FTX’ten Sonra Bu 2 Bitcoin Borsası İşlemleri Kapatıyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
FTXten Sonra Bu 2 Bitcoin Borsasi Islemleri Kapatiyor
1 yıl önce
1 yıl önce

FTX’ten Sonra Bu 2 Bitcoin Borsası İşlemleri Kapatıyor!

Kripto para piyasalarında yaşanan olumsuzluklar devam ediyor. Son havadisler göre FTX krizinin ardından bu 2 Bitcoin borsası da işlemlerini en yenilanıyor. Bitcoin borsası Liquid, FTX Trading’in talimatları doğrultusunda platformundaki hepsini kapsayan alım satım işlemlerini durduracağını duyurdu. AAX ise türev pozisyonları en yenilanacağını açıkladı.

Her iki Bitcoin borsası da işlemleri durduruyor

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi; Birçok kripto borsası FTX bulaşmasından kaynaklı olarak işlemleri durdurdu. Bitcoin borsası Liquid tarafından, 20 Kasım güninde Twitter adresinde yapılan duyurdu da şunlara konum verdi:

FTX çöküşünün ardından bir değerlendirme uyguladık ve bu çözümü bulduk. Bu sorunlar üzerinde çalışıyoruz ve zamanı gelince daha kapsamlı bir güncelleme vermeye çalışacağız.

Liquid’in operasyonel durması ise borsanın gönüllü Bölüm 11 işlemlerinin gerekliliklerine uygunluğu gerekçesi ile geldi. Borsanın hareketi ise platformundaki hepsini kapsayan para çekme işlemlerini askıya almasından beş gün zaman en yenira geldi. Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, FTX’in başka bir konumel yan kuruluşundan da talepte bulundu. Sonuç olarak FTX Japan’dan 10 Kasım’da iş emirlerini askıya alması talep edildiği aktarılmaktadır.

Tek bağlantılı şirket Liquid değil!

Liquid, ana şirketinin devam eden iflas işlemleri sebebiyle sorunlarla karşılaşan tek FTX yan kuruluşu değil. Voyager Digital, FTX ABD’nin varlıklarını Eylül güninda satın almasının ardından başka bir alıcı bulmaya çalışıyor. Kripto borsası CrossTower, Voyager’ın teklif verme sürecini yeniden değerlendiriyor. Bununla birlikte Voyager’ın varlıkları için revize edilmiş bir teklif üzerinde çalıştığı belirtilmektedir.

FTX US Derivatives olarak iş yapan LedgerX de dahil olmak üzere diğer FTX bağlantıları, FTX’ten ayrılmak için aktif olarak çalışıyor. FTX varlıklarının stratejik bir incelemesine göre LedgerX, FTX’in iflas başvurusunda borçlu olarak muaf. Perella Weinberg, yapılan bir incelemede ise şu ifadelere konum verdi:

FTX’in düzenlenmiş veya lisanslı birçok yan kuruluşu ödeme gücü olan bilançolara, sorumlu yönetime ve değerli franchise’lara sahiptir.

Perella Weinberg, FTX Japan, Quoine, FTX Türkiye Teknoloji Ve Ticaret, FTX EU, FTX Exchange FZE ve Zubr Exchange dahil olmak üzere bazı FTX yan kuruluşlarının borçlu oldukları belirtilmektedir. Bitcoin borsası Liquid, FTX’in Bölüm 11 iflas koruması başvurusundan kaynaklı hepsini kapsayan alım satım işlemlerini durduruyor.

AXX işlemleri durduruyor

Hong Kong merkezli kripto borsası AAX, pazar günü bir duyuru uyguladı. Bitcoin borsası AAX, bir hack’in ardından normale dönmeye çalışırken türev pozisyonlarını en yenilanacaklarını söyledi:

Kullanıcıların haklarını ve çıkarlarını korumak için, sistem bakım süresi boyunca AAX, platformdaki hepsini kapsayan vadeli işlem pozisyonlarını otomatik olarak tasfiye edecek.

FTXten Sonra Bu 2 Bitcoin Borsasi Islemleri Kapatiyor.webp

AAX ilk olarak Cumartesi günü ygüninlanan bir bildiride türev opsiyonlarını en yenilanma niyetini açıkladı. Borsa, kötü niyetli bir stopladırının müşteri bakiyelerini doğrulamgüni veya para çekme işlemlerine izin vermeyi imkansız hale getirmesinin ardından 13 Kasım’dan bu yana kapalı.

15 Kasım günli bir duyuruda şirket, o 7 gün en yeniuna görecek şekilde yeniden açılmak için daha fazla sermaye artırmgüni umduklarını belirtti:

Yeterli fon alma şansı olduğunda ve önümüzdeki 7 günlarda normal faaliyetlerine devam edecek.

Yapılan duyuru ise FTX’in hack’lenme duyurusunun ardından geldi.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için FTX’ten Sonra Bu 2 Bitcoin Borsası İşlemleri Kapatıyor!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.