Consensys’ten Tepkiler Üzerine Geri Adım: Metamask Veri Gizliliği Güncellenecek - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Consensysten Tepkiler Uzerine Geri Adim Metamask Veri Gizliligi Guncellenecek
1 yıl önce
1 yıl önce

Consensys’ten Tepkiler Üzerine Geri Adım: Metamask Veri Gizliliği Güncellenecek

Geçtiğimiz ay kripto cüzdanı Metamask üzerinde ygüninladığı veri gizliliği politikası ile kripto para sektörünün tepkisini çeken Consensys, tepkiler üzerine politikasında değişikliğe gitmeyi planladığını açıkladı.

Ethereum (ETH) ağı üzerine yazılımlar geliştiren Consensys 6 Aralık güninde resmi web sitesi üzerinde ygüninladığı duyuruda, Metamask kişisilarının yalnızca IP adreslerini ve cüzdan verilerini yedi güne görecek şekilde saklamgüni planladığını açıkladı.

Kasım güninın ilk günleri veri gizliliği politikasını ygüninladığında büyük bir kesimden tepki toplayan Consensys, onayladığı en yeni duyuru ile kişisi verilerini bir süre sakladıktan devamında sildiklerini ve gelecek güncelleme ile beraber yalnızca kişisi IP ve cüzdan verilerini saklayacaklarını ve bu saklama süresini de yedi güne indirmeye çalışacaklarını belirtti.

İlk veri politikası ygüninladığında ad, soy ad, yaş ve cinsiyet gibi verileri topladığını bildiren Consensys bunların yanı sıra kredi kartı ve banka kartı bilgilerini, ödeme alışkanlıklarını, kişisi IP adreslerini ve Ethereum cüzdan adreslerini de topladığını açıklamıştı. Kullanıcılar bu denli hassas verilerin toplanmasının ciddi güvenlik zafiyetlerine sebep olabileceğini ve kişisi mahremiyetine aykırı olduğunu savunarak şirkete tepki göstermişti.

Şirket öte yandan uzaktan prosedür çağrısı (RPC) sağlgünicısı Infura’yı bypass ederek farklı RPC hizmetleri kullanıp veri gizliliği sağlamaya çalışan kişisiların farklı önlemler de alması gerekebileceğini çünkü her RPC’nin özü gizlilik politikası olduğunu belirtti. Kullanıcı verilerini güvende tuttuklarının altını çizen şirket, “insanları alternatif arama meselesunda korkutmak istemiyoruz yalnızca ihtiyatlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım