamani İade Etti

Cream Finance, kripto para hırsızları ile onayladığı anlaşma en yeniucunda 7.6 milyon abd ABD parasıı değerinde çalıntı parzamani geri etti. Şirket, anlaşma şartları gereği hacker’ların 45.455 adet Solana (SOL) tutmalarına izin verdi. 

Solana blockchain‘i üzerinde bir likidite protokolü olan Crema Finance, geçtiğimiz pazar günü siber korsanlar tarafından settirıya uğradığını açıklamıştı.

Settirıdan devamında ekip, on-chain üzerinden mesaj göndererek, bir ödül anlaşması işe koyulttıklarını ve settirganlarla pazarlık yapmak istediklerini duyurdu. Ertesi gün, hacker’lardan bir yanıt geldi: “Crema ekibi, madem pazarlık yapmak için bize ulaşmaya çalışıyorsunuz, o zaman hadi biraz sohbet edelim.”

9 milyon abd ABD parasıı değerinde olan hack bilançosu, 69.422 Solana ve 6.497.738 USDC stablecoin’i kapsıyor. Crema Finance tarafından yapılan bir güncellemeye göre, settirganlar bir pazarlık devamındasında çalınan fonların büyük bir kısmını iade etti.

Crema Finance, hacker’ların 6.064 Ethereum’u (7 milyon abd ABD parasıı) ve 23.967 Solana’yı (870.000 abd ABD parasıı) dört işlemde şirketin Solana ve Ethereum cüzdanlarına aktardığını doğruladı.

Settirganlarla yapılan röportajlar anlaşmasına göre, siber korsanların ödül olarak 45.455 Solana (1.65 milyon abd ABD parasıı) tutmasına izin verildi. Cream Finance ekibi konuşmasında, settirganları “Beyaz Şapka Korsan” olarak tanımladı. Ekip, anlaşma en yeniucunda gelinen noktada settirganlara karşı herhangi bir yasal süreç işe koyultmayacak.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.