Çin Merkez Bankası İllegal Kripto Para Kullanımıyla Mücadelesini Sürdürecek - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Cin Merkez Bankasi Illegal Kripto Para Kullanimiyla Mucadelesini Surdurecek
3 yıl önce
3 yıl önce

Çin Merkez Bankası İllegal Kripto Para Kullanımıyla Mücadelesini Sürdürecek

Çin Merkez Bankası tarafından cumartesi günü yapılan açıklamaya göre dün düzenlenen konferansta, yasa dışı kripto para kullanımına karşı verilen mücadelenin yılın ikinci yarısında da sürdürülmesine karar verildi.

Dün Çin Merkez Bankasının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, yılın birinci yarısında alınan kararlar ile ikinci yarısında atılması planlanan adımlar görüşüldü.

Çin Merkez Bankasının yılın geri kalanındaki hedeflerinden birinin, “sanal para (piyasasındaki) trading coşkusunun üstünde oluşturulmuş baskıyı korumak” olduğu açıklandı.

Çinli gazeteci Colin Wu’nun yorumuna göre burada artırmak/güçlendirmek vb. bir kelimenin değil de “korumak” kelimesinin kullanılmış olması, kripto paralara yönelik yeni bir politikanın hazırlanmayacağı ve yalnızca mevcut rejimin sürdürüleceği anlamına gelebilir.

Devlet Konseyi, mayısın ortasında yaptığı açıklamada kripto para tradingi ve madenciliğine karşı ülke genelinde sıkı önlemler alınması gerektiğini belirtti. Çin’in madencilik sektöründeki pazar payı, ABD ve Kazakistan gibi ülkelerin lehine olacak şekilde küçülmeye devam ediyor.


Görsel: The headquarter of the Bank of China in Beijing (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.