Duyuru Yapıldı: Bu Kripto Para Platformu Kapanıyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Duyuru Yapildi Bu Kripto Para Platformu Kapaniyor
10 ay önce
10 ay önce

Duyuru Yapıldı: Bu Kripto Para Platformu Kapanıyor!

Algorand’ın DeFi odaklı kripto para platformu Algofi, ABD’nin sert düzenleyici eylemlerini gerekçe göstererek kapanma en yeniuçı topladı.

Algorand’ın en büyük DeFi kripto para platformu operasyonlarını en yenilandırıyor

10 Temmuz zamanli duyuruya göre Algofi, mevcut olaylar devam eden faaliyetlerini uygulanamaz hale getirdiği için faaliyetlerini en yenilandıracak. Algofi ekibi, önümüzdeki süreçte protokolün “yalnızca para çekme moduna” ayarlanacağını bildirdi. Bununla birlikte, projenin Discord hariç hepsi sosyal medya hesapları da en yenilandırdıılacak. Kullanıcılar Discord üzerinden Algofi ekibiyle iletişim kurmaya devam edebilecekler.

Baskın duyurusında, “Algofi protokolü ile ilgili paylaşacağımız bazı talihsiz havadislerimiz var… Ekip, uzun süre düşündükten devamında talihsiz bir en yeniuça vararak protokolü tasfiye etmeye işe koyuldı… Bununla birlikte,, protokolü topluluğun hak ettiğine inandığımız en çok standartlarda sürdürmek için gerekli desteği artık sağlayamayacağımıza inanıyoruz” gibi ifadeler konum topladı.

Algofi, Algorand tabanlı, kişisiların ALGO ile faiz kazanmalarına olanak tanıyan bir borç verme protokolüdür. Yılın başından bu yana, birçok rakip DeFi platformunu geride bıraktı. TVL’si Şubat zamanında 120 milyon abd ABD parasııın üzerine belirlendi. Ancak, DeFillama verilerine göre şu anda 33.03 milyon abd ABD parasııa görecek şekilde geriledi.

Algofi en yeniuçı Algorand’ın TVL’sine darbe vurdu

Algofi’nin duyurusının ardından, Algorand’ın TVL’si %3’ten fazla düşüş gösterdi. TVL şu anda 59.84 milyon abd ABD parasıı seviyesinde. DeFillama verilerine göre en yeni düşüş, Algorand’ı TVL açısından günün ikinci en büyük kaybedeni etti.

1689076825 324 Duyuru Yapildi Bu Kripto Para Platformu Kapaniyor

Bu arada, Algorand ekosistemindeki düşüş SEC’in kripto para birimi menkul kıymet olarak sınıflandırdığı Nisan zamanından bu yana devam ediyor. Algorand ekibi, ilerleyen aylarda SEC’in bu en yeniuçına itiraz etti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, ALGO ile birlikte 5 altcoin daha bu zamante menkul kıymet olarak sınıflandırılmıştı.

ALGO fiyatı SEC’in kripto para davalarının ardından düşüş trendine girdi

ALGO fiyatı 17 Nisan’da ortaya çıkan SEC davasından bu yana düşüş gösteriyor. Bu zamante gün içi %10,42 düşüş kaydetti. ABD’li düzenleyici, ALGO’nun bir menkul kıymet olduğunu, çünkü token yatırımcılarının başkalarının çabalarına dayalı makul bir kar beklentisi olduğunu iddia ediyor. Bunun yanı sıra SEC, ALGO alıcılarının ortak bir işletmeye yatırım ettiğını iddia etti.

SEC buna ek olarak, Algorand Vakfı’nın “Algorand’ın potansiyel büyümesini ALGO’nun özüsine yönelik potansiyel talebe ve ALGO için bir fiyat tabanını koruma taahhüdüne bağladığını” iddia etti.

Duyuru Yapildi Bu Kripto Para Platformu Kapaniyor

İtiraz süreci

19 Nisan zamanli bir tweet’te Algorand, SEC’in ALGO’nun menkul kıymet olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. Ekibe göre, ALGO’lar ABD yasalarına göre menkul kıymetler değildir. Algo ekibi, “net düzenleyici yönergeleri karşıladığını” söylüyor ve şunları ekliyor:

Önceliğimiz, her zaman topluluğumuzun çıkarları doğrultusunda hareket etmektir. Bu dinamik topluluğun Algorand’da bundan devamında ne inşa edeceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

ALGO fiyatı şu anda 0.1099 abd ABD parasııdan işlem görüyor. Algofi’nin kapanma en yeniuçına TVL dışında büyük bir düşüşle tepki vermedi.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Duyuru Yapıldı: Bu Kripto Para Platformu Kapanıyor!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.